avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Opinii despre avocatnet.ro Avocatnet.ro - e buna directia?
Discuție deschisă în Opinii despre avocatnet.ro

Avocatnet.ro - e buna directia?

Am tot tinut sa deschid aceasta discutie de ceva vreme si acum consider ca e momentul. In ultimii ani am ridicat Avocatnet.ro de la statutul de site simplu si l-am adus la statutul de comunitate online.

Dincolo de acest drum, ne-ar interesa in ce masura membrii nostri de astazi recunosc in Avocatnet.ro siteul pe care si l-au dorit. Stiu, traficul mare inseamna ceva. Stiu, numarul de mesaje in forum inseamna ceva. Cu toate astea, e rolul nostru sa ne intrebam mereu daca directia e buna.

Prin urmare:
- ce considerati ca nu mai merge ca odinioara in Forumul Avocatnet.ro? Ce s-a schimbat in rau si ce s-a schimbat in bine?
- ce considerati ca nu va mai reprezinta la actuala comunitate Avocatnet.ro?
- unde am gresit (daca s-a intamplat asta)?

Intrebarile de mai sus sunt genul de lucruri care ar trebui sa ne ajute sa planificam dezvoltarea viitoare a Avocatnet.ro, astfel incat sa reusim sa ne mentinem in dorintele publicului nostru.

Multumim anticipat pentru raspunsuri.:">
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2009
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:54, 12 Septembrie 2010
elga50 a scris:

Foarte important este contextul, de acord cu @trope_doi.
......................
Am si cateva propuneri de facut:
1. Raspunsurile in sectiunile de divertisment sa nu mai fie punctate.
2. Atentie mai mare a moderatorilor la raspunsurile pe langa subiect, nu neaparat offtopic, raspunsuri imbarligate din care nu se intelege nimic sau care copiaza ideile celor date inainte. Sunt utilizatori care, in mod vadit, au in vedere punctajul, ajung sa si-l faca cum-necum si apoi, raspunzand aiurea la o intrebare a cuiva, il deruteaza si omul nu stie ce sa mai inteleaga pentru ca vede ca i-a raspuns cineva cu punctaj mare, deci "stie el ce stie". Este foarte important acest lucru pentru mentinerea profesionalismului in forum.
3. Nepunctarea aplauzelor date de prietenii din lista. Sa poti fi aplaudat la un raspuns bun, dar acesta sa nu conteze in punctaj daca cel ce te-a aplaudat ti-e prieten. Mi se pare, asa cum stau lucrurile acum, ca punctajele sunt viciate, inclusiv al meu ;)
4. Tag-urile adaugate sa fie o actiune de voluntariat si nu punctate. Moderatorii sa aiba in sarcina adaugarea de taguri fara a fi punctate nici la ei. Aceeasi ratiune ca la punctul 3.


Si eu sunt de acord cu trope_doi.
@elga50
Propunerile facute de dvs. sunt exceptionale. Propunerile 1 si 2 am dorit sa le prezint eu la primul comentariu pe acest topic dar mi-a fost teama ca pot fi catalogat ca nou venitul care nu stie aproape nimic dar vrea sa revolutioneze aceasta comunitate. Felicitari elga.
@grace_r
Legat de sesizarea dvs. pot sa va confirm ca in momentul in care raspundeti unei solicitari automat se bifeaza casuta de urmarire a subiectului.
@ALIN POPESCU
Nu numai romania inedit este nemultumit de multitudinea de mesaje primite, in cursul aceleiasi zile, de pe acelasi topic, cu ocazia postarii fiecarui comentariu nou. In acest sens propun sa introduceti inca un patratel, cu optiunea de bifare, pentru urmarirea si instiintarea de noi comentarii dar sa primesc o singura alerta pe zi. Nu este suficient patratelul care exista in acest moment pt. ca eu doresc sa urmaresc subiectul dar sa nu primesc 50 de alerte carespunzator celor 50 da noi comentarii ci doar una singura (sa spunem la ora 19).
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2009
ContSters85576, utilizator
Trifan Bogdan a scris:
Personal consider ca forumul www.avocat.net nu se indreapta intr-o directie buna. De ce ? Pentru ca moderatorii inteleg sa stearga parerile unor useri care sunt critice la adresa modului in care se raspunde in forum, folosindu-se de explicatia cum ca acele mesaje ar fi "offtopic". Este cu adevarat o cenzura a parerilor personale!

