Buna ziua ,de 4 ani de zile exista un proces pe rol la judecatoria sect .2,pt dezbaterea succesiuni, tatal meu a fost chemat in instanta de un cumnat , sotul surori lui, care a decedat si sotul ei a vrut sa mosteneasca el toata mostenirea sotiei. Exact asa suntem citati in instanta: RECLAMANT: SOTUL (SURORI ) ,,,PARAT : TATA (FRATE BUN),; NEPOATA DE FRATE PREDECEDAT);, NEPOATA DE FRATE PREDECEDAT.. Intre timp tata a decedat , am obtinut certificatul de mostenitor (noi suntem doi frati), fratele meu a facut o procura ca eu sa-l reprezint in instanta (tata are avocat angajat de 4 ani ), Intrebare este ce trebuie sa faca fratele meu (doreste sa renunte la dreptul lui in favoarea mea , in acest proces ). De la notar ni sa spus ca nu poate sa faca nimic , deoarece nu se mai accepta in instanta declaratie notariala de renuntare in favoarea cuiva, As dori sa stiu exact cum ar trebui ( ce sa fac ) ca dreptul tatalui meu la mostenire sa nu fie diminuat sau sa mai trebuieasca sa platesc ceva in plus( taxe judecatoresti) ? Avocatul tatalui meu a spus ca fratele trebuie sa dea o declaratie la notar ca renunta la drepturile lui in favoarea mea, Notarul a spus ca in instanta nu este valabila?
Mostenirea este din partea parintilor tatalui meu , nu stim cum a ajuns toata mostenirea asupra surori tatalui meu ,,,tata nu a semnat nimic ,,,