avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreținere restantă. Se pot scădea din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreținere restantă. Se pot scădea din sumă costul scutecelor și al laptelui praf?

Buna ziua! Am divorțat în iunie 2018. În hotărâre este specificat că trebuie sa-mi dea retroactiv pensie alimentară, începând cu februarie 2018. În această perioadă tatăl copilului i-a dat pampers si lapte praf. Acum el vrea sa scada din pensia retroactiva facturile la pampersi si lapte praf. Este corect asa, sau trebuie sa-mi dea pensia alimentara×4?
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 15:14, 29 Iunie 2018
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
În al treilea rând, am posibilitatea sa cresc copilul singură, nu banii sunt o problema, dar el ca tata, care își iubește copilul trebuie sa-l sprijine si sa se implice in cresterea lui.

Pai ati spus ca a cumparat pampersi si lapte praf dar dumneavoastra doriti banii. Pare ca s-a implicat in viata copilului. Sau problema este ca vreti doar cash?
Asta e cu totul altceva nu ca nu s-a implicat ci ca va strica dumneavoastra socotelile financiare. Care e diferenta, de banii care ii dadea mergeati si luati pampers si lapte praf, asa a mers el si a luat. V-a scutit de un drum si doriti sa il puneti sa plateasca pentru asta. Pare rautate gratuita.
Ca prima optiune este plata in natura catre copil si tatal o poate cere ( sper sa o faca).
Ati fost sfatuita foarte frumos mai sus. Renuntati la razboi si la ura si la scandal. Daca omul a participat cu cumparaturi pentru copil ca mama care va iubiti copilul nu inteleg de ce va deranjeaza sau de ce vreti ca omul sa plateasca de doua ori.
Pensia alimentara este in jur de 1000, poate si mai mult ca nu vrea sa-mi spuna cat e venitul lui.

Sobolan de tomberoane a scris:

Doamna, daca ce a cumparat copilului pampers si lapte face cat pensia ,dvs il puteti executa el face o mica contestatie si va dovedeste ca a achitat pensia in natura si moral si legal putrti pierde.
Vedeti ca ambitiile acestea si rautatile sunt penalizate de judecatori.
DACA are pensie de 1000 ron si a cheltuit 200 ron pe luna aveti dreptate, daca pensia e 300 ron si a cumparat copilului de 300 ron moral nu aveti dreptate.si legal la fel.
Depinde cat are pensie de platit si de cat a cumparat pe luna papers lapte etc.
Deci cat e pensia si de cat a cumparat pe luna?

Am salariu mai mult decât cel al fostului sot. In afară de asta am întrebat sa stiu cum e legal. Putea sa ceara in instanta sa plateasca in natura. În afară de asta mă minte in legatura cu venitul lui, stiu din surse sigure că i s-a mărit salariul. Dar el ca un tată grijuliu...ar vrea sa-i dea 500, cand pensia sigur ar trebui să fie dubla, daca nu si mai mult.
O zi frumoasa!

When a scris:

În al treilea rând, am posibilitatea sa cresc copilul singură, nu banii sunt o problema, dar el ca tata, care își iubește copilul trebuie sa-l sprijine si sa se implice in cresterea lui.

Pai ati spus ca a cumparat pampersi si lapte praf dar dumneavoastra doriti banii. Pare ca s-a implicat in viata copilului. Sau problema este ca vreti doar cash?
Asta e cu totul altceva nu ca nu s-a implicat ci ca va strica dumneavoastra socotelile financiare. Care e diferenta, de banii care ii dadea mergeati si luati pampers si lapte praf, asa a mers el si a luat. V-a scutit de un drum si doriti sa il puneti sa plateasca pentru asta. Pare rautate gratuita.
Ca prima optiune este plata in natura catre copil si tatal o poate cere ( sper sa o faca).
Ati fost sfatuita foarte frumos mai sus. Renuntati la razboi si la ura si la scandal. Daca omul a participat cu cumparaturi pentru copil ca mama care va iubiti copilul nu inteleg de ce va deranjeaza sau de ce vreti ca omul sa plateasca de doua ori.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În afară de asta mă minte in legatura cu venitul lui,

Daca e adevarat atunci cum de sunteti asa de sigura ca
Am salariu mai mult decât cel al fostului sot.
?
In afară de asta am întrebat sa stiu cum e legal.

Legal este sa asigure cele necesare copilului. Daca a cumparat lucruri folositoare minorului ( nu jucarii sau laptopuri sau alte minunatii inutile vietii de zi cu zi) este firesc sa scadeti din suma datorata cu titlu pensie de intretinere pentru ca si dumneavoastra ati avut o cheltuiala mai putin.
Eu va sfatuiesc sa trimiteti mail cu cele necesare celui mic si in felul acesta va usurati viata.
Nu conteaza ca are 1000 lei sau 100000000. Conteaza ca acel copil sa aiba mereu tot ce ii trebuie si nerezidentul sa participe la aceasta bunastare.
Putea sa ceara in instanta sa plateasca in natura.

daca nu a facut-o este probabil ca s-a gandit ca are cu cine sa se inteleaga. Nu ii demonstrati contrariul.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lucrurile sunt simple: instanta a stabilit o obligatie in BANI! Obligatia NU poate fi schimbata la bunul plac al domnului. Nu merge cu iti datorez 100 de lei, drept care iti dau 2 mere si o pereche de sosete.
Iii cereti pensia asa cum a fost aceasta stabilita de instanta. nu o achita, il executati silit. Mergeti la executor, acesta isi va adauga onorariu, iar domnul va plati pensie + onorariu.
Daca va face contestatie la executare, angajati-va avocat. E o treaba mai tehnica. Cereti avocatului chitanta si depuneti-o in dosarul de contestatie. Dupa ce va plati pensie si onorariu executor si onoraiu avocat, va deveni mai prompt la plata pensiei!
Pampersii si laptele parf sunt contributii benevole ale tatalui. Nu vi le-a dat cu titlu de pensie si nici n-ar fi putut.

Faptul ca tatal poate cere pensie in natura e adevarat. Sa o ceara! Si daca si cand ii va fi incuviintata atunci sa o socoteasca in pampersi si lapte. Pana atunci, pensia e in bani, deci asa o achita!
Sa se gandeasca la bine copilului? Cat tupeu! Da ala de nu plateste pensie unui sugar, la ce se gandeste?
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pump pump Buna ziua. Ma intereseaza cum se calculeaza o pensie alimentara pt un minor. N am fost casatoriti, am convenit 300ron dar salariul lui este undeva la 2000 plus ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatălui! cum pot obține ca programul de vizită a minorului să se desfășoare la domiciliul meu? Crz5 Crz5 Buna ziua,am un bebe de 3 luni dintr-o relatie de concubinaj si as dori sa stiu daca am dreptul sa imi iau bebelusul la mine acasa,tin sa mentionez ca mama lui ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna copil Marcelpascu Marcelpascu Buna ziua , am un copil dintr-o relatie si am recunoscut copilul in certificat,de la un timp nu ma mai lasa sa vad copilul desi platesc pensie alimentara si il ... (vezi toată discuția)