avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ma poate da afara cu copiii?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ma poate da afara cu copiii?

Eu cu sotul meu am locuit impreuna intr-o casa proprietate a mamei lui, unde avem si domiciliul stabil(in buletin), In tot acest timp am adus imbunatatiri casei.
Am fost casatoriti timp de 15 ani, In urma casatoriei au rezultat doi copii acum in varsta de 7 si 11 ani care se afla in grija mea. Datorita faptului ca el m-a inselat si are o amanta cu care locuieste in prezent, am hotarat sa ne despartim.
Soacra care este proprietara ma ameninta ca ma arunca in strada. Are acest drept?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2018
fr_esp, utilizator
In cazul Dvs a fost posibil si este posibil sa platiti atat chirie cat si impozitele la autoritatile locale generate de proprietatea minorului, in care locuieste tatal .., datorita faptului ca nu v-ati aparat drepturile recunoscute prin lege in favoarea Dvs si cel mai grav, ati abandonat orice lupta in scopul protejarii drepturilor si intereselor minorului. Faptul ca, abandonand valorificarea drepturilor recunoscute de lege, s-a ajuns in situatia actuala expusa de catre Dvs, nu inseamna ca, aceasta este starea normala a lucrurilor.....
Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

In cazul Dvs a fost posibil si este posibil sa platiti atat chirie cat si impozitele la autoritatile locale generate de proprietatea minorului, in care locuieste tatal .., datorita faptului ca nu v-ati aparat drepturile recunoscute prin lege in favoarea Dvs si cel mai grav, ati abandonat orice lupta in scopul protejarii drepturilor si intereselor minorului. Faptul ca, abandonand valorificarea drepturilor recunoscute de lege, s-a ajuns in situatia actuala expusa de catre Dvs, nu inseamna ca, aceasta este starea normala a lucrurilor.....

chiar s-a facut tot ce a fost posibil,
- ne-au fost sechestrate lucrurile personale si pentru asta am facut plangere la politie, raspunsul a fost ca fostii socrii nu au obligatia legala de intretinere a mea si ca nu au cum sa intervina
- ordonanta presedentiala pentru reintegrarea copilului, în locuinţa proprietate personala a fost respinsa pe motiv ca nu indeplineste toate conditiile (dupa parerea judecatoarei nu era urgenta)
- am solicitat iesirea din indiviziune a proprietatii, iar procesul este pe rol din luna octombrie 2016, s-a facut expertiza si acum urmeaza propunerile de lotizare, probabil ca va mai dura cel putin 1 an procesul, apoi pana la punerea in posesie efectiva vor mai fi si alti pasi de urmat

ce anume ar mai trebui sa fac?

fr_esp a scris:

Am inteles, deci doar daca are o hotarare judecatoreasca in acest sens, nu poate sa vina sa ne dea afara pur si simplu. Cu siguranta voi apela la un avocat in acest caz.
Va multumesc!

Da, fără hotărâre nu va poate evacua.
Cat priveste avocatul, daca vreti sa lungitii procesul e bine sa discutați dinainte ce vreti si nu doar sa angajați avocat pentru a nu fi evacuata imediat în cca 3-4 luni...si sa mai platiti si vreo 2000-3000 lei la executor ca va da afara...
Durata unui proces poate conta enorm de avocatul angajat doar ca costul va fi mai mare daca doriti amânări și este bine sa stiti acest lucru deoarece au existat persoane care au platit foarte putin si eu fost iute evacuate...din cate am auzit eu...

Cel mai sigur e sa platiti avocatul pt fiecare amânare obținută si asa va fi si el tentat să amane si nu sa scape de procesul dvs. rapid si sa fiti evacuata.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort CRISTIvarga CRISTIvarga sotia a depus cerere de divort dupa 21 de ani de casnicie din care au rezultat 2 copii majori si unul minor cu handicap grav pe motiv ca sunt violent pe ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu un sfat lilianton69 lilianton69 Am trait in concubinaj cu barbat 7 ani,avem un copil care e pe numele lui,apoi el a plecat de acasa la alta femeie cu care a trait in ultimii 3 ani,impreuna au ... (vezi toată discuția)
Parinti vor sa ma dea afara din imobil vijeliesorin vijeliesorin buna ziua la toata lumea ,povestea mea incepe in fel urmator : sintem o familie compusa din 3 frati ,sora mea nu locuieste cu noi,fratelemeu mai mic cand ... (vezi toată discuția)