avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Probleme întâmpinate cu viza soțului meu egiptean ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Probleme întâmpinate cu viza soțului meu egiptean la Ambasada României

Sunt căsătorită cu un cetățean egiptean de un an și trei luni .căsătoria a fost încheiată în Egipt.Dupa căsătorie am venit în România pentru a înregistra căsătoria și am vrut să ne stabilim in Romania pentru că aici eu am casa mea .după înregistrarea căsătoriei în România am trimis document notarial soțului meu pentru reintegrare familiei și am dorit să facă aplicația de viză pentru reîntregirea familiei la ambasadă.a făcut 3 aplicații de viză și au fost respinse pe motiv că a fost întrebat....vrei o viză de 3 luni? ...și el a spus că vrea să locuiască cu soția în România ...și a respins pe motiv de imigrare...nu ne-a dat nici o informație de la ambasada și l-a pus să facă o mulțime de documente fara rost ...că cele care le avea au expirat ... respectiv , adeverință medicală și cazierul judiciar....bătaie de joc .... ambasada României dădea vină pe cei de la imigrari pentru refuzul vizei iar cei de la imigrari pe ambasada...după respingerea celei de a doua vize au venit cei de la imigrari la mine și au stat de vorbă cu mine ..au spus că îi vor aproba viza daca căsătoria rămâne ..că nu a avut ambasada motiv să o respingă....și cei de la imigrari m-au îndemnat să facă o aplicație de viza scurta ....a făcut a treia aplicate de viză cerând o viză pentru 3 luni dar ...a refuzat din nou ...spunând că viza scurta a fost respinsa din cauza că a făcut aceeași aplicație de viză lungă...eu nu am știut că trebuia să îi trimit alt document de la notar în scop de vizita și alte documente pentru el acolo ...am crezut că aceasta a fost problema ... documentele de viză ....am fost la imigrari și am discutat și mi-a spus că trebuie să facem aplicație de viză scurta și că trebuie alte documente ...și ei nu știu ...am căutat atunci pe internet și am aflat abia atunci că. ..viza lungă este respinsa pe motiv de imigrare dar cea scurtă cu scopul vizitei soției nu există motiv să o respingă ... permite străinilor să intre în România fără motivul imigrarii... atunci i-am trimis alt document de la notar în scop de vizita pentru o perioadă de o lună de zile...a făcut aplicație de viză scurta ... și-a cumpărat biletul de avion pentru că așa scria pe internet la actele necesare....dar ...a venit un domn de la imigrari și mi-a luat o declarație ...am scris că vine in vizita și pleacă că are biletul de avion cumpărat dus-intors ...și la finalul declarației m-a întrebat unde intenționăm să ne stabilim? ...eu nu mi-am dat seama că este o întrebare capcană ...și am spus că în România ...că să aibă motiv ambasadorul să refuze viza ...când mi-am dat seama am fost la imigrari și am spus că vrei să rectific acest amănunt ...dar ... mi-a spus că a trimis declarația la ambasadă și că nu este o întrebare capcană ...este o dorință firească dacă suntem căsătoriți să dorim sa fim împreună.... ambasada României a respins și aceasta viza spunând că viza scurta a fost respinsa din cauza că a făcut aceeași aplicație de viză lungă refuzată....a pierdut și biletul de avion ...
Bani cheltuiți degeaba....țin să menționez că după căsătorie eu nu am mai fost in Egipt pentru că nu am știut că vor fi probleme...am crezut că va veni el în România până la urmă și nu vroiam sa cheltuim bani mai multi să avem aici în România și să nu am probleme cu munca ...cred că din acest motiv nu au avut încredere pentru că eu nu am mai fost in Egipt la el după căsătorie ... pentru că ne-a întrebat când ne-am căsătorit și de cat timp nu am mai fost in Egipt.... acum am decis sa mă duc eu la el în Egipt când sunt în concediu de la muncă ..și apoi să facă o altă aplicație de viză scurta in scopul vizitei soției ...dar ...doar de vizita ... pentru că după cât se pare nu avem unde să ne stabilim deocamdată...va rog frumos să-mi oferiți un sfat ce putem face ca să putem fi împreună și să ne putem stabili până la urmă în România..noi vrem să ne stabilim in Romania dar ...am văzut că aceasta a fost problema ... poate trebuia să facă de la început cu scopul vizitarii soției ...dar ...nu am știut. ... ne-am căsătorit că să ne vizităm? ...eu doresc să locuim in Romania ...e dreptul meu acesta ...sunt cetățean român .... pentru că m-am căsătorit cu un cetățean egiptean trebuie sa locuiesc cu el în Egipt , obligatoriu? ....va rog , ajutați- mă cu un sfat cum sa procedam că până la urmă să putem sa locuim împreună în România....va mulțumim!
Cel mai recent răspuns: JulyanaAna , utilizator 18:04, 29 Octombrie 2018
Ai de grije cu cetatenii egipteni. Multe femei au fost inselate. Cauta in general romance cu bani care locuiesc in strainatate. De asemenea sud americance. Le duc in Egipt si le storc de bani. Cauta femei mai mari ca ei ca sunt mai naive si pica repede in plasa. Sper ca al tau sa fie sincer sa nu suferi, dar ma indoiesc. Mii si mii de femei au cazut parada acestor nemernici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt disperata!ajutor!pt viza unui cetatean egiptean cu care vreau sa ma casatoresc in romania laraiva laraiva I s-a dat viza de aici,dar acolo i s-a cerut la ambasada un cont de 50 de euro pe zi,pt perioada ,,vizitei\'\'.Ma intreb cu furie de ce nu sunt reglementari ... (vezi toată discuția)
Viza de reintregire a familiei Violetagaudi Violetagaudi Buna Sint casatorita cu un cetatean egiptean de un an jumate.sotul meu a depus acte oentru viza de trei ori si a fost refuzat pe motiv ca ei nu cred ca intre ... (vezi toată discuția)
Rugaminte fierbinte caramela1 caramela1 buna ziua , doresc sa aflu ce sanse am sa inving un \"razboi \"pe care il declar deschis oficiului roman pt imigrari ,pentru nedreptatea care mi s-a facut ... (vezi toată discuția)