avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Diferente reabilitare termica blocuri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Diferente reabilitare termica blocuri

In ultima vreme, vad ca, cel putin in Bucuresti, multe blocuri au intrat in procesul de reabilitare termica. Cu toate acestea, am observat diferente in modul de realizare a lucrarilor: in unele cazuri se monteaza geamuri termopan la balcoane si camere, in alte nu. Oare aceasta reabilitare termica nu trebuie facuta la fel peste tot?
Cel mai recent răspuns: emapohrib , utilizator 13:22, 12 Noiembrie 2010
Este adevarat, in sectorul 2, Primaria suporta reabilitarea termica a fatadei de la bulevard, fara sa ceara niciun leu proprietarilor. Pentru fatada de pe spatele blocului, platesc proprietarii. Cu siguranta ca toata oferta are iz electoral, fiind demarat acest proiect acum. Nu-mi aduc aminte ca anul trecut sa fi vazut in sectorul 2 o actiune similara de o asemenea amploare.
Mi-au parvenit unele informatii ca 1 sectorul 1 toata reabilitarea este gratuita, dar nu bag mana in foc, insa la sectorul 2 detin toate informatiile.
Reabilitare termica nu inseamna numai envelopare.
Pai daca pentru fata plateste primaria si pentru spate platesc proprietarii, nu se cheama ca platesc la procent din lucrare?

@mariana1950
Ce sa intelegem din ideea pe care ati postat-o?

Atentie valoarea inscrisa in actul aditional nu se poate modifica numai in instanta.Nu exista postcalcul,iar actul este intocmit de primarie si transmis(la noi dupa inceperea lucrarilor!) asociatiei.

Ca dupa executare nu se poate contesta in instanta si ca nu va exista o factura care sa reflecte costul final exact al lucrarii, privitor la ce are asociatia de platit? Dar unde s-ar mai putea contesta, daca nu in instanta?

:offtopic:
@armenteros
Va rog sa nu mai lansati pe forum informatii neconfirmate (ma refer la cele privitoare la sectorul 1), altfel ma voi vedea silita sa sterg tot mesajul, chiar daca in el sunt si informatii utile!

@duiliu
Acelasi avertisment: de a nu lansa zvonuri pe forum (referitor la sectorul 5).

Argumentare:
Problema reabilitarii termice a blocurilor este legiferata, dar putin dezbatuta si populatia este putin informata asupra intregii proceduri privind expertiza tehnica, devizul lucrarii, felul cum blocurile sunt contactate si planificate in aceste lucrari, felul cum si in ce procent vor trebui proprietarii sa plateasca aceste lucrari, ce este obligatoriu si la ce se poate renunta din totalul lucrarilor etc.

Iata textul OUG 18/2009
www.avocatnet.ro/content/art...

Orice zvon sau informatie nefondata pe cunoasterea deplina a lucrurilor creaza confuzii si mai mari la persoanele care sunt interesate de problema aceasta.
Este de dorit ca la acest topic sa raspunda cei care stiu exact ce li se intampla lor la blocurile in care locuiesc, dar nu "ce se vorbeste in bloc" sau "ce au auzit de la altii".
Chiar daca este forum de discutii, am rugamintea sa postati informatii de care sunteti siguri pentru a nu crea confuzie.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
elga50, moderator
D-nul @ armenteros are dreptate privind sectorul 1 al capitalei,unde asociatiile de proprietari sunt scutite de cota aferenta reabilitarii termice si atrag atentia D-nei elga 50, sa intre si sa studieze hotararea consiliului local al sectorului 1, privitor la reabilitarea termica efectuata in sectorul 1. Lipsa acestei informatii, nu cred ca va da dreptul sa stergeti mesajul . Exceptind acest lucru,tin sa va spun ca apreciez implicarea si ajutorul acordat tuturor.:">
Ntz, ntz, ntz, domnule Chesu! :) Ma apreciati, da' ma certati! :(( Pai nu am sters niciun mesaj la care va referiti Dv. Doar am spus ce voi face, in caz ca se mai comite.... cu zvonurile.:secret:
Ar fi fost de folos sa ne dati si noua un link. Eu asa fac daca gasesc ceva interesant. :yes:
............................
In fine, am gasit si site-ul sectorului 1 si am fost si pe site-ul sectorului 3 ca sa fac o comparatie. Recunosc ca problema nu m-a preocupat pana acum, dar daca s-a deschis subiectul hai sa discutam.
Sa incep cu manipularea sau cu spusul pe cinstite?

