avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Îmi pot vede copilul în afara programului de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Îmi pot vede copilul în afara programului de vizită? Mi s-a spus că plânge mult cât timp e lăsată în grija bunicii și sunt îngrijorat

Buna ziua avocat.net intampin o alta problema, pentru care am nevoie de ajutor:

Sunt tatal unui minunat copil in varsta de 2 ani si 1 luna aproximativ, fetita mea s-a schimbat foarte mult, de cand am divortat acum 3 luni aproximativ, am inteles de la vecini ca mama ei este plecata mai mereu de acasa pe motivul munca, desi are program sa poata reveni acasa, bunicul ei la fel , sta numai cu bunica ei, care desi se ocupa de gospodarit se afla si intr-o stare de sanatate psihologica precara, inventii bolnave... Doresc sa stiu daca pot trece si in timpul saptamanii la domiciliul lor cel putin sa salut copilul, astfel pot vedea daca totul este bine pentru ca s-a schimbat extraordinar de mult, fiind cu o fata posomorata, si plansa, unul din vecinii cei mai apropiati spunându.mi ca mereu o aude plangand si tipa la ea si zbiara, si nu numai ca ar tine-o si in casa inchisa in timpul zilei, cand bunica ei gospodareste prin curte. Eu am sesizat dinainte aceasta stare speriata de a fi informat cu privire la ce se intampla la domiciliul ei. Intrebarea mea este pot da trec sa vad copilul si pentru 2 minute in afara vizitei de program?

Va las scris si hotararea de divort:
- Dispune exercitarea autoritații parintesti cu privire la minora (...) nascuta la data de (...), in comun de ambele parti.
- Stabileste locuinta minorei (...) nascuta la fada de (...) la domiciliul paratei reclamante.
- Obliga reclamantul parat la plata pensiei de intretinere in favoarea minorei (...) la suma de (...) lei/luna, pana la majoratul acesteia sau schimbarea situatiei de fapt retinuta de instanta.
- Obliga pe parata reclamanta, sa permita reclamantului parat, sa aiba legaturi personale cu minora, la domiciliul sau, astfel: in fiecare saptamana de vineri ora 19:00 pana sambata ora 19:00; o saptamana de Craciun si Paste in anii impari; o saptamana de revelion in anii pari; de ziua de nastere a minorei, in anii impari;. doua saptamani in luna iulie si doua saptamani in luna august, in fiecare an.
- Ia act ca partile nu ai solicitat cheltuieli de judecata.
- Definitiva in ceea ce priveste divortul.
- Cu drept de apel... (ect...)

Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la aceasta problema care devine culmea stresanta..nu stresanta

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 17:29, 20 Iunie 2018
Doamna prostasatului, eu am preferat in viata sa fiu mai plastic , nu sunt in masura sa dau sfaturi, dar cel putin as avea dorinta sa nu mai cautam adliteram cu lupa orice greseala, haideti sa privim putin spusele domnului de mai sus: credeti ca instiga la lupta? Eu spun ca el doar a comentat ceea ce mama si vrea de fapt, si de care se va bucura de aceasta situatie ca si dvs dupa cum se vede... ,,Flit" poate ca toata ideologia este paradoxala, si numai cei ce cunosc retorica cuvintelor pot intelege ca de fapt, de ceea ce sustineti sa nu fie o lupta, tocmai acel lucru pare sa va incante, cand vedeti ca cineva vorbeste de capcanele care suntem trasi cu momeala in brate ,,copilul".

Sunteti foarte sistematizati, miroase foarte mult mecanismul...credeti-ma. Partea importanta este contrafacuta in lupta , si lupta cu adevarat este amestecata cu interesele copilului... Este foarte clar!!

