avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru deținere de marijuana pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru deținere de marijuana pentru consum. Polițistul mi-a spus ca pot sa stau liniștit deoarece nu mi se va întâmpla nimic grav, este posibil ca totuși să am cazierul pătat?

Nici nu stiu cum sa incep...Am 24 de ani , sunt din Bucuresti acum ceva timp am fost prins de jandarmerie cu un prieten detinand aproximativ 1g de marihuana . Ne.au chemat la sectia de politie , am dat declaratii . Am recunoscut amandoi ca este a noastra si ca amandoi am contribuit pentru cumpararea acesteia . In declaratie am spus ca am vrut doar sa incercam si am dat declaratii legate de persoana de la care am cumparat , dar aceste informatii sunt vagi pentru ca nu il cunosteam . Politistul mi.a spus ca pot sa stau linistit deoarece nu mii se intampla nimic grav...am inteles ca se va incepe urmarirea penala dar se va clasifica cazul fara prea multe batai de cap pentru ca este o cantitate mica (pana in 0.8) . Ce sfat imi dati ? Ce ar trebuii sa fac ? Voi avea cazierul patat?
Tin sa mentionez ca nu am antecedente penale si nici nu am mai fost prins sau sa am treaba cu oameni care au fost prinsi iar "marfa" cumparata era strict pentru consum nu pentru vanzare.
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua! Astfel cum a descris domnul coleg incadrarea juridica a faptei ce s-a retinut in sarcina Dvs., limitele de pedeapsa sunt intre 3 luni pana la 2 ani inchisoare sau amenda. In situatia in care fapta este recunoscuta de Dvs. in intregime, limitele de pedeaspa se reduc cu 1/3 (in cazul inchisorii), respectiv 1/4 (in cazul amenzii). In situatia in care se va constata in mod definitiv ca sunteti vinovat de cumpararea/detinerea de astfel de substante, tinand cont de lipsa antecedentelor penale, din punctul meu de vedere puteti executa cel mult o pedeapsa cu inchisoarea suspendata sub supraveghere si indeplinirea unor obligatii ce urmeaza a vi se pune in vedere, inclusiv si prestarea unei munci neremunerate in folosul comunitatii. O zi frumoasa!
Daca situatia de fapt este asa cum ati prezentat-o, nu o sa ajungeti la puscarie.
Chiar daca nu va permiteti sa va angajati un avocat pentru proces, ar fi recomandabil pentru informarea dvs sa obtineti macar o consultanta de la un avocat.
Este valabil si pentru colegul meu ?
Din cate am inteles, amandoi sunteti cercetati.
Tocmai de aceasta credeam ca o sa fie o pedeapsa mai usoara decat puscaria

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Din cate am inteles, amandoi sunteti cercetati.

Alte discuții în legătură

Detinere de marihuana pentru consum Delicat12 Delicat12 Nici nu stiu cum sa incep...Am 24 de ani , sunt din Bucuresti acum ceva timp am fost prins de jandarmerie cu un prieten detinand aproximativ 1g de marihuana . ... (vezi toată discuția)
Posesie substante ilegale Tedy_r2 Tedy_r2 Salut, Am fost prins de catre jandarmerie, alaturi de un prieten cu 2 jointuri. acestia ne-au dus la cea mai apropriata sectie unde ne-au luat ... (vezi toată discuția)
Prins cu canabis Blaga Miahil Blaga Miahil Intr o seara de samabata am fost prin cu un grinder cu canabis (max0,5) foițe , filtre pentru tabacco și suna de 470 de lei la mine in urma unei razii intr ... (vezi toată discuția)