avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatii comerciale bloc- contract inchiriere/conventie?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatii comerciale bloc- contract inchiriere/conventie?

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:
La parterul blocului exista un spatiu care functioneaza ca spatiu comercial si are proprietar. Proprietarul spatiului respectiv inchiriaza unui SRL.
Proprietarul nu are contracte separate de asociatie cu furnizorii de utilitati, ci doar apometru si, de asemenea, are intrare separata de intrarea in bloc.
SRL (chiriasul) ar dori sa-si puna niste mese pe spatiul situat in afara celui inchiriat, spatiu care e situat pe spatiul comun al asociatiei de proprietari.
1. Ce act trebuie sa incheie asociatia cu proprietarul si ce act sa incheie asociatia cu chiriasul respectiv? Sa incheia conventie pt utilitati cu proprietarul spatiului si un contract de inchiriere cu SRL pt spatiul pe care doreste sa-si puna mese?
2. In lista de intretinere se vor trece si proprietarul si chiriasul fiecare cu ce are de platit?
3. Contractul de inchiriere si conventia pentru utilitati trebuie inregistrate la vreun organ fiscal?
4. Ce valoare au in instanta contractul de inchiriere/conventia utilitati incheiate de asociatia de propietari?
Mentionez ca am lecturat articolele specifice din L230/2007 (art46-48) si HG 1588/200 7 (art37) precum si alte discutii de pe acest forum, dar tot nu imi este forte clar cu cele mai sus-mentionate, iar la administrator, contabil si cenzor nu se poate apela deocamdata.

Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2018
casutza, utilizator
Cel mai recent răspuns: casutza , utilizator 23:02, 24 Iulie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.Poate noua lege va clarifica mai bine aceste aspecte.Am inteles ca
a fost promulgata pe 19.07, dar inca nu am regasit-o publicata in Monitorul oficial. Are cineva alta informatie in acest sens?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract furnizare apa elenaadriana elenaadriana Am inchiriat un spatiu intr-un bloc de locuinte, la parterul acestuia, spatiu comerciial prevazut din constructie, unde urmeaza sa functioneze o societate ... (vezi toată discuția)
Conventie intre asociatie de proprietari si chirias apt. destinatie comerciala chiriasaptcudetinatiecomerciala chiriasaptcudetinatiecomerciala buna ziua Sunt chirias (persoana juridica) al unui apartament situat la parterul unui bloc de pe un bulevard din bucuresti Conform contractului de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Contestatie cote intretinere cocosioana cocosioana Buna dimineata, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea situatie: -spatiu comercial la parterul unui bloc, asoc de proprietari ne pune sa platim tot ce este ... (vezi toată discuția)