avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Îmi pot vede copilul în afara programului de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Îmi pot vede copilul în afara programului de vizită? Mi s-a spus că plânge mult cât timp e lăsată în grija bunicii și sunt îngrijorat

Buna ziua avocat.net intampin o alta problema, pentru care am nevoie de ajutor:

Sunt tatal unui minunat copil in varsta de 2 ani si 1 luna aproximativ, fetita mea s-a schimbat foarte mult, de cand am divortat acum 3 luni aproximativ, am inteles de la vecini ca mama ei este plecata mai mereu de acasa pe motivul munca, desi are program sa poata reveni acasa, bunicul ei la fel , sta numai cu bunica ei, care desi se ocupa de gospodarit se afla si intr-o stare de sanatate psihologica precara, inventii bolnave... Doresc sa stiu daca pot trece si in timpul saptamanii la domiciliul lor cel putin sa salut copilul, astfel pot vedea daca totul este bine pentru ca s-a schimbat extraordinar de mult, fiind cu o fata posomorata, si plansa, unul din vecinii cei mai apropiati spunându.mi ca mereu o aude plangand si tipa la ea si zbiara, si nu numai ca ar tine-o si in casa inchisa in timpul zilei, cand bunica ei gospodareste prin curte. Eu am sesizat dinainte aceasta stare speriata de a fi informat cu privire la ce se intampla la domiciliul ei. Intrebarea mea este pot da trec sa vad copilul si pentru 2 minute in afara vizitei de program?

Va las scris si hotararea de divort:
- Dispune exercitarea autoritații parintesti cu privire la minora (...) nascuta la data de (...), in comun de ambele parti.
- Stabileste locuinta minorei (...) nascuta la fada de (...) la domiciliul paratei reclamante.
- Obliga reclamantul parat la plata pensiei de intretinere in favoarea minorei (...) la suma de (...) lei/luna, pana la majoratul acesteia sau schimbarea situatiei de fapt retinuta de instanta.
- Obliga pe parata reclamanta, sa permita reclamantului parat, sa aiba legaturi personale cu minora, la domiciliul sau, astfel: in fiecare saptamana de vineri ora 19:00 pana sambata ora 19:00; o saptamana de Craciun si Paste in anii impari; o saptamana de revelion in anii pari; de ziua de nastere a minorei, in anii impari;. doua saptamani in luna iulie si doua saptamani in luna august, in fiecare an.
- Ia act ca partile nu ai solicitat cheltuieli de judecata.
- Definitiva in ceea ce priveste divortul.
- Cu drept de apel... (ect...)

Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la aceasta problema care devine culmea stresanta..nu stresanta

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 17:29, 20 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
When, 10*!
Cum de putem fi de acord 100% după atâtea controverse?
Observaţie:
Lege există, dar instanţele o nesocotesc:
Art.17 din L.272 prevede că instanţele vor stabili program în funcţie de condiţiile concrete al fiecărui caz - Nu se întâmplă!
Art.29 L.272/2004 prevede că minorul va fi ascultat şi se va ţine cont de opinia sa, în funcţie de discernământul său - nu se întâmplă, copil ostil părintelui, fiindcă a fost abuzat, este supus şi la executare silită, deşi a declarat la toate autorităţile că a fost abuzat de acel părinte
Art.36 din L.272/2004 arată că ambii părinţi sunt responsabili pentru creşterea şi educarea copilului, dar, în realitate, un părinte dezinteresat nu este sancţionat, dimpotrivă, i se acordă drepturi peste drepturi, iar părintele care se ocupă de copil este încărcat doar cu obligaţii, care se supun executării silite.

