avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... În ce condiții se pot lua hotărârile la o adunare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

În ce condiții se pot lua hotărârile la o adunare generala dacă locatarii nu vor să semneze tabelul convocator?

Buna ziua,
As dori sa stiu care este temeiul legal pentru luarea hotararilor la o adunare generala reconvocata in conditiile in care s-a facut afis, iar in tabelul convocator proprietarii refuza sa semneze si sa se prezinte la sedinta?
Doresc sa mentionez faptul ca prezenta locatarilor nu indeplineste 20% din nr. proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 22:48, 13 Iulie 2018
flory_mr
Am o rugaminte: ajutati-ma sa gasesc legea care spune ca musai tabelul convocator trebuie semnat de catre toti proprietarii. Eu nu am fost in stare sa gasesc si as avea nevoie de treaba asta.
Va multumesc!
Cam toate Instanțele din România (am mai multe spețe ca și Precedente Judiciare) anulează retroactiv hotărârile Adunării Generale dacă nu se aduce dovada că au semnat toți proprietarii în acel Tabel Nominal Convocator obligatoriu la orice Adunare Generală, mai ales la cea Reconvocată.
Citez din H.G. nr. 1588/2007, art.14, alin.5, pentru a înțelege mai bine acest articol explicit pentru orice șef de Asociație: „La Adunarea Generală Reconvocată, dacă există dovada că toți membrii Asociației de Proprietari au fost convocați, hotărârile pot fi adoptate (...). Dovezi ale convocării şi reconvocării le constituie afișul de la Avizier și Tabelul Nominal Convocator cu semnături. (idem, art. 24, alin. 3)” - [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
flory_mr, utilizator
Da. Este ok. Totusi eu va rugasem sa-mi indicati articolul de lege care zica ca trebuie ca tabelul convocator sa fie semnat obligatoriu de catre toti proprietarii inscrisi in acel table, aceasta fiind o conditie ca hotararile adoptate sa fie legale deci sa nu poata fi contestate.
Articolele din lege la care faceti dvs. trimitere nu specifica aceasta obigativitate.
Va multumesc !
gigiz, utilizator
Am termen 3 ani să cer restituirea retro-activă a tuturor prestațiilor stabilite în acea A.G. din 2015 (11 hotărâri în care s-au cerut niște bani pentru Fondurile Asociației - dacă actul a fost anulat definitiv prin semnătura a 4 judecătoare din 2 Instanțe, el este desființat retro-activ, ca și cum n-ar fi fost vreodată întocmit).
Sunteți primul care nu sesizează claritatea textului evident din acel art. 14, alin.5.
Încă din prima frază a acelui articol se constată că hotărârile sunt nule juridic dacă la A.G. Reconvocată nu se aduce în Instanță dovada că toți membrii Asociației de Proprietari au fost convocați !
Iar a doua frază clarifică modul în care se poate dovedi convocarea și re-convocarea (atenție, și convocarea trebuie să respecte acest articol) - și prin afișul de la Avizier, dar și mai ales prin Tabelul Nominal Convocator semnat obligatoriu de toți proprietarii, așa cum specifică prima frază (dovada că TOȚI MEMBRII Asociației au fost convocați) cele două condiții sunt cumulative prin acel „și” !
Și-ul „face toți banii”, pentru că astfel, mai ales acel T.N.C. semnat de TOȚI proprietarii Asociației devine cheia dovezilor convocării legale a A.G. anuale ! Altfel, toate hotărârile luate acolo se vor anula retro-activ !
E dur articolul, dar explicit și bine-venit, pentru că la A.G. din 30.03.2017 au fost prezenți ... 0,9% din totalul proprietarilor ... deoarece n-au fost convocați legal TOȚI !

-nu vă mai răstiți la partenerii de discuție!-
Manuela Rășină, administrator
Hmmm! Ceva imi da cu virgula.
Dvs. spuneti ca daca tabelul nu a fost semnat de toti proprietarii pot fi anulate toate hotararile adoptate in Ad. Generala. Ok.
Invatati-ma va rog cum procedam in cazul in care avem de facut o investitie urgenta la consolidarea cladirii daca nu avem acel tabel semnat de toata lumea ca doar in Ad. Gen. se poate stabilii nivelul unui fond de reparatii acoperitor. La noi din aprox. 300 apartamente vreo 20 nu au mai fost vizitate de proprietari de mai multi ani acestia fiind plecati din tara. Cum procedam?
Deci daca eu ma supar pe vecini si nu mai semnez acel tabel... adio investitii sau alte treburi care trebuiesc hotarate in Ad. Gen. Am toata increderea in expertiza dvs. dar treaba asta cu tabelul imi este f. greu sa o accept chiar daca nu stiu unde un judecator a gandit ce spuneati in alta postare. As fi curios sa citesc motivarea integrala de la acea sentinta
Pai asa nimeni niciodata nu mai face nimic daca Gogu de la etajul 10 nu vrea sa semneze. Pe bune?
Eu zic ca nu trebuie sa facem confuzie intre “dovada că TOȚI MEMBRII Asociației au fost convocați” si dovada ca toti membrii au semnat tabelul. Sunt doua chestiuni diferite.
In concluzie propun sa facem asa: mai las si eu din kilograme dar macar stingeti si dvs. farul la motoreta. Zau asa.
Si nu vreau sa va suparati pe mine dar nu m-ati convins. Poate altcineva sustine teoria dvs.
Oricum, va multumesc ptr. tot.
P.S. - chestiune a cu cele 300 apartamente este reala. Chiar ne confruntam cu aceasta problema. Nu bat campii pe aici doar de dragul conversatiei.
gigiz, utilizator

Alte discuții în legătură

Infiintare fond de investitii pe asociatie Cristiavram Cristiavram Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: o asociatie de proprietari formata din mai multe blocuri, si mai multe asociatii afiliate la aceasta. In total 61 de ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare? Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala poate fi convocata de locatarii unui bloc ? Ruxandra15 Ruxandra15 Buna Ziua, As dori sa-mi spuneti daca articolul nr.14 din cadrul Hotararii de Guvern 1588/2007,de aplicare a Legii 230/2007 ,privind ... (vezi toată discuția)