avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inaintare act, Salariatul refuza sa semneze
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inaintare act, Salariatul refuza sa semneze

Buna seara,
Ce se poate face in situatia in care un salariat refuza sa semneze un act inaintat de angajator. Exista martori, exista inregistrare audio, etc. Sa zicem ca este vorba de o decizie de incetare a cim. In mod normal trebuie sa o trimiti prin posta cu confrmare de primire, corect? Faci acest lucru, dar persoana in cauza refuza sa primeasca plicul. El in felul asta isi arata muschii, angajatorul nu poate sa faca dovada ca i-a adus la cunostinta angajatului decizia si situatia se prelungeste la nesfarsit. ITM-ul refuza sa ia in calcul documente nesemnate de angajat, dar semnate de anumite persoane in calitate de martori. Deci, ce se poate face, ce imi recomandati sa fac.
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 11:47, 14 Aprilie 2010
:offtopic:
User-ul nu pomeneste ca ar fi vorba de o incetare a CIM pe motive disciplinare.
Asta o deducem noi: altfel ce motiv ar avea sa refuze primire deciziei? dar nu sunt sigur ca este asa.
decizia de incetare nu trebuie semnata de angajat. e o decizie a angajatorului ca urmare a unor fapte. ma scuzati dar nu cred ca inspectorii de la itm nu v-au primit decizia daca ati dovedit ca a fost trimisa la domiciliul angajatului si s-a intor la firma cu mentiunea din partea oficiului postal refuz primire sau lipsa domiciliu. ori cei de la itm nu sunt bine pregatiti ori dvs nu ati fost sa vorbiti cu ei. eu duc decizii nesemnate de angajat de ani de zile.:O
Este o aberatie aceasta sustinere ca cei de la ITM refuza sa vizeze decizia de incetare ca nu exista semnatura salariatului ... legea prevede clar : se depune la ITM actele de incetare a c.i.m. si nicidecum si cele preliminare care stau la baza deciziei de incetare . Acestea trebuie sa se regaseasca in dosarul de personal al salariatului.
am si eu o problema,
vreau sa imi dau demisia dar seful nu vrea sa mi aprobe pana nu ii termin niste proiecte.
problema e ca eu nu am mai primit salar de mai bine de 3 luni(cumulat in total) ca asa ne-a mai dat cu lingurita niste bani...nu pot da demisia fara preaviz intrucat nu isi indeplineste conditiile contractuale prin care se obliga sa imi plateasca salarul lunar, sa stau 8 ore pe zi(eu stau mai mult) sa nu lucrez sambata( am lucrat si duminica)???
multumesc
din ce stiu eu puteti pleca direct
farta preaviz
tocmai pt ca nu sia onorat problema salariilor fata de dvs.
imi cer scuze ca nu stiu art din codul muncii

iar despre salarii.... sesizati ITM prin email... si ducetiva si in isntanta in paralel. sa vedeti de unde sare iepurele

litigile de munca nu au taxa de timbru., deci nu costsa nimic. doar avocatul...sau cineva care se pricepe

Alte discuții în legătură

Abatere disciplinara mediterr mediterr Buna ziua, Am urmatoarea situatie si anume: -un salariat nu se mai prezinta la locul de munca din data 21.02.2012 . Contactat telefonic a fost rugat sa se ... (vezi toată discuția)
Probleme vasid vasid povestea mea este in felul urmator pana de curand am lucrat sofer pe comunitate in timpul contractului patronul nu a respectat data de salariu lam anuntat ca ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara Cristina256 Cristina256 Buna ziua. As dori un sfat legat de o problema cu care se confrunta Asoc. de Propr. de la blocul meu, si anume: Femeia de serviciu, angajata de aprox. 2 ... (vezi toată discuția)