avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Îmi pot vede copilul în afara programului de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Îmi pot vede copilul în afara programului de vizită? Mi s-a spus că plânge mult cât timp e lăsată în grija bunicii și sunt îngrijorat

Buna ziua avocat.net intampin o alta problema, pentru care am nevoie de ajutor:

Sunt tatal unui minunat copil in varsta de 2 ani si 1 luna aproximativ, fetita mea s-a schimbat foarte mult, de cand am divortat acum 3 luni aproximativ, am inteles de la vecini ca mama ei este plecata mai mereu de acasa pe motivul munca, desi are program sa poata reveni acasa, bunicul ei la fel , sta numai cu bunica ei, care desi se ocupa de gospodarit se afla si intr-o stare de sanatate psihologica precara, inventii bolnave... Doresc sa stiu daca pot trece si in timpul saptamanii la domiciliul lor cel putin sa salut copilul, astfel pot vedea daca totul este bine pentru ca s-a schimbat extraordinar de mult, fiind cu o fata posomorata, si plansa, unul din vecinii cei mai apropiati spunându.mi ca mereu o aude plangand si tipa la ea si zbiara, si nu numai ca ar tine-o si in casa inchisa in timpul zilei, cand bunica ei gospodareste prin curte. Eu am sesizat dinainte aceasta stare speriata de a fi informat cu privire la ce se intampla la domiciliul ei. Intrebarea mea este pot da trec sa vad copilul si pentru 2 minute in afara vizitei de program?

Va las scris si hotararea de divort:
- Dispune exercitarea autoritații parintesti cu privire la minora (...) nascuta la data de (...), in comun de ambele parti.
- Stabileste locuinta minorei (...) nascuta la fada de (...) la domiciliul paratei reclamante.
- Obliga reclamantul parat la plata pensiei de intretinere in favoarea minorei (...) la suma de (...) lei/luna, pana la majoratul acesteia sau schimbarea situatiei de fapt retinuta de instanta.
- Obliga pe parata reclamanta, sa permita reclamantului parat, sa aiba legaturi personale cu minora, la domiciliul sau, astfel: in fiecare saptamana de vineri ora 19:00 pana sambata ora 19:00; o saptamana de Craciun si Paste in anii impari; o saptamana de revelion in anii pari; de ziua de nastere a minorei, in anii impari;. doua saptamani in luna iulie si doua saptamani in luna august, in fiecare an.
- Ia act ca partile nu ai solicitat cheltuieli de judecata.
- Definitiva in ceea ce priveste divortul.
- Cu drept de apel... (ect...)

Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la aceasta problema care devine culmea stresanta..nu stresanta

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 17:29, 20 Iunie 2018
Nu doresc sa indispun pe cineva dar tot ce s-a petrecut timp de 8 luni de zile, mi-am dat seama nu numai ca orice parinte atat timp cat copilul locuieste la domiciliul poate fi folosit ca pe o minge , cine are de suferit din acest cerc toxic este copilul. Nu spun ca legea poate fi manipulata, cu usurinta desi stim toti acest lucru, in Romania este un fenomem, se iese cu copilul in brate ciupit din casa plange, si zice ca nu vrea sa plece la pragramul de vizita stabilit..dar as spune ca legile din Romania sunt facute pentru oameni educati si responsabili, si nu suntem inca capabili sa intelegem ca un copil in ADN lui are si pe tata si pe mama, iar cresterea lui oricat de rasfatata ar fi, ca sa demonstreze ca este bine, langa oricare alt posibil tata, va spun ca lipsa ADN ului paternal exista iar dificultatile mai devreme sau mai tarziu isi vor avea aprenta. Vorbim de lucruri strategice de demersuri, dar nu vorbim ca suntem incapabili sa digeram ca parintii divorteaza intre ei nu si copii... Eu am o sora mult mai mare ca mine din prima casatorie a mamei mele, dar mama mea nu i-a impus niciodata sa nu isi viziteze tatal, sa il vada. Ceea ce se intampla la ora actuala in Romania va spun ca se favorizeaza ca unii parinti sa se comporte astfel... este un fenomen, stiut de parintii care practica astfel de lucruri, nu vorbim de cateva cazuri...

