Buna ziua.
In urma cu mai bine de un an si jumatate,bunicii au hotarat sa-mi "vanda" un pamant. Dupa ce am facut succesiunea,am inceput procesul de intabulare+cadastru, dar de un an de zile cei de la primarie ma tot tin pe loc. Ei spun ca pe tarlaua respectiva lipsesc 1000 m2 si initial au propus ca fiecare sa renunte la o mica cota din pamant. A doua propunere a fost ca un proprietar sa accepte pamant in alta parte,propunere acceptata de domn X.
Am tot incercat sa aflu detalii,dar imi spun ca e nu stiu cand dar se rezolva. Ce proceduri sa urmez pentru a grabii lucrurile? Am impresia ca cei de acolo au facut niste lucruri necurate.
Nu inteleg cum poate primaria sa va impiedice bunica sa va vanda terenul. Va impiedica cum? Dumneavoastra intabulati terenul la cartea funciara pe numele bunicii, dupa care mergeti la notar sa faceti actul de vanzare-cumparare. In toata treaba asta primaria nu are niciun amestec.
Eu nu stiu sincer ce sa va spun pentru ca tot nu inteleg cum va impiedica primaria sa va intabulati terenul. Domnul Adrian a mentionat extrasul parcelar, dar acest lucru nu este necesar pentru intabulare. Daca aveti titlul de proprietate va puteti intabula.
Iata opinia mea detaliata, pe baza a ceea ce am inteles:
Tehnic: e o situatie care s-a mai intalnit: standardele de cadastru (metode masurare si referinte) s-au schimbat la inceputul anilor 2000. Exista deci nepotriviri intre schitele vechi si cele noi. Mai mult, preciziile aparatelor s-au schimbat. prin urmare a aparut lipsa aceasta.
Procedural, acum: Pentru prima intabulare, cadastristul nu se apuca sa masoare fara sa stie precis unde. Titlul de proprietate prevede niste vecini. Insuficient, Deci are nevoie de planul parcelar. Primaria nu i-l da fiindca tocmai se modifica, din cauza problemelor astora.
Nu putem exclude niste smecherii, fireste, dar nu asta e obiectul discutiei.
Si acum: Dle Bojoaga, nu cred ca e vorba de nici o mita, etc. Dvs sunteti interesat sa rezolvati treaba. Primaria este doar un intermediar, Ei nu se grabesc, fiindca sunt doar niste functionari. Intrebati primaria ce proceduri trebuiesc urmate pentru actualizarea acestui plan buclucas. Aici nu ma pricep. Luati legatura cu vecinii de tarla, si incercati sa ajungeti la un compromis, care sa va incadreze in geografia actuala. Cu intelegerea parafata, si cu lectia de la Primarie stiuta, mergeti mai departe. Tineti minte: nimeni nu va poate ajuta cum va ajutati dvs.
Plan parcelar
mrtz_69
Buna ziua,am si eu o problema si nu stiu cum o pt rezolva,Tribunalul a desemnat un expert care sa intocmeasca o expertiza in vederea iesiri din ... (vezi toată discuția)