Stimate domn,
Vad ca nu a ajuns mesajul pe care vi l-am trimis, asa incat am sa mai incerc o data. In primul rand, nu inteleg cum judecati dvs directia unui forum din postura unui utilizator complet nou, iar apoi nu inteleg nici cum incadrati dvs la "directie" faptul ca moderatorii sterg ceva. Aici discutam de altceva, credeam ca e clar, asa incat mesajele dvs (si primele si acesta) sunt offtopic. Mai mult, regulamentul arata foarte clar ca numai anumite persoane sunt desemnate sa faca ordine pe forum, ceea ce inseamna ca "am sa revin cu un mesaj pe forum" nu este tocmai o atitudine corecta. Daca va nemultumeste ceva puteti scrie administratorilor - si asta se mentioneaza in regulament.

Mai mult decat atat, toate mesajele sterse raman arhivate si sunt verificate, asa incat nu trebuie sa credeti ca o anumita persoana ia o decizie in mod despotic. Mesajul care v-a fost sters in topicul dvs initial era offtopic iar moderatorul a procedat in mod corect. Nu am sa repet explicatiile, mai ales ca ele se regasesc si in regulament.

Cred ca gresiti atunci cand ne considerati daunatori avocatnet.ro numai pantru faptul ca avem pareri contrare celor ale dvs.

Eu cred ca va inselati. Probabil faptul ca sunteti abia inregistrat pe forum va face sa spuneti asta, altfel multitudinea de discutii pe marginea dezvoltarii forumului v-ar fi lasat cu totul alta impresie.

Inchei rugandu-va sa cititi regulamentul forumului si sa il respectati iar pe viitor sa discutam la subiect, nu pe langa.
Alin Popescu a scris:

Prin urmare:
- ce considerati ca nu mai merge ca odinioara in Forumul Avocatnet.ro? Ce s-a schimbat in rau si ce s-a schimbat in bine?
- ce considerati ca nu va mai reprezinta la actuala comunitate Avocatnet.ro?
- unde am gresit (daca s-a intamplat asta)?

Lunea trecuta, cand am citit topicul, prima intrebare pe care mi-am pus-o a fost nu daca am timp sa raspund, ci daca mai pot sa fiu obiectiva.

Evident ca directia este buna! Atunci mi-am pus, firesc, intrebarea de ce au deschis administratorii aceasta discutie? Raspunsul e simplu: pentru ca atunci cand este bine o perioada mai mare de timp incepi sa nu mai constientizezi asta si poti sa devii nesigur. Poti sa te intrebi, ca si mine, daca mai poti percepe / discuta despre Avocatnet.ro altfel decat in mod subiectiv. Insa, in realitate, atunci cand ceva merge rau, iti dai seama imediat.

Raspund primei intrebari tot cu o intrebare: s-a schimbat ceva in rau? Nu, toate schimbarile au fost bune. Iar daca nivelul juridic al discutiilor a scazut, poate, in unele forumuri, opinie pe care eu nu o impartasesc, aceasta se poate datora temelor aduse in discutie. In fond, membrii activi in 2008 ai comunitatii, in majoritatea lor, sunt aceeasi. Cand vor aparea teme deosebite si raspunsurile vor fi pe masura.

Greu de raspuns la a doua intrebare! Sau poate ca nu! In fond, si eu si ceilalti suntem aceasta comunitate. Si daca aici ne simtim acasa, inseamna ca totul ne reprezinta.

Greseli majore sau care sa nu poata fi indreptate n-au fost facute. Daca ar fi fost, astazi n-ar mai fi avut nici cine sa intrebe daca e buna directia in care merge Avocatnet.ro, nici cine sa raspunda acestei intrebari.

Cat despre "diverse", asa cum scria cineva mai sus, toate isi au rostul lor. Traim aici o buna parte din viata noastra si, in viata, "diverse" poate fi egal cu tot sau cu absolut nimic. Depinde cine sau cum este omul care asculta o melodie sau amintirile tale. Unii vor trece mai departe iar cu altii vei comunica firesc, ca si cum i-ai fi cunoscut dintotdeauna. Dar, in esenta, si pe cei care au trecut mai departe ii vei reintalni cu placere in celelalte forumuri.