A fost un link, în urmă cu ani, pe acest site, despre un copil care a dorit să-şi cunoască tatăl şi să execute silit programul de vizită a tatălui şi tatăl s-a opus.În fine, a şi ieşit o hotărâre judecătorească, fără nici o valoare.
avocatnet.ro/forum/discutie_...
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2018
Martonze, utilizator
dacă sunteţi în relaţii amiabile cu familia fostei dvs. soţii

Nu toti oamenii sunt la fel, eu am vorbit despre ce traiesc nu eu si copilul nostru , ca nu este doar al meu, de cand mama lui a parasit domiciliul batand-o pe mama pe mama mea si smulgandu-i firele de par din cap pe mocheta. Eu nu doresc sa reiau aceasta istorie cu o mama plina de agresiune, si vulgara. M-am dotat cu ceasuri spy , camere video , am efectuat cu acest pericol de situatie doua anchete de supraveghere, cu doua echipe diferite din care a reiesit ca din 7 zile doua sta pe la ,,xxx" 3-4 la munca , angajata de mine la spitalul floreasca, si vre-o 2 pe acasa ...bun! Bunici ei ar avea grija de ea , ceea ce nu mi se pare normal ca o bunica cu tratament de schizofrenie care ma hartuieste de fiecare data cand ma vede, ca sa se afle in treaba cu copilul in brate, care il sperie si in mod eronat sa ma inteleaga gresit, cu un bunic care intra in bar cu fetita mea, si cu mama acesteia tinand-o in brate savurand, alcool, si cand am pus intrebarea de ce nu imi dati voie sa imi salut copilul? Mi sa spus sa plec ca altfel ma bat, si ma facut donator de sperma, cand eu 1 an si 4 luni de zile am intretinut copilul si pe mama cu tot ceea ce trebuie nelipsind absolut nimic... si nici in clipa de fata neavand lipsuri de responsabilitatea de tata, si nu numai, de placerea de a fi tata, jucarii hainute ect

Despre ce model de parinti vorbim? Despre acele modele care trebuie sa le tratam ca pe modele si noi in schimb primim ijuraturi, jigniri amenintari cu bataia, ca sa imi parasesc copilul? Despre modelul de mama care ne place sa stim ca este ca model? Cand de fapt se foleseste de sterotipul de mama? Despre ce model de tata sa vorbim? Despre modelul care trebuie sa plece din ochii copilului cand este hartuit verbal pana la tipete si jigniri de mahala cand copilul este de fata? Despre ce model vorbim domnilor? Despre cel care ne -ar place sa fie, sa se dau ca ar fi , nu despre cel care arata ca sunt? Nu considerati ca a fi mama uneori este indeajuns , indiferent de cine este si ce face cu propiul copilul aceasta mama?

Nu cred ca am ajuns atat de copii sa ne lasam indusi de o greseala de ortografie, din ,,supraveghere" in ,,supravegheare" si sa tragem concluzia ca orice facem uite cum barbatii trateaza cu ghearale, nu cu inima, Va rog seriosi, ca nu suntem aici sa ne aflam in treaba. Vorbim de manipularea si a legii si a copilului , pe fata, cu copilul in brate...ca asa vor, si se ascund, daca ajungi cu cineva la usa lor, Ne intrebam de ce am ajuns sa apelem la sisteme spy...si ect... De ce copilul dintr-un copil fericit la mine doua vizite la rand, a ajuns sa intoarca fata? Pai daca nu exista urechi de auzit si ochi de vazut, ca se practica cu el inbrate cearta asupra mea...cine sa inteleaga, intelege copilul mesajul=respinge, iar noi ca dupa umbra si soare... Sistematizam , ca daca ar fi asa, si daca ar fi asa? In orice fel fara a ma certa cu cineva, alt raspuns in afara de cel de agresiune verbala nu am primit...

Va multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2018
liviu333, utilizator
When a scris:
Legile din Romania nu favorizeaza abuzatorul, ci favorizeaza, ca sa zic asa, netransarea niciunei situatii, whatsoever! S'o dam la mijloc e "filosofia" fiecarui raport dgaspc, fiecarei hotarari judecatoresti, fiecarei evaluari psihologice, fiind toate expresia neamului nostru lipsit de exercitiul asumarii si de coloana vertebrala. Asa ca traim toti, uneori avantajandu-ne, alteori dezavantajandu-ne, pe rand, pe fiecare, aceiasi mamaliga tremuratoare si tematoare de orice responsabilitate.