Fiti va rog mai meditativa si nu va grabiti sa scoateti o lupta falsa lasuprafatain detrimentul tatilor sau parintilor care doresc sa isi aiba copii aproape.. doar pt faptul ca celalalt parinte este posesiv. Nu credeti ca posesivitatea este dovada unei lupte existente? Si se confunda cu dorinta de a avea copii aproape? Sau vorbim de niste plasteline in seama copiilor, si noi nu ajungem nici la degetul mic al mamei, sau orgoliului feminismului...

Nu vad decat faptul ca barbatii sunt niste donatori de fertilitate...pentru foarte multe...mame
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2018
liviu333, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
.Insistand mereu si iar mereu odata si odata vor claca...trebuie sa le luam linistea...sa le plimbam prin sali de tribunale...pe la comisii anchete...sesizari ...apelari....sa vada si sa simta presiunea ,sa fim mereu in umbra lor...si umbra lor...pt ca atata timp ce ele au ceva care ne apartine ne lipseste si ne ia linistea nu vor scapa de noi asa usor....asa trebuie sa facem ..de dragul copiilor nostri.

Stimabile, am crezut că doreşti din tot sufletul o viaţă mai bună fetiţei d-tale.Te-ai dat de gol.Suferi, fiindcă doamna şi-a refăcut viaţa, scopul nu e binele copilului, ci tracasarea fostei soţii, să nu uite că exişti. Copilul e al amândorura, dacă atunci când ai plecat din ţară, ai fi luat fetiţa, la fel ai proceda.Nu uita, d-ta eşti cel care a părăsit copilul, nu copilul a plecat de la d-ta.
Şi ochii care nu se văd, se uită. Copilul e acomodat în mediul care trăieşte, indiferent de cum consideri domnia ta că este acel mediu şi orice schimbare crează temeri , pentru oricine, nu neapărat unui copil. Asta înseamnă că fetiţa nu trebuie ÎNVĂŢATĂ să aibă frică de schimbare, frica e un sentiment natural , instinctual. Şi prin felul cum te comporţi cu mama fetei, cu bunicii care o cresc, poţi crea o ostilitate copilului pe care nu ai cum să o remediezi.
@When, programele de relaţii primul/al doilea cu al treilea/al patrulea weekend de vineri/sâmbătă de la ora 16 până duminică la ora 18 se dau standardizat, pentru a fi în concordanţă cu cerinţele CEDO, indiferent dacă respectivul a fost un părinte devotat sau a fost şi este un nimeni în drum, care, în loc să se ocupe de copiii din dotare, le bea şi alocaţia, . În aceeaşi măsură, cerinţa CEDO şi a organizaţiei ONU pentru drepturile copilului impune ascultarea copilului şi a opiniei sale şi interdicţia de a forţa , de a brusca copilul.
Care e propunerea dvs. legislativă care este în beneficiul copilului şi care ţine cont de cerinţele organizaţiilor internaţionale?



Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2018
Martonze, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dnul Liviu, dvs numiti
Fiti va rog mai meditativa si nu va grabiti sa scoateti o lupta falsa la suprafata in detrimentul tatilor

aceste randuri:
Trebuie sa veghem sa le tinem mereu in stres in suspans....sa cerem socoteala...sa verificam...sa investigam.

Asta numiti dvs lupta falsa? Aceast misognism primitiv, aceasta furie frustrata si dezlantuita?
Care e propunerea dvs. legislativă care este în beneficiul copilului şi care ţine cont de cerinţele organizaţiilor internaţionale?