Eu v-as recomanda sa vedeti ca la ambele sectoare, pana la un punct lucrurile stau la fel, adica primariile preiau si aloca din bugetul local cheltuielile cu procentul de 20% al asociatiilor de proprietari.

Argumentul este simplu: grabirea abordarii acestui proiect pentru ca deja este in intarziere si in plus de asta, daca ar sta in baza asociatiilor de proprietari sa stranga banii si acestea sa finanteze reabilitarea...apai s-ar termina acest proiect la pastele cailor...si nici atunci. Firmele care executa reabilitarea nu pot sa astepte dupa asociatiile de locatari sa-si incaseze banii, sunt societati comerciale care trebuie sa ruleze banul pentru a exista in continuare. Si atunci s-a ajuns la aceasta solutie: se apuca de treaba si-si primesc banii de la primarii si in contul asociatiilor de proprietari.

Primariile au zis asa: finantam noi si partea voastra acum, asociatii de proprietari si in 5 ani ne dati banii, aveti timp sa-i strangeti, va trebui sa-i strangeti.....!!!!!

Si acum fac legatura si cu ce a spus @mariana1950 ca primaria este mandatarul lucrarii, in privinta celor 20% din cheltuieli.

Pe site-ul consiliului local sector 3 scrie acest lucru clar.
La sectorul 1 nu se spune asta, dar se scoate in evidenta cat economisesc locatarii blocurilor reabilitate si cat i-ar costa aceasta lucrare...deci cine sta cu ochii deschisi trebuie sa se astepte ca va veni si ziua cea mare in care va fi anuntat ca trebuie sa dea totusi acesti bani din economiile pe care le face la intretinere.

Si inca ceva: cum credeti Dv. ca vreo primarie isi permite sa cheltuiasca din bugetul local atata amar de bani fara sa-i mai recupereze, las ca in OUG scrie clar cum se aloca bugetul pentru reabilitare, cand ele primariile abia au bani sa-si faca lucrarile de care in mod traditional se ocupa?

Primaria sector 1 [ link extern ]
Primaria sector 3 (cititi punctul 2 in special) [ link extern ]
........................................................
M-am dus si pe site-urile altor primarii de sector si situatia sta asa:
- la sectorul 2 nu am gasit nimic care sa semene cu vreo hotarare a CL, site-ul este foarte aglomerat si impanat cu tot soiul de informatii, numai ce ma interesa pe mine, nu; [ link extern ] /
- la sectorul 4 scrie doar de conditiile de eligibilitate.... [ link extern ] /
- la sectorul 5 site-ul e pe cale sa sucombe; [ link extern ] /
- la sectorul 6 ne arata niste poze despre cum s-au reabilitat 2 blocuri din vreo 88 daca tin bine minte, nici nu mai conteaza..... [ link extern ] /
Deci la aceste sectoare nu se spune nimic sau se indica doar OUG 18/2009.
Daca aveti link-uri edificatoare va rog sa le postati aici.....
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
elga50, moderator
OK...... Va inteleg neincrederea in sistem, totusi dati-mi voie sa cred in onestitatea unui contract cadru, semnat cu primaria sectorului1. In alta ordine de idei, parerea mea e ca si asa vom avea de cistigat .Sunteti o persoana practica, indeajuns incit sa le intrezariti. :">

Alte discuții în legătură

Inchidere balcon cu termopan spartacus2012 spartacus2012 Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Anvelopare bloc Dana653 Dana653 Buna ziua, Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a vehiculat la o sedinta urmatoarele ipoteze, pe care as dori sa le verific cu dvs: 1. din ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa accept inchiderea balconului prin reabilitarea termica facuta de primaria sect 4, daca nu doresc acest lucru? diana-maracineanu diana-maracineanu As dori sa stiu daca exista vreo solutie legala in situatia urmatoare: -locuiesc in sectorul 4, undeva pe Bulevardul Alex Obregia, intr-un bloc in care s-a ... (vezi toată discuția)