avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Diferente reabilitare termica blocuri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Diferente reabilitare termica blocuri

In ultima vreme, vad ca, cel putin in Bucuresti, multe blocuri au intrat in procesul de reabilitare termica. Cu toate acestea, am observat diferente in modul de realizare a lucrarilor: in unele cazuri se monteaza geamuri termopan la balcoane si camere, in alte nu. Oare aceasta reabilitare termica nu trebuie facuta la fel peste tot?
Cel mai recent răspuns: emapohrib , utilizator 13:22, 12 Noiembrie 2010
Chesu Petre a scris:

OK...... Va inteleg neincrederea in sistem, totusi dati-mi voie sa cred in onestitatea unui contract cadru, semnat cu primaria sectorului1. In alta ordine de idei, parerea mea e ca si asa vom avea de cistigat .Sunteti o persoana practica, indeajuns incit sa le intrezariti. :">

........si asa..... cum? :)
Evident, eu nu am spus ca nu e de castigat....si in primul rand confort, dar nu vreau ca oamenii sa fie mintiti, intelegeti?.....si aici ma refer strict la autoritati.
................
De aceea am umblat azi prin site-uri si cer in continuare dovezi de la cine cunoaste precis aceasta problema, pentru ca macar noi, care venim pe acest site, sa ne informam corect, daca se poate, si sa-i informam si pe altii...... :ok:
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
elga50, moderator
elga50 a scris:

Eu stiam ca proprietarii contribuie cu 20% la plata cheltuielilor cu aceasta reabilitate termica, dar procentul, desi pare mic, aplicat la suma totala a lucrarilor si impartit pe cat ii revine fiecarui proprietar, ajunge sa insemne destul de mult.
Ma gandesc ca sunt totusi niste intelegeri intre primarie si asociatia de proprietari si....dupa alegeri cand se vor limpezi apele......va iesi la iveala si acel 20%...:)


Nu sunt la curent, dar subventia privind reabilitarea termica se da si celor ce stau la casa? Sau e valabila numai pentru cei ce stau la bloc? Eu stau la bloc, dar voiam sa stiu daca exista o egalitate intre cetateni.
Nu, nu se da celor de la case.

Programul de reabilitare nu trebuie inteles ca fiind un program de subventie nationala, ci ca un program menit sa "reabiliteze" o situatie creata de stat prin constructia acestor blocuri acum zeci de ani si cand nu se punea problema energetica atat de acut.
Blocul meu...si altul...si altul...s-au construit fara a se avea in vedere ca peste alti cativa zeci de ani problema energiei va determina cheltuieli pe care statul nu si le mai permite ...si nici cetateanul. Acesta este consumatorul final care cere din ce in ce mai multa energie pe care statul e din ce in ce mai putin capabil sa i-o ofere la preturi rezonabile sau chiar sa i-o ofere la preturi mari.

De aceasta situatie este "vinovat" marele constructor din trecut care acum prin acest program isi face mea culpa, achitand o buna parte din costurile reabilitarii, menita in final sa reduca consumul enorm de energie din blocuri.
Dar cheltuiala cu aceasta reabilitare se imparte intre "vechiul proprietar" si noul proprietar.
...........................
Cei de la case nu sunt in situatia asta, lor nu le-a construit statul casa ca sa le-o reabiliteze acum.
Asta e filosofia acestui program.
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2009
elga50, moderator
Buna ziua,
Va explic cum e la Brasov
Cheltuielile dupa reabilitarea termica, se distribuie astfel:
-pt. partile comune ( acoperis, subsol, pereti exteriori, geamurile pe casa scarilor,hol de intrare, usa la intrare), asociatia plateste 20% din valoare +
- 20% fiecare proprietar din valoarea geamurilor termopan (bucatarie, dormitor,
logie)
-la balcon apar problemele. In cazul nostru, cine a dorit doar usa si geam la balcon a platit 20% din valoare.
-cine a dorit inchiderea balconului a platit valoarea "inchiderii" + acoperisul
balconului (la cei de la ultimul etaj) MINUS 80% din valoarea usii si geamului
de la balcon care nu s-a mai pus in cazul acesta.
Cheltuielile totale fara balcon inchis la 2 camere este de aprox. 3500 lei
iar cu balcon ( la ultimul etaj) la aprox. 5000-5500 lei
Deci nu sunt chiar putini bani de platit mai ales pt. cei care ,sa zicem, ar fi obligati, pentru aspect unitar, sa-si inchida balcoanele.
multumim pentru informatii,pe timp de criza ma cam indoiesc sa fie si proprietari de acord cu aceste sume,nu ne-ai spus in cat timp se vor plati aceste sume ?

Alte discuții în legătură

Inchidere balcon cu termopan spartacus2012 spartacus2012 Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Anvelopare bloc Dana653 Dana653 Buna ziua, Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a vehiculat la o sedinta urmatoarele ipoteze, pe care as dori sa le verific cu dvs: 1. din ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa accept inchiderea balconului prin reabilitarea termica facuta de primaria sect 4, daca nu doresc acest lucru? diana-maracineanu diana-maracineanu As dori sa stiu daca exista vreo solutie legala in situatia urmatoare: -locuiesc in sectorul 4, undeva pe Bulevardul Alex Obregia, intr-un bloc in care s-a ... (vezi toată discuția)