avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt abuzată psihic de soțul meu. Cum pot dovedi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt abuzată psihic de soțul meu. Cum pot dovedi acest lucru la divorț?

Buna ziua !
Sunt casatorita de 25 de ani.Am un copil major.Sunt abuzata psihic de catre sotul meu . Din pacate acest abuz il exercita asupra tuturor din casa, a soacrei cat si a fiicei mele. Am ajuns la capatul puterilor. Vreau sa divortez si mi-as dori ca acest lucru sa se desfasoare de comun acord...dar sunt absolut sigura ca nu se va intampla asa ! Mi-e teama de ce va urma ! Cum pot dovedii abuzul psihic ?
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:35, 29 Iunie 2018
Intr-adevar divortul de comun acord s-ar desfașura cu celeritate, însă oricum sub guvernarea Noului Cod Civil procedura se desfășoară mai rapid, într-un “termen optim și previzibil”; important este să aveți și un martor (chiar din familie, cu excepția descendenților).
Dacă respectul, ca o condiție sine qua non a raporturilor familiale, a disparut, este lesne de înțeles că o eventuală continuare a acestora v-ar face rău, imposibilitatea continuării căsătoriei fiind vădită.
Da, martori sunt o gramada...prieteni, vecini , parinti si nu in ultimul rand soacra mea , careia i se aplica acelasi tratament.Nu pot sa nu va spun ca soacra mea daca ar fi sa se mute cu unul din noi, s-ar muta cu mine...asta spune multe! Va dati seama ce sentimente a reusit sa sadeasca in inima acestei mame propriul copil !
Va multumesc din suflet pentru sfaturile date...asa cum spuneam, este greu atunci cand nu stii incotro sa o apuci...

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Intr-adevar divortul de comun acord s-ar desfașura cu celeritate, însă oricum sub guvernarea Noului Cod Civil procedura se desfășoară mai rapid, într-un “termen optim și previzibil”; important este să aveți și un martor (chiar din familie, cu excepția descendenților).
Dacă respectul, ca o condiție sine qua non a raporturilor familiale, a disparut, este lesne de înțeles că o eventuală continuare a acestora v-ar face rău, imposibilitatea continuării căsătoriei fiind vădită.

auramanea, utilizator
Dacă aveți martori veti obtine divorțul.
Puteti deschide pr9cesul si apoi sa fie el de acord si sa finalizati amiabil divorțul.

În caz de obțineți ordin de protecție va trebui să fie evacuat.
Va fi citat si va afla de ordin. Exista riscul sa devina agresiv...pana la ordin...
Poate ca e mai bine sa deschideți doar divorțul...
Aceste aspecte trebuie analizate în concret.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Deci , daca am inteles bine, lucrurile stau cam asa :
In cazul ideal in care el ar accepta divortul (evident doar in conditiile lui, adica sa renunt la toate drepturile care mi se cuvin prin lege), divortul poate avea loc rapid, in fata notarului.
In cazul in care nun este de acord sub nici o forma, trebuie sa apelez la un avocat, ceea ce evident ar fi mult mai costisitor.
In ceea ce priveste ordinul de protective mai bine nu il cer,? Cu orice risc?
Va rog sa ma corectati daca gresesc.
Sincer, mi-e teama ca ma va da afara din casa...ma ameninta tot timpul ...desii contractul de vanzare cumparare al acesteia este si pe numele meu(chiar daca cota mea este mai mica-aici este o alta poveste-Ar fi indicat sa plec de acolo inainte de a da divort ? Nu mi se poate reprosa ca am parasit domiciliul ?
In ultimul caz, pentru a obtine linistea mult visata, as fi in stare sa renunt la orice drept asupra bunurilor...poate doar cu un singur amendament...sa ramana partea mea fetitei mele. Se poate ?

Va multumesc pentru bunavointa si rabdare !

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Dacă aveți martori veti obtine divorțul.
Puteti deschide pr9cesul si apoi sa fie el de acord si sa finalizati amiabil divorțul.

În caz de obțineți ordin de protecție va trebui să fie evacuat.
Va fi citat si va afla de ordin. Exista riscul sa devina agresiv...pana la ordin...
Poate ca e mai bine sa deschideți doar divorțul...
Aceste aspecte trebuie analizate în concret.

auramanea, utilizator
Da, ar fi indicat să plecați cu fetița, pt liniștea dvs!
Solicitați ordinul doar dacă este imperios necesar.
Acțiunea în partaj este imprescriptibilă, o puteți formula după finalizarea divorțului.
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort si abandon JanineB JanineB Buna. Sunt noua pe aici si am o problema cu care ma confrunt pt prima data, si sper si ultima.... Sunt casatorita din 2004, in Romania. In anul 2007 am plecat ... (vezi toată discuția)
Ce probe trebuie aduse în instanță ca să demonstrez că sunt abuzată psihic de soțul meu, care din când în când mă mai și lovește fără să-mi lase semne? Georgiana450033 Georgiana450033 Ce probe trebuie abuse în instanță să demonstrez că sunt abuzată psihologic de soțul meu,care din când în când mă mai și lovește,dar nu lasă ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Georgiana450033 Georgiana450033 Bună ziua, stau cu soțul la părinții lui, eu nu am o casă, mă pot duce la verișoara mea să stau cu copilul, dar taică-său nu e de acord, nu mi-l dă, ... (vezi toată discuția)