A, am uitat, nu-i asa? Evident ca nu mai pot decat sa incerc sa fiu obiectiva dar m-am straduit sa fiu. Pentru ca ma simt al naibii de bine facand parte din comunitatea Avocatnet.ro, sentiment pe care nu vreau sa-l pierd prea curand.

Gabriela Pintea

LATER EDIT

@elga50
M-am straduit sa raspund strict si cat mai simplu la intrebari pentru ca opiniile mele subiective nu ajuta nimanui dar trebuie sa va spun ca propunerile dvs. mi se par usor exagerate si ma refer in primul rand la voluntariatul fortat, ca sa-i spun asa.
Toti suntem aici pentru ca asa vrem, nu pentru ca cineva / ceva ne obliga sa fim. Iar asta este liantul cel mai important, cu mult mai important decat obligatiile rezultate dintr-un act. In realitate ne-am asumat niste obligatii si ne straduim sa le facem fata pentru ca asa vrem. In opinia mea aceasta realitate trebuie sa ramana asa.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
@Gabriela Pintea
Trebuie sa recunosc ca am facut propunerile, gandindu-ma cat este de greu sa dai un raspuns, cateodata foarte elaborat, in comparatie cu formularea tag-rilor, de exemplu.

Pe mine personal nu ma afecteaza cu adevarat decat mesajele cuiva date de dragul de a se afla in treaba. Si de asemenea trebuie sa recunosc ca si eu m-am bagat in seama uneori pe acest forum. Deci punctul 2 din propuneri.

Celelalte propuneri rezulta dintr-o observatie a mea de-a lungul timpului, citind mai multe profiluri si facandu-mi o parere despre modul in care se formeaza un punctaj. Subliniez ca este vorba numai de punctaj, nu si de valoarea profesionala a cuiva asupra careia eu nu am a ma pronunta in niciun fel.
J H a scris:
Hm.. se pare ca eu sunt singurul care nu vede evidentul.. si anume ca directia e foarte buna!!!


Cred ca depinde foarte mult si ce intelegi prin "directie". Daca vrei parerea mea, cred ca trebuie mai multa "cenzura" pe substanta raspunsurilor, inclusiv prin stergerea mesajelor care raspund "pe langa" (intr-un fel de consiliu stiintific pana la urma). Mai cred ca trebuie mai multa munca din partea moderatorilor de organizare in formuri - unele sunt vraiste, ce sa mai...

De asemenea, parerea mea strict personala e ca nu este benefica directiei juridice a forumului o larghete atat de mare cu privire la forumurile "diverse". Stiu ca risc sa primesc o multime de rosii virtuale, dar (subliniez, e doar parerea mea) cred ca rolul unui forum profesionist este de a creste calitatea raspunsurilor profesionale, fara a se pierde in umpluturi. E drept, atunci n-ar mai fi o comunitate bazata inclusiv pe socializare ci doar una bazata pe un interes profesional comun, deci poate n-ar fi o afacere cu prea mare succes... Probabil ca depinde de prioritati, iar eu privesc lucrurile pe jumatate din perspectiva userului care cauta aici adevaratii profesionisti si mai putin altceva.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Cifre despre avocatnet.ro - mai 2011 Alin Popescu Alin Popescu Iata cateva cifre interesante inregistrate de Avocatnet.ro in perioada 1 ianuarie 2011 - 1 mai 2011 [b]In Forum: [/b]- au fost scrise 172,508 mesaje in ... (vezi toată discuția)
O lista cu lucruri de modificat in forum Alin Popescu Alin Popescu Scuze pentru tacerea din ultima vreme. Am fost cu totii prinsi cu dezvoltarea unor alte sectiuni Avocatnet.ro. Incepand de saptamana viitoare, insa, vine ... (vezi toată discuția)
Am relansat avocatnet.ro. cum vi se pare? Roxana Neagu Roxana Neagu Bună ziua tuturor, Astăzi am relansat avocatnet.ro – site-ul nostru are un design nou, este mai atractiv și mai usor de folosit și se încarcă mult ... (vezi toată discuția)