avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Diferente reabilitare termica blocuri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Diferente reabilitare termica blocuri

In ultima vreme, vad ca, cel putin in Bucuresti, multe blocuri au intrat in procesul de reabilitare termica. Cu toate acestea, am observat diferente in modul de realizare a lucrarilor: in unele cazuri se monteaza geamuri termopan la balcoane si camere, in alte nu. Oare aceasta reabilitare termica nu trebuie facuta la fel peste tot?
Cel mai recent răspuns: emapohrib , utilizator 13:22, 12 Noiembrie 2010
Stimate domnule Chesu,

probabil sunteti administrator de bloc sau poate functionar de la primarie sau reprezentant al unei firme castigatoare a unei astfel de lucrari...
Cum puteti spune ca nu se pot compara lucrarile facute la doua blocuri identice, la care lucrarile (aceleasi, respectiv anvelopare si montare tamplarie PVC) sunt furnizate de aceeasi primarie, singurele deosebiri fiind persoanele presedintelui si administratorului asociatiei de proprietari? Pot fi accepatate diferente de +/- 10-15%, insa ce e mai mult, dati-mi voie sa imi nasca indoieli.
Sa o luam logic: suprafetele identice, materialele nu pot diferi pt ca in speta discutam de aceleasi lucrari, aceeasi primarie despre care presupunem ca, in calitate de mandatar, reprezinta interesele asociatiei cu privire la licitatie corecta...Si atunci de unde ar putea veni diferentele de 400%?!!!

Cati dintre noi au cunostinte in domeniul reabilitarii termice? Probabil toti care am trecut prin asta, avem cat de cat cunostinte economice, comerciale si/sau in constructii si juridice si ne putem lauda cu un IQ acceptabil, astfel incat sa nu putem accepta ca un mp placat cu poliester si varuit poate costa mai mult decat un mp de teren in Snagov (aceasta din considerente pur comerciale).
Si sincer, speta devine de natura penala atat timp cat angajatul nostru (administratorul asociatiei) considera ca el face legea refuzand sa incaseze intretinerea fara plata fondului de reparatii si refuzand (ceea ce este cel mai grav) sa prezinte documentatia oficiala primita de la primarie pe baza careia solicita si incaseaza bani de la proprietari.
Dvs, dle Chesu, cand va duceti la magazin sa cumparati o scobitoare acceptati fara rezerve sa platiti pentru ea 2000 euro doar pentru ca vanzatorul spune ca atat costa, chiar daca refuza sa va prezinte eticheta si va dea bonul fiscal?!

=D> Perfect adevarat!
Am trecut recent prin programul de "anvelopare".
Lucrarea este terminata din decembrie dar nici acum nu s-a comunicat oficial costul.Motivul:sesizarile noastre scrise privind cantitatea si calitatea lucrarilor executate.Mai grav este faptul ca executantul nu a respectat caietul de sarcini in baza caruia a "castigat" licitatia.
D-nei "elga 50" : Asta era si problema adusa de mine in discutie, diferenta de cost intre lucrarea efectuata de firmele agreata de primarie ptr. reabilitare si ceea ce poate face o asociatie daca vrea sa se reabiliteze termic fara primarie.. Daca nu aveti incredere in program de ce aderati la el? faceti-va ca asociatie un deviz de costuri al lucrarilor necesare, faceti diferenta si vedeti ce varianta alegeti.....
D-nei " ema. pohrib"- Cred ca nu m-ati inteles bine... Nu incerc sa fac reclama nimanui, nu sunt nici administrator si nici angajatul primariei, pur si simplu, am expus si o alta modalitate de rezolvare a problemei..., ma rog , prin prisma cunostintelor mele..
ema.pohrib a scris:


Mai mult, pe chitantele de intretinere, costul de reabilitare mascat cf. Legii in fond de reparatii este cumulat cu intretinerea propriu zisa, a.i. citind chitanta orice ar putea spune ca de fapt nici nu se retine vreun fond de reparatii! Mai nou, aproape toti proprietarii au solicitat sistarea platilor catre “fondul de reparatii” pana cand nu sunt prezentate documentele mentionate mai sus.Evident, administratorul refuza incasare sumelor reprezentand consumul de utilitati.



Includerea cheltuielilor in intretinere este o smecherie simpla inventata si legiferata de organenele de stat pentru a impiedica neplata . Daca nu veti dori sa achitati lucrarile efectuate veti ramane restanta la intretinere iar asociatia va putea sa va actioneze in judecata pentru recuperarea debitului. Dvs. nu veti reusi in vecii vecilor sa demonstrati si sa convingeti instanta ca ,de fapt, nu ati achitat niste lucrari pentru ca este imposibil sa le evidentiati separat. q.e.d. In acte veti aparea ca restantier la plata utilitatilor. Degeaba tipati la administrator .Nu are nicio vina .Este obligat sa procedeze astfel. Era bine daca inainte de a va entuziasma ca va 'da statul reabilitare' sa cititi legea si sa aflati conditiile in care se intampla pomana.
Sa fie clar pentru toata lumea: din momentul in care presedintele asociatiei semneaza contractul de mandat ASOCIATIA NU MAI ARE NICI UN CUVANT DE SPUS ! :surrender: Ordonanta guvernului este foarte clara in acest sens. mai mult decat legifereaza estimarea costurilor empiric permitand (prin lege !) modificarea costurilor dupa inceperea lucrarilor !!!
Acum o sa intrebati cum puteti refuza plata in cazul unor lucrari proaste/scumpe etc.. Depuneti o reclamatie la Serviciul Disciplina in Constructii din (ati ghicit! =D>) Primarie. Care reclamatie va ajunge urgent direct in gunoi.
Cu riscul unui ban din parte adminului: Ati vrut ue ati primit ue...:oops:
Concluzie: toti nefericitii cuprinsi in maretul program de distrugere a blocurilor prin placare cu polistiren (reabilitarea termica este o chestie mai complicata si nu e cazul lucrarilor din Romania) vor plati fix cat vrea ranga primarului. :ban:

Alte discuții în legătură

Inchidere balcon cu termopan spartacus2012 spartacus2012 Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Anvelopare bloc Dana653 Dana653 Buna ziua, Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a vehiculat la o sedinta urmatoarele ipoteze, pe care as dori sa le verific cu dvs: 1. din ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa accept inchiderea balconului prin reabilitarea termica facuta de primaria sect 4, daca nu doresc acest lucru? diana-maracineanu diana-maracineanu As dori sa stiu daca exista vreo solutie legala in situatia urmatoare: -locuiesc in sectorul 4, undeva pe Bulevardul Alex Obregia, intr-un bloc in care s-a ... (vezi toată discuția)