avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Nu pot vinde teren, datorita lipsei semnaturii ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Nu pot vinde teren, datorita lipsei semnaturii vecinului

Vand casa cu teren. Banca persoanei care cumpara are pretentia intabularii adresei postale si a casutei de scule. Pentru asta, a fost nevoie de noi masuratori de cadastru.
Surpriza! Terenul e mai mare cu 30 de metri. Deci, logic, birocratia incepe sa lucreze: trebuie sa iau semnaturi de la toti vecinii adiacenti, altfel nu pot intabula. Si, iar surpriza: unul dintre vecinii proprietari este decedat, iar urmasii nu au facut succesiune. Netrecând pe la notar, ei nu-mi pot semna.
CE SANSE MAI AM SA OBTIN VREO SEMNATURA, FARA CA ACESTIA SA FACA SUCCESIUNEA?
Ce sanse mai am sa vand, fiind incurcati eu si potentialul cumparator cu antecontract, bani, termene care sunt depasite, etc?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 08:08, 28 Iunie 2018
Penalizare la salariu timp de 12 luni pe un anumit procent, si probabil si dosar penal(depinde de caz). Daca vecinul este decedat, puneti numele decedatului pe procesul-verbal de vecinatate, si lasati mostenitorul sa semneze. Credeti ca o sa verifice la OCPI daca este sau nu decedat, cei mai multi inspectori nu cunosc legislatia pe baza carora trebuie sa functioneze, sunt bata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren gresita. corectare hilda ion hilda ion Am mostenit o casa si un teren alaturat, intravilan. Intabulare facuta in 1994, cu schita cadastrala la cumpararea casei si terenului de catre parinti de la ... (vezi toată discuția)
Anularea tuturor documentațiilor cadastrale in lumina art 63 ...  B . Costel B . Costel Anularea tuturor documentațiilor cadastrale in lumina art 63 alin 2 ord 700/2014 . Pe cale judiciară. (vezi toată discuția)
Fals (al topografului) ContSters88252 ContSters88252 daca datele unui PLAN DE AMPLASAMENT SI DELIMITARE A IMOBILULUI intocmit de catre un topograf autorizat nu corespund adevarului , masuratorile ... (vezi toată discuția)