Mi-a placut enorm ce ati scris aici pentru ca de fapt asa si este.
Parintii arata fiecare cu degetul pe celalalt, instantele dau solutii care nu avantajeaza pe nimeni doar pentru a prelungi agonia si pentru ca nu vor sa-si asume responsabilitatea.

proastasatului a scris:
Demult am sentimentul ca autoritatile, oricare ar fi acelea, instante (cele de minori si familie, care par mai curand niste suete la cafea), parchet, dgaspc-uri, experti independenti etc, au gasit solutia cinica: "lasa-i sa-si crape capul intre ei, iar noi ne vedem de ale noastre". Am simtit nevoia de a schimba cuvantul "treaba" (din ne vedem de treaba noastra), deoarece adesea observ ca nu exista nicio "treaba"!

Referitor la atitudinea din instanțe, aș vrea să vă contrazic. Da, sunt foarte multecazuri de un weekend la două săptămâni, așa cum sunt foarte multe cazuri de muncă de la 9 la 5. Realitatea este că fiecare societate are program de muncă și timp liber generic similar. Pe cale de consecință, timpul rămas pentru viața privată e cam tot ăla.
În plus, în dreptul familiei părțile se ceartă că nu e bun programul tău, e bun al meu, că nu vreau să ți-l dau/iau așa cum ai spus tu. E o luptă oarbă, stupidă, care ignoră copilul, căci în desfășurarea de forțe pârțile uită de tot de ce anume îi trebuie sau nnu copilului un program sau altul.
În aceste situații, instanțele nu au ce altceva să pronunțe decât un program standard, devreme ce părțile uită complet de argumentarea programului pe interesul copilului.
Când am propus program de reluare a relațiilor treptat, acesta a fost admis fără reticențe de instanțe. Când părțile stau concentrate pe războiul lor, asta nu se mai întâmplă.

De aceea vă rog să contactați un avocat sau 3, să vă asigurați că acesta urmărește nevoile copilului și nu pe ale dv., că se merge pe negociere, conciliere. Pentru că, așa cum am spus de ani de zile, un acord prost e deseori mai bun decât o hotărâre bună.

Referitor la legislație, eu o consider bună. Ce nu consider bună este educația celor ce îmbrățilează orgoliul în loc de copil și încurajează războiul. De asemenea, educația celor ce trebuie să facă rapoarte, să discute cu vecinii, educația celor ce întreabă minori cu cine vor să stea, a celor ce nu ascultă ori discută cu copilul (mă refer la avocați aici) etc. Modul în care se tratează acest domeniu este unul superficial, din păcate.
Dle Liviu aveti perfecta dreptate si anume si stiu ca o sa-mi pun cenuse in cap...cateodata poate chiar prea des... societatea se raliaza imprejurul mamei...formand un fel de haita idem ( haita de lupi ) ce hartuiesc ,urla si musca masculul care are indrazneala sa se apropie de puiul lor....Imi pare rau nu am gasit alata figura de stil...Si dece ? Si iarasi o fiu considerat "misogin primitiv" daca stiti este pe youtube o femeie extrem de beata care abia se mai tine pe picioare cu un bebelus in brate si unul pe jos descult si murdar poate si flamand...Dar intr-o societate cat de cat respectabila ca si Romania noastra s-ar cam dori uitate si ignorate aceste exemple de mame.Si mama copilului meu a fost arestata pt violente domestice si a lovit si copilul...Nu l-am abandonat ...a fugit dupa altul... Odata ma lasat cu copilul in casa seara tarziu cu toate ca acesta era bolnav.. Mai tarziu am aflat ca pleca la respectivul invocand alte motive.. Datorita temperaturii fetita mea a intrat in soc termic...Convulsii..Exista la dosar un CD AUDIO. prin care pur si simplu urlam la Ambulanta sa vina si sa-mi salveze copilul. Era de 13 luni .. Avea nevoie de o prezenta feminina...Avea ales bunica materna cea paterna mama mea nemaiexistand de vreo 25 de ani...Acum acel copil cum ati spus si dvs...nu-l mai recunosc...l-au schimbat total....O filmam in vizitele mele si ea fetita mea ..mi-a spus sa nu o mai filmez...si am intrebato pai pe cine sa filmez tata??? Mi-a raspuns: Filmeaz-o pe mata !!!!! Un copil de numai 4 anisori....a fost facut sa vb asa cu tatal sau....care candva a plans langa ea pt ca era fierbinte rosie de temperatura si suflam pe ea ...sa-i fac racoare...iar mama ei era cu altul....ignorand-o ...Metaforic vorbind cu asftel fel mame trebuie dat de pamant , invatate minte , umilite de catre cei in masura..sa faca asta....stil medieval...in centrul...civic...rusinate...Daaaaa noi suntem tartorii...batausii...alcolicii...neispravitii...Atunci cand muncim ca robii...cand le punem mancare pe masa....cand le imbracam...cand le purtam de grija...atunci suntem buni cat de cat....Asta e am avut ghinion..de asa femei...Ce e trist? Si grav...ca ne folosesc copii ca si scut ....Sper din tot sufletul sa se inteleaga ca m-am referit la o anumita categorie de asa zise mame si femei. Cele ce sunt independente , cu o educatie aleasa , cu stima si clasa cu o eleganta in tot ceea ce fac ,acelea sunt mame si femei adevrate...Noi suntem vinovati ca nu am taiat raul din radacina...dar asta e ...avem copii pe care ai iubim...si care sa speram intr-o zi vor judeca si ..ne vor judeca...ca cu judecatile instantelor..ne-am lamurit....
..
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Referitor la legislație, eu o consider bună.

