Claudia-Elena Mardare a scris:
Terasa blocului reprezinta parte comuna pentru intretinerea careia trebuie sa contribuie toate apartamentele din bloc, nu doar cele de la ultimul etaj. Depuneti o solicitare scrisa de reparare a terasei, presedintelui blocului, solicitand raspuns scris in termen legal, si stampila cu numar de inregistrare pe exemplarul dv. Puteti depune o sesizare si la primaria de care apartineti, iar daca acestea nu dau roade, actionati asociatia in instanta!
De ce aceste reparații nu se achită din Fondul de Reparații, respectând Legea 230/2007, art. 45, alin.3, știind că, de exemplu, în Asociația mea, există un Fond de Reparații de ... 1 miliard de lei vechi, iar pe scara mea nu s-a zugrăvit de peste 30 de ani ? Ce fac șefii noștri, nu folosesc banii pentru a plăti reparațiile din blocurile Asociației noastre ?
Pentru a vedea că reparațiile se plătesc, logic, doar din Fondul de Reparații (mai ales dacă sunt în cont peste 1 miliard de lei vechi), citez din legislația din domeniu:
Legea 230/2007, art.45, alin.3: „
Plățile pentru repararea și îmbunătățirea proprietății comune se vor face din Fondul de Reparații.”
Aceeași lege spune că
sumele din Fondul de Penalizări și cele din Fondul de Chirii sau alte venituri, se vor utiliza numai pentru reparații și pentru investiții în părțile comune ale Asociației.
Același articol 45, alin.3 arată că sumele anuale au fost cerute ilegal dacă n-au fost hotărâri ale Adunărilor Generale ANUALE ! CITEZ:
„Comitetul Executiv va pregăti și va prezenta Adunării Generale SUMA ANUALĂ necesară pentru constituirea sau completarea acestui fond.”