avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Diferente reabilitare termica blocuri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Diferente reabilitare termica blocuri

In ultima vreme, vad ca, cel putin in Bucuresti, multe blocuri au intrat in procesul de reabilitare termica. Cu toate acestea, am observat diferente in modul de realizare a lucrarilor: in unele cazuri se monteaza geamuri termopan la balcoane si camere, in alte nu. Oare aceasta reabilitare termica nu trebuie facuta la fel peste tot?
Cel mai recent răspuns: emapohrib , utilizator 13:22, 12 Noiembrie 2010
La alte asociatii de proprietari s-au facut demersuri la primarie (din timp) pt.
plata esalonata (proprietari pensionari,saracie mare, criza etc.) si au reusit.
Alte asociatii au gasit sponsori care,grijuli pt. soarta oamenilor, s-au hotarat
sa plateasca cei 20% (am auzit doar,dar e o idee),
La noi,pt. ca n-am stiut sau nu ne-am descurcat, trebuie sa platim partea comuna
la sfarsitul lunii ulterioare predarii lucrarii, cu 0,1% /zi penalitati pt.intarziere iar "suplimentele"probabil, daca vom reusi in 2-3-4 luni.
La Sectorul 2, exista Hot. CL nr. 42/11.04.2008 prin care se preiau cheltuielile asociatilor de proprietari pentru reabilitare, in sarcina primariei la fel ca la sectorul 1.
Dar initiatoarea discutiei are dreptate.
La noi nu au terminat si desi au inceput in aprilie, s-au "impotmolit " de prin octombrie la balcoane, unde nu au un proiect. Imi pun intrebarea cum au castigat licitatia . Primaria nu a supravegheat lucrarile, desi a avut un diriginte desemnat. Firma a lucrat cu muncitori la "negru". S-a facut risipa la materiale si probabil ca multe s-au folosit la alte "lucrari".
E jale!
Deoarece chiar ieri am primit prin instiintarea de plata a impozitului si o scrisoare din partea primarului sectorului 5, scrisoare de-acum devenita traditionala, prin care ne aduce la cunostinta ce a facut si ce mai are de facut in sector, in plan urbanistic....voi face actualizarea buletinului de stiri - avocatnet cu privire la reabilitarea termica a blocurilor, bazata pe un document scris, nu pe zvonuri....
.................
Deci, zice primarele nost' ca, in consiliul local al sectorului, s-a votat ca cei 20% cheltuieli ce reveneau prin lege asociatiilor de proprietari sa fie preluate de primarie.
Acum eu nu stiu daca situatia aceasta va fi pentru toate blocurile din sector sau pentru cele reabilitate in anul 2009 si 2010, ca asta nu ne-a mai spus in scrisoare.
..................
M-am simtit datoare sa fac aceasta precizare intrucat am fost dintre persoanele, daca nu singura, cel putin cele cateva putine persoane sceptice in privinta acestui aspect, al gratuitatii pentru proprietar in ce priveste reabilitarea termica a blocurilor.

Si totusi....ma tem de cadouri din partea autoritatilor asa cum zice o veche zicere..."sa te temi de darurile grecilor!"- referire la calul troian.
este bine ca, in momentul in care se ia aceasta decizie de preluare a procentului de 20% de la proprietari, suma ce urmeaza a fi platita de primarie, sa fie semnat si un document in aceasta privinta de catre partile implicate ... primariile si asociatiile, fiecare urmind a primi un exemplar."
spun asta deoarece in sectorul 5 au fost "spoite" din banii primariei fatadele blocurilor aflate pe calea rahovei fara ca asociatile sa le fie dat acceptul. actiunea se petrecea inainte de niste alegeri, cistigate dealtfel de primarul "almanahe, care este" :D
ulterior, la o anumita perioada dupa alegeri, pe adresele asociatiilor au inceput sa curga facturi pentru plata lucrarilor si nu am mai auzit cum s-a terminat povestea pina la urma.
ca fapt divers, lucru observat de mine dupa ce am trecut prin zona ... la unul dintre blocuri nu a mai ajuns vopseaua si a ramas nevopsita cam 1/2 de tronson de bloc (partea superioara, daca nu ma insel) :D
Acum este altceva.
Vopseaua lu' Vanghele, sa stiti ca a fost apreciata de un arhitect frantuz care s-a plimbat prin Bucuresti acum cativa ani. Bine, el vorbea de coloristica blocurilor, nu de executia "ca la casele de paianta" :))
...................
Eu am o strangere de inima pentru acest sport national cu reabilitarea termica, facut la noi in sector sub egida primarelui. Il cred in stare sa ne aduca niste firme de 2 bani si sa ne alegem pana la urma cu lucrari gen vopseaua din Rahova - vorbesc ca executie. De aceea am zis ca deh, nu te uiti la dintii calului de dar, dar nici sa-ti moara-n batatura de martoaga ce e si sa te mai si lupti sa-l ingropi....parca nu e bine!!!

Alte discuții în legătură

Inchidere balcon cu termopan spartacus2012 spartacus2012 Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Anvelopare bloc Dana653 Dana653 Buna ziua, Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a vehiculat la o sedinta urmatoarele ipoteze, pe care as dori sa le verific cu dvs: 1. din ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa accept inchiderea balconului prin reabilitarea termica facuta de primaria sect 4, daca nu doresc acest lucru? diana-maracineanu diana-maracineanu As dori sa stiu daca exista vreo solutie legala in situatia urmatoare: -locuiesc in sectorul 4, undeva pe Bulevardul Alex Obregia, intr-un bloc in care s-a ... (vezi toată discuția)