avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Decontare consultanta juridica pe Asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Decontare consultanta juridica pe Asociatia de proprietari

Am chemat în judecată un vecin în calitatea sa de Președinte al Asociației de Proprietari, pentru corectarea unei hotărâri trecute abuziv în PV al unei AGP, spun abuziv deoarece:
1.la AGP când s-a discutat un anumit aspect, nu mai exista cvorum, majoritatea proprietarilor plecaseră și pentru că
2.aceasta afecta drepturile unei minorități.
Președintele, probabil pentru a putea răspunde la adresa primită de la Judecătorie în urma acțiunii introduse de mine , a apelat la consultanță juridică, care l-a costat 1.250 lei, suma pe care a decontat-o din fondurile Asociației, strânse pentru diverse lucrări. El nu a cerut permisiunea proprietarilor pentru a cheltui în acest mod banii adunați pentru alte scopuri, acum proprietarii sunt nemulțumiți.
Prima întrebare ar fi dacă Președintele, care a apelat la consultanță juridică și a făcut această cheltuială din banii Asociației fără să se consulte cu proprietarii, ARE DREPTUL SĂ FACĂ ACEST LUCRU?, având în vedere că eu l-am chemat în judecată pe el, în calitate de Președinte al Asociației și nu Asociația de Proprietari. Menționez, cu toate acestea, că Judecătoria, la informații pe Portal, m-a trecut pe mine ca reclamant și pe vecin ca pârât, dar totodată, nu știu de ce, a trecut ca pârât și Asociația de Proprietari.
A doua întrebarea ar fi, CE PUTEM FACE NOI? proprietarii, ca această cheltuială să nu fie trecută în contul Asociației, respectiv să nu fie plătită din fondurile adunate în alte scopuri, adică să nu fie plătită, până la urmă, de Proprietari.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:05, 20 Iunie 2018
Așa e, YNOCENTTA
Credeți-mă că dacă aș fi avut cu cine discuta, dacă era o persoană cu care să se poată discuta, nu l-aș fi acționat în judecată, nu-mi face deloc plăcere, dimpotrivă!

Dr.Virgil Dan Amza a scris:

la intrebarea "ce putem face noi" ar mai fi un raspuns: nu mai dati presedintii in judecata !
Discutati direct !

Mulțumesc pentru răspuns, eu nu am dat Asociația în judecată ci pe Președintele acesteia, cum am scris și în mesaj, e vorba de un vecin care are această funcție. Nu știu de ce pe Portalul Judecătoriei apare și Asociația la pârât...

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca ati dat in judecata asociatia aceasta are dreptul de a angaja avocat.
Situatia poate fi absurda daca presedintele actioneaza impotriva oamenilor dar asociatia are dreptul de a angaja avocat.

O solutie poate ar fi sa se decida in adunarea generala litigiile in care asociatia are dreptul de a angaja avocat.
Asociatia poate apela la avocat si pentru a se stabili litigiile concrete in care asociatia isi poate angaja avocat si apoi sa se voteze in adunarea generala.
Ar fi indicat sa se apeleze la alt avocat decat cel al asociatiei...ca sa fie impartial si sa nu aiba interes...

Pe portalul instantei apare si asociatia de proprietari deoarece prresedintele de asociatie are calitea de reprezentant legal al asociatiei de proprietarui si conform dispozitii in vigoare reprezinta si apara interesle asociatiei si ale mebrilor proprietari in relatii;e si fata de terti-inclusiv in instanta de judecata
Dupa cum precizati
calitatea sa de Președinte al Asociației de Proprietari, pentru corectarea unei hotărâri trecute abuziv în PV al unei AGP
,respectiv este vorba despre o actiune de corectare a unei hotarari trecute abuziv in PV al unei AGPI nu este actiunea in interes personal a proprietarului care detine calitatea de presedinte de asociatie de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare in proces verbal al adunarii asociatiei de proprietari nautor nautor Intr-un proces verbal al adunarii asociatiei de proprietari din care fac parte s-a facut o eroare si anume: in locul numarului 90, corespunzator totalului ... (vezi toată discuția)
Litigiu asociatie proprietari nelush2103 nelush2103 Presedintele unei Asociatii de Proprietari poate angaja un Avocat intr-o cauza cu restantieri intretinere, fara sa aiba acordul Comitetului executiv sau al ... (vezi toată discuția)
Conditiile prin care un presedinte poate initia un proces Sever Simion Sever Simion Care sunt conditiile obligatorii prin care un presedinte de asociatie, comitetul executiv poate introduce asociatia de proprietari intr-un proces impotriva ... (vezi toată discuția)