avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj!

Problema sta in felul urmator...inainte de casatorie unul din soti a platit o parte din apartamentul A...sa zicem 75%...dupa casatorie, s-a platit restul de catre ambii soti...pe urma apartamentul A s-a vandut si s-a cumparat apartamentul B...nu exista nici un act care sa dovedeasca ca plata apartamentul B s-a facut cu banii incasati de pe apartamentul A...actualul apartament B figureaza pe numele ambilor soti...cum decurge in acest caz actiunea de partaj?
Cel mai recent răspuns: Av. Marian Bîrlădeanu , Avocat 19:29, 2 Noiembrie 2009
Cred ca cel mai bine ar fi sa va angajati avocat(daca sunteti una din parti) i; avocatul studiaza actele, si poate sa va faca o aparare eficienta. Asa cum am spus, apartamentul fiind dobandit inainte de incheierea casatoriei , bunul este propriu sotului care a incheiat respectivul contract. Suma de bani este bun propriu, insa si cealalta parte poate invoca un drept de creanta in privinta primului apartament - drept care s-ar putea regasi si in cazul celui de-al doilea.
Iar modalitatea exacta de impartire nu cred ca v-o poate spune nimeni de aici , judecatorul hotaraste in urma administrarii probelor(acestea "vorbesc").

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri achizitionate dupa casatorie azumy azumy Buna ziua, Apartamentul in care locuim este al sotului meu obtinut inaintea casatoriei de la parintii lui care s-au mutat in mediul rural. Pentru a-i trece ... (vezi toată discuția)
Imobil cumparat ca bun proriu in timpul casatoriei stefi_gv stefi_gv in anul 2001 am cumparat cu sotul meu un apartament la pretul de 75 mil. am dat 30 mil avans deoarece ap era ipotecat in decurs de cca 3 ani am folosit ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil  elena Dragomir elena Dragomir Am primit bani de la mama din vanzarea unui imobil si am cumparat un alt apartament. Eram casatorita. Acum doresc sa il vand dar trebuie sa fac partajul. ... (vezi toată discuția)