avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... FOSTUL ANGAJATOR NU IMI ELIBEREAZA CARNETUL DE MUNCA! ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

FOSTUL ANGAJATOR NU IMI ELIBEREAZA CARNETUL DE MUNCA! E LEGAL? CE MA FAC?

FOSTUL ANGAJATOR REFUZA SA IMI ELIBEREZE CARNETUL DE MUNCA DUPA CE ACESTA A FOST INCHIS IN URMA INCHEIERII CONTRACTULUI DE MUNCA PRIN DEMISIE DEOARECE AM O DATORIE LA EI . EU MOMENTAN NU MAI LUCREZ IAR CARNETUL IMI ESTE NECESAR PT URMATOAREA ANGAJARE. DATORIA PE CARE O AM LA EI O RECUNOSC DAR PENTRU CA NU AM FOST LASATA SA STAU IN PREAVIZ( CI OBLIGATA SA PLEC IN ZIUA IN CARE AM PREZ DEMISIA), IAR REMUNERATIA DIN PERIOADA DE PREAVIZ AR FI ACOPERIT DATORIA , MOMENTAN PANA NU INCEP SA CASTIG IAR NU POT SA LE PLATESC. MA ANGAJEZ CA LE PLATESC ESALONAT PT CA ESTE VORBA DOAR DE 505 RON DAR CUM FAC SA IAU CARNETUL DE MUNCA?
Cel mai recent răspuns: florro2002 , utilizator 15:36, 21 Martie 2006
stati putin !
decretul 92 nu a fost abrogat la 1 ianuarie 2004? asa se prevedea in art 298 alin 3 in vechiul cod al muncii?
daca a fost o data abrogat, nu inteleg:-/
pai s-a revenit asupra art. 298 alin. 3 prin legea 541/2003 si au modificat termenul de abrogare al decretului de la 1.01.2004 la 1.01.2007
Tocmai de aceea vorbeam de Codul muncii actualizat ... draga mea!
Ma bag si eu, ca m-a lovit nevoia: d.92 da in competenta judecatoriei conflictele in leg.cu carnetele de munca; l.168 - cele privind conflictele de munca (si de drepturi); codul de proc.civ.- zice ca tribunalul. Daca il sanctionez pe salariat, unde sa-i spun ca se poate plange? A propos, aveti un "model" de decizie de sanctionare? Stiu ce tre sa cuprinda dar mi-ar placea sa vad una..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre demisie MGabriel MGabriel 1.In cazul in care angajatul isi trimite demisia prin posta (ex.prioripost cu confirmare de primire),cum poate demonstra,in eventualitatea ca apar probleme,ca ... (vezi toată discuția)
Inchidere carnet munca dupa abrogarea decretului nr.92/1976 Denisa.Mocanu Denisa.Mocanu Conform prevederilor art. 298, alin.3 din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, la 1 ianuarie 2011 se abroga dispozitiile Decretului nr. ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca Dinush Dinush Daca nu am carnet de munca, mi se poate elibera o adeverinta de la ITM cu veniturile cumulate? daca imi cumpar un carnet de munca imi poate si trece ... (vezi toată discuția)