ce e bun la autoritatea parintrasca comuna exceptand faptul ca iti da sansa de a deschide taspe mii de procese?
Poti sa ai autoritate parinteasca comuna si sa nu poti decide nimic referitor la copilul tau. Sunt cumva prevazute sanctiuni pentru parintele care nu doreste sa respecte asta? Nu.
Iarasi, daca nu se respecta programul de vizita automat trebuie sa executi silit. E oare legea asta buna? Ce rezolva o executare silita in cazul in care vorbim despre niste suflete?
Si multe multe alte scapari si inexactitati care genereaza atatea si atatea probleme.
În aceste situații, instanțele nu au ce altceva să pronunțe decât un program standard,

Aici nu sunt de acord. Pentru ca atunci cand mergi in instanta nu te duci cu ceva general ci cu problema ta particulara. Eu sunt Gigicu si sunt inginer si am lipsit 4 ani din tara si voi mai lipsi. Cum mama masii atunci sa dai program de vizita la 2 week-en-uri ca apoi sa aiba de ce sa execute mama?
Sau din nou, eu sunt Gigicu si am avut grija mereu de copil, cand a fost vorba de internari in spitale jumatate din timp eu am stat cu el, eu il duc la pian si la dentist si suntem obisnuiti sa nu stam unul fara celalalt. Si va intreb din nou, in cazul unui parinte atat de implicat, cum mama masii sa ii dai doar 2 zile la 2 saptamani?
Nu plang de mila instantelor. Nu se implica, nu asuma.
Modul în care se tratează acest domeniu este unul superficial, din păcate.

Aici aveti mare dreptate. Insa legea permite ca modul in care se desfasoare astfel de lucruri sa fie superficial. Oamenii care divorteaza e de asteptat sa fie raniti, emotionali, incrancenati. Avocatii care ii sfatuiesc de multe ori habar nu au cum stau lucrurile, nu sunt nici macar parinti, cum poti sa ai idee despre ce e mai bine pentru un copil fara experienta asta in viata reala si fara pic de cunoastere a psihologiei omenesti?
Iar legea permite superficialitate, legea permite razboi, legea in acest moment in acest domeniu face orice , doar sa protejeze minorul nu.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Claumihaela Claumihaela Ce program de vizita recomandati de obicei la o fetita care are in prezent 2 luni? Este hranita cu lapte prf dar nu cred ca o ppate lua acsa la el fiind asa ... (vezi toată discuția)
Care este rolul asistenței sociale în cazul divorțului cu minori? liviu333 liviu333 Va salut avocatnet.ro, Va retin cu urmatoarea problema din care va rog sa ma ajutati sa inteleg. Pe parcursul divortului care a durat 6 luni, am inaintat ... (vezi toată discuția)
Am făcut o plângere pentru abuz emoțional la dgaspc. pot cere schimbarea domiciliului minorului și program de vizită pentru mamă, dacă se dovedește că e întemeiată? Niky84 Niky84 Buna ziua!Am facut o plangere pt abuz emotional la Protectia Copilului si astept raspuns,iar daca se dovedeste ca mama il abuzeaza emotional,pot cere schimbare ... (vezi toată discuția)