Buna ziua,
Revin intr-o pb mai veche. Detin un teren achizitionat in 1997 pe care am construit un spatiu comercial (provizoriu). Pana in vara a functionat in acel spatiu un punct de lucru al unei societati la care sunt asociat si administrator. Dupa inchiderea punctului de lucru au intrat in spatiu prin efractie fostii angajati, care sunt si mostenitori ai celui de la care am cumparat terenul. Am depus la politie o sesizare la sf lunii sept in care ceream sa fie informati cu privire la tulburarea de posesie, iar la sf lunii oct plangere penala deoarece intre timp nu au eliberat spatiul.
Politistul care se ocupa de caz spuen ca totusi plangerea s-ar putea sa nu fie incadrata la fapte penale deoarece respectivii in cercetarea preliminara au motivat ca nr parcelei din contractul meu de vanzare cumparare este gresit, deci chioscul amplasat eronat.
Casa acestora care se afla la cativa metri distanta este amplasata in alta parcela, sansele ca undeva sa fie o gresala sunt destul de mari.
Intrebarea mea este: care sunt pasii in corectarea acestei greseli daca exista?
Mentionez ca atasat contractului meu de vanzare-cumparare este o schita din care reiese clar ca amplasarea este corecta, am autorizatie de constructie cf schitei si certificat de urbanism. Singura eroare intr-adevar ar putea fi la nr. parcelei.
Poate mai au si altii aceeasi problema.
Daca intr-un contract de vanzare cumparare este gresit nr parcelei, dar in schita atasata acestuia este amplasat corect, corectura se face la notarul care a emis acel contract de vanzare cumparare.
buna ziua!
da se face de notarul respectiv, dc e un act facut de notariatul de stat mergeti la orice BNP.
daca notarul respectiv nu mai traieste, s-a pensionat etc la fel orice BNP.
nu inteleg imi spuneti ca schita este anexata la c ontractul de v/c, deci este parte integranta a acestuia!
si dupa afirmati ca notarul a mers pe logica!
care logica? ca era un nr al parcelei care trebuia trecut corect in contractul de vc.
Din pacate notarul nu face modificarea deoarece la arhiva nu are nimic care sa confirme cele spuse de mine si spune ca probabil atunci s-a mers pe logica luand nr parcelei pentru curti si constructii din Titlul de proprietate al vanzatorului care detinea si teren in alte parcele de teren arabil de unde de fapt mi-a vandut. Ma trimite la OCPI, acestia ma trimit la Politie care sa imi desemneze un expert topometrist cu care incearca sa faca ceva dar nu au mandat deci nu pot intra, politia la primarie sa imi dea o adeverinta ca acel teren este al meu, primaria la OCPI, OCPI la notar si asa se inchide cercul vicios din care probabil nu o sa pot iesi. Singura solutie imi ramane instanta cu toate ca probabil voi avea si aici surprize. Rog daca a mai intalnit cineva o astfel de situatie sa imi dea un sfat.
Intabulare
Dumies
Am obtinut in urma unui Partaj judiciar (mostenire) o parcela intravilan in suprafata de 1500mp(titlu de proprietate) .Am intabulat aceasta parcela conform ... (vezi toată discuția)