...,certificatul de mostenitor a fost emis in anul 2010 ,la monentul respectiv mai erau in viata ,tata si inca 2 surori,. ...
Este posibil ca tatal dvs sa fi renuntat la mostenirea dupa parintii lui sau dezbaterea succesiunii sa se fi facut in mod fraudulos. Ati putea sa va adresati notarului care a instrumentat procedura succesorala in 2010, si sa vedeti ce va spune.
...,dar fratele doreste sa renunte la dreptul lui in favoarea mea,cum trebuie sa sune declaratia notariala sa fie valabila in proces ,si nici sa nu pierdem nimic din drepturile care i se cuvine legal tatalui meu, ...
V-am raspuns deja in primul mesaj ca ...fratele dvs nu mai poate da declaratie de renuntare la mostenire in asa zisa
favoarea dvs odata ce ati dezbatut mostenirea dupa tatal dvs (asta se putea face inainte de a obtine certificatul de mostenitor). Acum poate doar sa va imputerniceasca pe dvs sa va ocupati de probleme si eventual sa va transfere proprietatea printr-o forma legala (vanzare, donatie, etc)
...ceilanti sunt grad de rudenie III si IV . Sa inteleg ca acum sa schimbat si gradul de rudenie ,noi (eu si fratele meu) nu vom mai fi considerati cu drept de mostenire de gradul I, ?
Nu stiu la care
ceilalti va referiti, insa procesul se complica daca tatal dvs a fost eliminat de la masa succesorala a parintilor lui, iar dvs va doriti drepturi din acea masa succesorala. Sincer, nu cred ca va puteti descurca fara avocat, in conditiile in care nici nu intelegeti in ce situatia va aflati acum.