Ruptura exista in lege, si ordinea cu care trebuiesc facute divorturile, Eu as fi preferat sa platesc in plus statul o suma de bani spre exemplu o taxa de consiliere in care odata pe saptamana ambii parinti cu copilul sa se intalneasca intr-un mediu in care se favorizeaza relatia cu copii si nu ruptura pana la difinitivarea hotorarii judecatoresti, si aceasta maniera ar trebui si dupa ce hotararea ramane definitiva, in cazul abuzurilor, daca tot vorbim de binele copilui, si nu de binele unei mame sau unui tata care ,,cred" ei ca ii este bine copilului...

,,Vorbim de binele copilului pe hartii. atat doar pe harti" restul suntem donatori de fertilizare... si plata de intretinere..
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2018
liviu333, utilizator
Toata perioada care dureaza divortul si nu iti este dat voie sa vezi copilul, se poate numi si ,,regim de detentie a copilului" si nu numai aceasta perioada. Am sunat saptamana aceasta la un executor judecatoresc, si mi-a spus ca nu ma poate ajuta mai cu nimic, daca copilul este sub influenta negativa a mamei si toata aceasta perioada a practicat cu mine certuri, sansele sa vina si sa vada ca nu vrea sa mearga sunt foarte mari, si imi va intocmi decat un raport la ceea ce constata... pe langa ca mi-a confirmat ca are o stiva de dosare cu astfel de cazuri...nevrand sa ma dezamageasca... La DGASPC nu o obliga nimeni sa vina, mi-au spus cei de cabinetul consiliere psihologica, ca si daca voi ajunge sa solicit instantei sa vina la consiliere psihologica la solicitarea instantei, mama tot nu are obligatia sa vina, ramane la alegerea ei daca vine sau nu cu copilul. Si atunci intrebarea este: care este binele copilului? Impropietarea lui la parintele unde ii este stabilit domiciliul si atat?

Care este salvarea din aceasta situatie ca copilul sa aibe parte de ambii parinti, asa cum ar trebui? Nu cumva exista in spatele acestor legi si motivatia ca copilul sa fie un camp de batalie, pana ce parintele care nu are acces la el zilnic sa se retraga? Si de ce aceste lucruri? De ce trebuie sa cedam la copii nostri? Pentru ca negativa influenta care exista asupra lui este sa respinga celalalt parinte? Nu cumva este un furt legal ?
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2018
liviu333, utilizator
Stimate dle Liviu ! Faptul ca cautati raspunsuri si solutii inseamna ca legile de care vorbeati atat de potrivnice noua ca si tati nu asi au scopul scontat de care dvs vorbeati si anume sa renuntam. Dvs ca si mine si multi alti parinti facem parte dintr-o categorie de oameni care ironic nu am fi fost de lasat...si ma refer la faptul ca se presupune ca un barbat perfect nu bate femeia munceste aduce banu si asi iubeste copii mai presus de orice. Sa schimbat moralitatea , mentalitatile sunt altele...Femeia e libera sa faca ce vrea ...cand vrea cum vrea si cat vrea. Nu mai vor sa sufere lipsuri, sa mai chinuie langa barbat...vor totul peste noapte...Te lasa cand tie mai greu...Si iti ia si ce ai drag si mai scump.Copilul . Trebuie sa veghem sa le tinem mereu in stres in suspans....sa cerem socoteala...sa verificam...sa investigam...daca chiar au grija de copii nostri...daca sunt langa ei...daca le e bine...Ce asi doresc ele e sa ne dam la fund...sa renuntam iar ele sa ne inlocuiasca cu alt "tata" ...sa fim uitati sa fim istorie....Insistand mereu si iar mereu odata si odata vor claca...trebuie sa le luam linistea...sa le plimbam prin sali de tribunale...pe la comisii anchete...sesizari ...apelari....sa vada si sa simta presiunea ,sa fim mereu in umbra lor...si umbra lor...pt ca atata timp ce ele au ceva care ne apartine ne lipseste si ne ia linistea nu vor scapa de noi asa usor....asa trebuie sa facem ..de dragul copiilor nostri.
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2018
Catalin cata, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
trebuie sa le luam linistea...sa le plimbam prin sali de tribunale...pe la comisii anchete...sesizari ...apelari....sa vada si sa simta presiunea ,sa fim mereu in umbra lor...si umbra lor...pt ca atata timp ce ele au ceva care ne apartine ne lipseste