Un program personalizat in functie de relatia pe care copilul o are cu celalalt parinte.
In conditiile in care amandoi parintii au participat emotional si financiar in egala masura la cresterea copilului as oferi program la 2 week-end-uri insa de vineri pana luni si zile in timpul saptamanii. De asemenea as oferi jumatate din timpul vacantelor copilului.
De asemenea, in varianta ideala as oferi ca luatul si adusul copilului sa nu se desfasoare la domiciliul acestuia, prin contact direct intre fostii ci la sediul DGASPC. Copilul sa fie lasat acolo, rezidentul sa plece si sa vina nerezidentul sa il ia.
Nu, nu consider ca un parinte neimplicat sau complet absent ar trebui sa aiba la inceput program cu preluare la domiciliu sau in vacante.
De asemenea, as stabili clar ce informatii se transmit si cand si mai ales pedepsele pentru nerespectarea legilor care nu, nu ar fi in bani pentru a atrage profitorii ci munca in folosul comunitatii.
In conditiile in care programul de vizita nu se intampla din varii motive, nu as propune executare silita care doar traumatizeaza minorul ci implicarea DGASPC care sa stabileasca ce se intampla acolo, alienare sau abuz din partea unuia sau a celuilalt sau poate doar o lipsa de comunicare ( caz in care i-as trimite la consiliere pe parinti). Apoi, daca situatia ramane neschimbata sau iese la iveala rea intentia unutia dintre ei sau abuzul unuia dintre ei as vrea reglementat legal sa fie niste consecinte. Respectiv diminuarea sau sistarea programului de vizita daca abuzatorul e nerezidentul sau schimbarea domiciliului daca abuzatorul e rezidentul.
Consider executarea silita la minor ceva grotesc in care copilul sufera indiferent de a cui e vina. Nu, in teorie nu e o actiune traumatizanta insa prea putini au maturitatea sa o gestioneze altfel.
Ma rog, v-am spus in mare care ar fi propunerile mele, nu sunt foarte exacte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Liviu 333, în mod normal, întrebarea dvs. nu şi-ar avea sensul dacă sunteţi în relaţii amiabile cu familia fostei dvs. soţii. Nici n-ar trebui să existe program de relaţii, ci o simplă acomodare a programelor, reciproc avantajoasă pentru ambii părinţi.
Faptul că dvs. vă interesaţi la vecini despre copil este un semn al neîncrederii în familia cu care totuşi, aţi convieţuit, iar vecinii, cu siguranţă, au avut temă de dezbatere pe stradă şi cu familia fetiţei, ceea ce nu are alt efect decât vrajbă şi atitudine de apărare a acestora faţă de dvs.
Dvs. nu mai locuiţi cu copilul, este o schimbare capitală, nu vă amăgiţi cu sloganul "m-am despărţit de mama copilului, nu de copil", relaţia nu mai e la fel ca înainte, iar fetiţa dvs., foarte mică, simte schimbarea şi simte, mai ales, ostilitatea din atmosferă. Puteţi să vă faceţi dorit de copil dacă prezenţa dvs. este o plăcere pentru familia la care locuieşte copilul.
Vă victimizaţi degeaba.Sunt nenumăraţi bărbaţi care şi-au asumat creşterea copilului, când mama a fost cea care a părăsit domiciliul conjugal, deci nu generalizaţi că tatăl e doar donator şi bancă.Sunt mulţi bărbaţi care nu plătesc pensie alimentară şi nu vor să audă de copiii pe care i-au conceput.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Claumihaela Claumihaela Ce program de vizita recomandati de obicei la o fetita care are in prezent 2 luni? Este hranita cu lapte prf dar nu cred ca o ppate lua acsa la el fiind asa ... (vezi toată discuția)
Care este rolul asistenței sociale în cazul divorțului cu minori? liviu333 liviu333 Va salut avocatnet.ro, Va retin cu urmatoarea problema din care va rog sa ma ajutati sa inteleg. Pe parcursul divortului care a durat 6 luni, am inaintat ... (vezi toată discuția)
Am făcut o plângere pentru abuz emoțional la dgaspc. pot cere schimbarea domiciliului minorului și program de vizită pentru mamă, dacă se dovedește că e întemeiată? Niky84 Niky84 Buna ziua!Am facut o plangere pt abuz emotional la Protectia Copilului si astept raspuns,iar daca se dovedeste ca mama il abuzeaza emotional,pot cere schimbare ... (vezi toată discuția)