avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliu minor 15ani in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliu minor 15ani in strainatate

Buna ziua am și eu o rugăminte la Dvs ma puteți ajuta cu un sfat???baiatul meu de 15 vine in vacanța in August și vrea sa locuiască cu mine in străinătate,Problema e ca tatăl e de acord cu vacanța dar nu e de acord cu mutatul.Custodia e in comun cu domiciliul copilului la mine in România.Daca argumentez ca copilul nu vrea sa mai vina înapoi mai sunt acuzata de răpire internațională.???Ii pot muta domiciliul din țara in străinătate prin instanța este chiar dorința copilului,el in prezent locuiește la bunica???va mulțumesc mult
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 20:29, 12 Iulie 2018
Fostul sot poate formula cerere de rapire internationala de minori, fortandu-va sa il aduceti in Romania, daca va avea castig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliu minor 15ani in strainatate Patricia1978 Patricia1978 Buna ziua am și eu o rugăminte la Dvs ma puteți ajuta cu un sfat???baiatul meu de 15 vine in vacanța in August și vrea sa locuiască cu mine in ... (vezi toată discuția)
Mama a plecat cu minorul cu acordul obtinut prin ordonanta dar nu s-a mai intors la data stabilita MYK272est MYK272est Buna seara! As dori sa stiu ce poate face un tata in cazul in care fosta sotie a obtinut prin ordonanta presidintiala suplinirea acordului pentru ... (vezi toată discuția)
Am declarație acord de la tatăl copiilor valabilă până în 2021 pentru a ieși cu ei din țară. mai am nevoie de acordul lui pentru a-i lua cu mine, să locuim împreună cu noul meu soț? Elena717 Elena717 Buna ziua, Sunt divortata si eu si fostul sot avem 2 copii, un copil nascut in timpul casatoriei, celalat nascut dupa pronuntarea divortului. Un copil are 12 ... (vezi toată discuția)