In ultima vreme, vad ca, cel putin in Bucuresti, multe blocuri au intrat in procesul de reabilitare termica. Cu toate acestea, am observat diferente in modul de realizare a lucrarilor: in unele cazuri se monteaza geamuri termopan la balcoane si camere, in alte nu. Oare aceasta reabilitare termica nu trebuie facuta la fel peste tot?
Nu e vorba ca "scriem pe site si problemele se vor rezolva", ci scriem pe site sa ia aminte si altii sa nu pateasca la fel.
Din punctul meu de vedere...eu multumesc tuturor acelora care si-au pus problemele din asociatiile lor pe site pentru ca, iata, in cateva zile se face si la noi AG pentru aceasta problema si astfel voi sti sa am o parere cel putin informata, sa stiu sa pun intrebari si sa stiu daca mi se va raspunde la fel de informat sau "pe langa".
D-nei "elga50' :
pct.1 - Credeam ca cei care aplica cu o problema pe acest forum cauta un raspuns la problema lor, de la altii care sunt mai informati, sau ceva de genul : 3-4 creiere gindesc mai bine decit unul.
pct.2 -Va dau dreptate .
revin cu Problema din campia Libertatii Nr 4. Azi a avut loc sedinta de bloc la care au tinut sa participe si reprezentanti din partea constructorului si ai primariei. Ei incearca sa ne explice ca este normal sa coste peste 10 000 Euro reabilitarea termica a unui apartament. Au fost prezenti aproape toti proprietarii la aceasta sedinta si i-am cam poftit afara din sala pe reprezentantii primariei dar asta nu a rezolvat problema. Ce ne sfatuiti sa facem ?
D-nei " Lumiflorea" :
-1. Ori aveti un bloc intr-o stare avansata de depreciere, care necesita lucrari suplimentare si de aici si suma atit de mare .
-2. Ori acei reprezentanti "au incercat marea cu degetul" .
Nu puteti incerca macar sa, chemati 1-2 firme care sa va intocmeasca un deviz al lucrarilor necesare blocului dvs. in cadrul -reabilitarii termice- atentie, informati-va in ce consta reabilitarea termica, si in functie de rezultat, puteti avea mai multe optiuni : poate la suma asta o face asociatia din sume proprii in regie proprie unde altfel puteti urmarii si dispune firmei executante ce si cum sa faca, nu o mai faceti sau mai incercati o data cu primaria.
D-nei "Ema" :
Dpdv. al preturilor pe piata libera, nu va dau dreptate, eu am vrut calitate, si sincer, la 4 metri patrati suprafata ferestrelor (2 la numar), am platit 3000 de euro .
Si se putea si mai scump, va rog sa ma credeti .
Dar ca sa revenim la subiect, de regula primaria, (si aici ma refer la sectorul 1 al capitalei), lucreaza cu ferestre termopan cu 5 camere, fara gaz intre foile de geam, cu sticla lowe, clara . In momentul de fata, ca si calitate se situeaza undeva la mijlocul clasamentului.
La polistirenul expandat, se foloseste grosimea de 10 cm, desii anumite studii de specialitate recomanda o grosime de la 16 la 20 de cm., ptr. a muta formarea punctului de roua/a inghetului la exteriorul ultimei suprafete aplicate-in speta zugraveala, si asta in conditiile unui zid de caramida porotherm in grosime de 38 de cm. Si ar mai fi multe de spus in legatura cu modalitatea de aplicare, care poate crea intradevar infiltratii de apa in interior ( v-ati intrebat ce rost are glaful exterior al ferestrelor)?
Eu personal, prin prisma cunostintelor acumulate in acest domeniu, am ajuns la concluzia ca, cel putin ptr. mine, e de recomandat sa-mi execut in regie proprie aceasta lucrare reabilitare, cu toate lucrarile ei colaterale, ca sa ma exprim asa.
In acest fel pot impune calitatea dorita a materialelor si a executiei .
Bineinteles, e o optiune.
Anvelopare bloc
Dana653
Buna ziua,
Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a vehiculat la o sedinta urmatoarele ipoteze, pe care as dori sa le verific cu dvs:
1. din ... (vezi toată discuția)