Bafta va doresc ! Sa ne anuntati daca se schimba ceva.
Personal nu cred ca este varianta corecta, buna sau potrivita.
Intai de toate pentru ca nimeni nu va castiga nimic. Da, ii veti lua linistea insa cu ce pret? Veti pierde timp si bani si nervi iar copilul tot nu-l veti capata.
Iar de partea cealalta tot asa, se vor pierde timp si bani si nervi insa va avea alte motive sa abuzeze copilul " ne da tati in judecata" si se va bucura de atentia dumneavoastra. Si cine stie, de fapt e posibil ca tocmai asta sa-si doreasca.
Va sfatuiesc pe dumneavoastra asa cum mi-am sfatuiti si prietenii, sa dispareti si sa va uniti incercand sa schimbati legea. E singura varianta, altfel nu se va intampla absolut nimic in favoarea dumneavoastra.
Incercati sa scrieti lunar copilului sau sa-l asteptati la doua-trei luni in fata scolii unde invata. Nu, nu va veni la dumneavoastra in primii ani insa va avea mereu in suflet faptul ca nu l-ati abandonat, ca sunteti acolo, ca il iubiti.
Trebuie schimbata legea.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa veghem sa le tinem mereu in stres in suspans....sa cerem socoteala...sa verificam...sa investigam...daca chiar au grija de copii nostri...daca sunt langa ei...daca le e bine...Ce asi doresc ele e sa ne dam la fund...sa renuntam iar ele sa ne inlocuiasca cu alt "tata" ...sa fim uitati sa fim istorie....Insistand mereu si iar mereu odata si odata vor claca...trebuie sa le luam linistea...sa le plimbam prin sali de tribunale...pe la comisii anchete...sesizari ...apelari....sa vada si sa simta presiunea ,sa fim mereu in umbra lor...si umbra lor...pt ca atata timp ce ele au ceva care ne apartine ne lipseste si ne ia linistea nu vor scapa de noi asa usor....asa trebuie sa facem ..de dragul copiilor nostri.

Ce bine va face mama aia! De ce vaplangeti ca cheltuiti bani pe propriile demersuri?
Personaje care isi fac astfel de planuri merita pe deplin ce li se intampla!
Pseudo barbati care in loc sa respecte femeia si mama copilului isi fac planuri sa faca astfel incat ea sa "clacheze". Cat misoginism primitiv! Va inselati insa, caci, doar citind aceste randuri si cred ca orice mama se incarca cu energia necesara unui mers pe jos pana in Vietnam!
Mintea va duce ca atunci cand luati "linistea" mamei o luati si pe cea a copilului? Va intereseaza ca atunci cand ea "clacheaza" poate pentru o clipa nu va mai fi atenta la copil si se poate intampla orice? Dar nu va intereseaza copilul, va intereseaza sa va razbunati pe femeia prea libera! Cat de usor se vede! De clacat o sa clacati dvs, in propria ura si venin.
Cum ziceati? ca femeia v-a lasat la greu, ca vrea totul peste noapte, ca poate face orice, oricand?
Bagati de seama ca acel copil/copii ai dvs nu vor avea in veci 2-3 ani. Vor creste si vor intelege ce i-ati facut mamei, cum ati luat-o de langa el copilul, hartuind-o in tribunale, cum i-ati luat banii, penalizand-o etc Si abia atunci veti primi adevarata pedeapsa: un flit din partea propriului copil! V-o doresc pe masura celor ce le doriti mamei.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2018
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Claumihaela Claumihaela Ce program de vizita recomandati de obicei la o fetita care are in prezent 2 luni? Este hranita cu lapte prf dar nu cred ca o ppate lua acsa la el fiind asa ... (vezi toată discuția)
Care este rolul asistenței sociale în cazul divorțului cu minori? liviu333 liviu333 Va salut avocatnet.ro, Va retin cu urmatoarea problema din care va rog sa ma ajutati sa inteleg. Pe parcursul divortului care a durat 6 luni, am inaintat ... (vezi toată discuția)
Am făcut o plângere pentru abuz emoțional la dgaspc. pot cere schimbarea domiciliului minorului și program de vizită pentru mamă, dacă se dovedește că e întemeiată? Niky84 Niky84 Buna ziua!Am facut o plangere pt abuz emotional la Protectia Copilului si astept raspuns,iar daca se dovedeste ca mama il abuzeaza emotional,pot cere schimbare ... (vezi toată discuția)