Acum daca am intrat in hora macar sa va lamuresc :
1. Transferul de energie se realizeaza intr-o singura directie : de la cald la rece.
Frigul nu poate intra inauntru Starea naturala a Pamantului este rece. Daca nu ar fi soarele am ingheta de frig . Deci recapitulam: corpurile calde CEDEAZA caldura catre corpurile reci. Daca ma contraziceti aici va promit ca ma las pagubas .#-o
2.Puntea prin definitie realizeaza legatura intre doua puncte. Fereastra nu realizeaza o legatura ci o SEPARARE .Nu rupe nicio punte ci pur si simplu are rolul de a izola termica,fonic etc..Nu am nicio vina ca producatorii de tamplarie PVC si aluminiu au preluat sintagma 'Thermal break' mot-a-mot. dar deja expresia 'rupere termica' s-a impamantenit si nu are rost sa o schimbam noi acum.
3. Prin 'punte termica' se intelege un contact intre doua sau mai multe elemente slab sau ne-izolate. In cazul placarii cu polistiren ,in mod frecvent, suportul de otel de la AC este prins DIRECT de beton si nu aplicat deasupra polistirenului si astfel se obtine o bresa in izolatia termica. Asta se cheama 'punte termica' si in jurul ei aparitia condensului si ,in timp, a mucegaiului este inevitabila.
4.
UE nu a recomandat placare cu polistiren (care de altfel,pentru cladirile de locuit, nu se mai foloseste in UE ) .UE a recomandat MARIREA eficientei energetice etc.. Dar guvernantii nostri au inteles ce le-a convenit .Si Dvs idem..
Si un mic exemplu de la dusmanii nostri ungurii :
- site-ul de prezentare al lucrarii :
[ link extern ] /
- un filmulet de prezentare al lucrarii :
[ link extern ]
1 EURO ~ 270 HUF
Pentru cei care nu au rabdare sa citeasca fac un rezumat:
- un bloc tip-sovietic (cum avem si noi): schimbat tevi ,placat exterior cu polistiren + vata minerala , izolat + reparat acoperis, montat instalatie panouri solare pentru incalzire apa menjera , geamuri d'alea jmechere de la Dl.Chesu si multe alte bunatati la un pret de ~350.000 HUF/apartament adica in jur de 1300 EURO achitabil in 8 ani la o rata de 3000-4000 HUF/luna (10-15 EURO).
Din pacate varianta engleza este foarte succinta in detalii tehnice .Poate ne ajuta cineva cu varianta maghiara a prezentarii