Buna ziua!
nu fac parte dintre cei s-au bucurat de solutia de "reabilitare termica" a locuintei prin primarie, insa a trebuit sa ma supun majoritatii din asociatie.
Pentru spetele de fata, din fericire cred ca mai exista o solutie (adica o scapare a "corectului" legiuitor...)
Contractul semnat de catre asociatie cu primaria este unul de mandat, care potrivit Cod civ. se poate si revoca. Este adevarat ca a fost semnat un act aditional , insa si actele subsecvente inceteaza o data cu revocarea actului principal.
Ideea este sa nu fie semnat actul aditional "nr 2", adica acela prin care sunt acceptate sumele finale de plata si lucrarile efectuate. Iar de aici poti negocia sau chiar da in judecata primaria pentru neindeplinirea cu buna-credinta a mandatului sau chiar pe presedintele asociatiei (care uneori actioneaza ca un angajat al primariei sau al firmei de constructii, daca ma intelegeti ce vreau sa spun...) si el numit tot printr-un contract de mandat, functie de unde este gasita vina.
Poate primaria imi poate justifica de ce doua apartamente identice, in doua blocuri identice, "reabilitate" in aceeasi perioada costa diferit ( adica la scara 1:400, nu orice fel de diferenta!)!Evident, nu pot lasa deoparte si varianta ca apar pe facturi lucrari neefectuate si ca ele au fost acceptate de administratia blocului din cine stie ce (sau cati) considerente.
Cred ca daca unii (mai ales autoritati publice, dar si sarlatani marunti) fac cu nesimtire ceea ce fac se datoreaza faptului ca noi nu luam atitudine.Cred ca este timpul sa ne trezim!
Pentru D-na "ema.pohrib" :
-Sa facem un exercitiu de calcul; 2 blocuri de 4 etaje cu 6 scari si cu o arhitectura identica, la aceleasi lucrari de suprafata si interior, in acelasi sector, efectuate de aceeasi firma .La primul bloc costul reabilitarii termice a fost de 4 lei .
La al doilea bloc costul reabilitarii termice a fost de1.600 de lei .
Deja oricine poate sesiza ca : nasul lui pinochio a inconjurat planeta .
Chiar nu realizati fabulatia?
Observ cu parere de rau, ca parte din cei ce posteaza la subiect, nu cunosc, si fac confuzie intre reabilitarea termica a unui bloc si amveloparea cu polistiren a unui apartament . Exista diferente mari de comfort termic si de lucrari adiacente intre cele doua. E ca si cum ai spune ca te-ai imbracat pentru iarna, dar ti-ai luat doar o caciula un bocanc , o manusa, iar in rest suntem in echipament de strand .
Pentru problemele ce apar din culpa proprietarilor si a reprezentantilor acestora, nu vad de acuzam primaria si/sau firma executanta, apoi luam toate datele, facem un bulgare si i-i dam drumul la vale. Ceva de genul : un nebun arunca o piatra in balta si 10 intelepti nu o pot scoate .
Stimate domnule Chesu,
greseala imi apartine, scara diferentei este de 1:4, adica diferente de cost de la 900 ron la 3570 ron intre cele doua apartamente la care fac referire.Incerc sa fiu intelegatoare si sa nu sesizez faptul ca incercati sa spuneti ca nu exista minciuna si furt din buzunarul contribuabilului in acest maret proiect....Daca ati fi recitit mesajele anterioare ati fi inteles ca este vorba de o greseala, nu o minciuna in cele relatate de mine!!!
Si inca un exemplu de "greseala" din partea primariei: termopanele puse in blocul nostru au cost total (100%) de 400 euro/mp, in conditiile in care pe piata libera, cele mai bune termopane, cu feronerie complexa costa maximum 200 euro/mp. Citez: "nu vad de acuzam primaria si/sau firma executanta" . Poate acum gasiti raspunsul la intrebare...
Citez:"Observ cu parere de rau, ca parte din cei ce posteaza la subiect, nu cunosc, si fac confuzie intre reabilitarea termica a unui bloc si amveloparea cu polistiren a unui apartament ". Nu , stimate domn, nu se face confuzie, anveloparea este lucrarea vanduta de catre primarie ca fiind reabilitare termica, cu un mic plus: " se pun si termopane ieftine", astfel incat doi vecini de pe scara pe care locuiesc acum sunt cu zugravii in casa pentru a-si repara peretii infiltrati de apa!
Cine vinde gogosi?! Si de ce am fi obligati sa le inghitim? Raspunsul este simplu: pentru ca exista niste capuse care merg la serviciu ca sa aiba de unde se intoarce peste 8 ore si care se inghesuie sa fure din buzunarele celor care muncesc cate 10-12 ore pe zi.Ei bine, noi nu mai dorim asta!
Oare cit de greu sunt eu de inteles pentru dvs.?
Sunt greseli, pot exista si intelegeri intre persoane din primarie-din firma si din asociatie,.....nu spun ca nu, dar acuzele in corpore, nu vor duce la rezolvarea acestor probleme.
Stau si ma gindesc, oare noi, proprietarii, cunoscind ca aceste "aspecte" se pot intimpla in orice domeniu, ce masuri luam?
Ah, da scriem pe site, si credem ca problemele se vor rezolva.... Este de datoria noastra sa cunoastem legile care ne ghideaza, protejeaza si sa ne implicam activ in viata sociala,(inclusiv in cea de la bloc), daca nu o facem, se va intimpla in continuare sa va gasim postind iar probleme de acest gen.
Si sper ca si dvs. sa cititibine postarile mele.....
Va multumesc .