Actul aditional NU trebuie semnat de asociatia de proprietari !
Atentie ca se fac presiuni pentru ca acest act sa fie semnat,cu promisiunea ca se vor rezolva ulterior "problemele ". Total fals.Odata semnat nu se mai poate face nimic,sunteti buni de plata.La finalizarea lucrarilor se face un proces verbal semnat de proiectant,primarie, executant iar asociatia are statut de "invitat".Asigurati-va ca toate observatiile dumneavoastra sunt cuprinse in procesul verbal.Conditionati semnarea actului aditional de acest proces verbal corect intocmit(conf. cantitatii si calitatii lucrarilor efectiv executate ) si recalcularea devizului.Sper ca cele scrise de mine sa va fie de ajutor.
Buna ziua!
La noi lucrurile stau , cred eu, mult mai rau deoarece la coalitia primarie-executanti s-au alaturat si administratorul si presedintele asociatiei de locatari.
Povestea este urmatoarea:
Anul trecut in vara ni s-a comunicat ca suntem admisi in programul de reabilitare a locuintelor, lucrarile urmand sa inceapa in luna septembrie 2009.
Ni s-a comunicat initial un cost de aproximativ 1100-1500/ apartament, cu care proprietarii au fost, in general, de acord.
Cu doua-trei zile inainte de montarea schelelor, a aparut la avizier o informare ca cei 20% pe care trebuie sa ii suporte proprietarii sunt, in suma neta, de 251.571 ron (deviz initial), adica in medie 4200/ apartament.
Desi am solicitat in nenumarate randuri sa ni se comunice oficial ce lucrari intra in acest cost (60% dintre noi avem deja tamplarie PVC, toate apartamentele au apometre si repartitoare, etc, deci aceste lucrari ar fi urmat sa fie scoase din deviz), administratorul si presedintele asociatiei au refuzat cu indarjire sa ne prezinte documentele oficiale, fluturandu-ne pe sub nas diverse tabele excel intocmite de ei si hartii nesemnate si nestampilate de nimeni.
La finalizare unei parti din lucrari (din cauza vremii nefavorabile, au mai lasat cate ceva de facut....), s-a calculat din nou costul. Surpriza: pentru un apartament de 3 camere cu tamplarie PVC existenta deja, costul (cei 20% datorati de catre proprietar) se ridica la 3570 ron. Avand in vedere ca un bloc similar de langa noi a fost reabilitat de aceeasi primarie a sectorului 6, iar acolo costul unui apartament identic cu 3 camere este de 900 ron (de 4 ori mai putin!!!), iar in regie proprie reabilitarea pentru un apartament identic a costat 2300 ron pret 100%, nesubventionat, am solicitat din nou documente oficiale: deviz pe lucrarile efectuate (vorbim doar despre tamplarie PVC la aprox. 40% dintre apartamente, anvelopare bloc si lucrari de refacere a terasei), facturi, orice document care sa justifice costurile si, mai ales, din care sa reiasa persoana/institutia raspunzatoare pentru eventuale licitatii trucate, deturnari de fonduri, etc. Acelasi refuz, jigniri, tipete si acelasi administrator care se considera seful, nu angajatul nostru!
Mai mult, pe chitantele de intretinere, costul de reabilitare mascat cf. Legii in fond de reparatii este cumulat cu intretinerea propriu zisa, a.i. citind chitanta orice ar putea spune ca de fapt nici nu se retine vreun fond de reparatii! Mai nou, aproape toti proprietarii au solicitat sistarea platilor catre “fondul de reparatii” pana cand nu sunt prezentate documentele mentionate mai sus.Evident, administratorul refuza incasare sumelor reprezentand consumul de utilitati.
Cel mai hilar lucru insa este faptul ca administartorul ne-a spus ca (citez): “cei cu posibiltati sa dea mai multi bani la fondul de reparatii si apoi, cand se va trage linie, sa ii recupereze de la ceilalti locatari”.Ati mai auzit vreodata asa ceva? Noi sa dam banii Administratorului, ca apoi sa ne luptam cu ceilalti locatari pentru recuperarea banilor..Ca sa nu mai spun ca evaluarea “celor cu posibilitati” ii apartine acestui domn...
Ce putem face in situatia in care nu stim ce s-a semnat, daca s-a semnat, daca s-a facut prerecetie?
Actul aditional la care dvs. faceti referire se incheie la finalizarea lucrarilor, inainte, ne puteti explica? Putem retrage imputernicirea acordata Presedintelui pentru a ne reprezenta in vederea unui control riguros al documentelor care vin la semnat la Asociatie?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua! Intru si eu in clubul celor interesati de reabilitarea termica a blocurilor, deoarece de doua zile la noi in bloc se strang semnaturi pentru a beneficia de acest program.
Am citit tot ce s-a discutat pana acum si, sincer, m-am speriat. Vazand ce probleme au avut altii, doresc sa ma informez mai detaliat despre aceasta actiune, ca sa stiu cum sa-mi apar mai bine drepturile.
Eu locuiesc intr-unul dintre sectoarele Capitalei, in zona A, iar blocul are 25 de ani si este din prefabricate. Majoritatea apartamentelor au ferestre termopan, iar cei care au avut nevoie de spatiu au inglobat balcoanele in apartament, izolandu-le si inchizandu-le cu termopan. Avem contoare de apa, nu avem repartitoare si nici nu ne-am dorit asa ceva.
Suntem obligati sa acceptam si sa platim toate lucrarile propuse de ei? De exemplu, eu nu doresc sa-mi inchid balcoanele, deoarece din aprilie pana in noiembrie le transform in gradina de flori, caloriferele si instalatia de termoficare au fost inlocuite inca de acum 10 ani , nu am condens, etc, etc.
Am posibilitatea sa aleg ce vreau sa accept si bineinteles sa platesc sau nu.
Mi s-a spus ca pentru un apartament de trei camere trebuie sa platesc 4000 ron, din care se scad termopanele, etc., etc. pe care nu le doresc.
Bineinteles sunt de acord cu termoizolarea fatadelor blocului, dar terasa a fost izolata din banii nostri acum trei ani si acum doi ani s-au facut inlocuiri de armaturi si conducte la instalatiile din subsol.
Stie cineva ce cuprinde exact lista de lucrari cuprinse sub denumirea de "reabilitarea termica a blocului"? Ce alte legi, normative ar trebui sa citesc ca sa fiu cat mai informata?
Multumesc pentru ajutor!