avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond reparații
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond reparații

Bună ziua,
Am o problema la fondul de reparații am avut suna de 480 lei din care pentru zugrăvească interioara a blocului trebuia sa extragă doar 300 de lei precum au pus și afiș ca fie care apartament trebuie sa plătească 300 lei, dar mie mi-au extras toată suma,nu mi-se pare normal sa plătesc toată suma având în vedere ca trebuia doar 300 lei sa plătesc și nici măcar nu am văzut o chitanță pe suma totala pe care s-a făcut interventia.Este legal acest lucru? Dacă nu ce trebuie sa fac?
Va mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2018
Dorești, utilizator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 01:28, 2 August 2018
Banii se strang de la proprietari cum s-a convenit in AD. La mine se strang in lunile in care nu avem de plata caldura.Daca sunt cheltuieli,de acolo se fac platile.Nu se pun la plata in liste!
Apropo...de unde stiti ca banii sunt in cont? Va arata extrasul de cont?
Domnule „vali m”, vă rog să vedeți hal de liste de plată, în care la rubricile Fond de Reparații și Cheltuieli Gospodărești sunt trecute sume mult umflate, cu toate că acolo s-au trecut cheltuielile cu fel și fel de reparații care n-au fost plătite din Fondul de Reparații: [ link extern ]
Vă întreb pe toți cei de pe avocatnet.ro: Este legal ce ați văzut în acea listă de plată din Februarie 2017 ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand nu vad cota parte indiviza...este important ca omul sa stie ce plateste pe cota parte si ce pe persoana
Vad ca unele ap au doar 4 lei la fd de reparatii si nicio restanta (la acelasi fond)...ciudat.Valoarea fondului nu este mare.837 lei nu ajung nici pt o coloana.Dar nu inteleg cum se strang acesti bani...in functie de ce?Vad ca unele ap. au restante la fond,destul de mari,deci sunt pe mai multe luni...unde sunt penalizarile?Sumele cu minus trecute la restante sunt platite in plus,nu??
Cum a ajuns unul sa platesca 158 lei la fond si altul 4 lei...nu inteleg.
In tabelul de jos vad ca scrie doar valoarea reparatiei,nu ca s-a trecut la plata.
Indemnizatiile sunt ok.
Cheltuielile alea administrative trebuiau tot din fd de reparatii platite....adica lucrarea aia.Poate au mai fost altele...eu,de ex,mi-am cumparat toner luna asta...nu pot sa-l scad din reparatii.
SUPERB ! De câțiva ani mă chinui să aud un răspuns ca al dvs., referitor la faptul că ați scris: „Cheltuielile administrative trebuiau tot din fondul de reparații plătite ... adică lucrarea aia.
Eu, de exemplu, mi-am cumpărat tonner luna asta ... nu pot să-l scad din reparații.”
Știți ce fac incompetenții ăștia ? Ne cer lunar cei 4 sau 6 lei ca Fond de Reparații, dar nu cheltuie niciun ban din acesta, conform Legii 230/2007, art. 45, alin. 3, pentru lucrările de reparații efectuate la proprietățile comune !
Deci, ei ne cer lunar bani pentru reparații, dar ... nu plătesc lucrările din acel Fond, ci ne obligă să plătim direct orice lucrare, cu toate că în Fondul de Reparații s-au adunat cam 1 miliard de lei vechi, după cum mi-a spus contabila Asociației.
Cum e posibil să ai 1 miliard de lei vechi în cont, destinați plății reparațiilor din Asociație pentru proprietățile comune, și să ai multe scări jalnice, ne-văruite sau ne-zugrăvite de peste 30 de ani, cu geamuri ne-spălate tot de atunci (cele 9 blocuri și 28 de scări sunt antice, construite în 1964) ?
SI banii se afla intr-un cont la banca.care genereaza dobanda?Sunt curioasa de ce nu-i folosesc.Dar,stiti sigur ca exista acei bani? Va trimite extrasul de cont pe mail? Este afisat undeva?Ar trebui sa fie un cont diferit de cel in care se pot plati intretinerile.
Eu nu pun la cheltuieli administrative decat chestiile marunte,care chiar nu pot fi scazute din reparatii...toner,becuri,furtun pt gradina...din astea.Daca am dezinsectie de exemplu,fac o rubrica separata unde evidentiez asta.
Puteti sa va faceti o asociatie separata de celelalte blocuri...cel mai bine.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
vali m, utilizator

Alte discuții în legătură

Fond reparatii Daniela Mihaela 9 Daniela Mihaela 9 Daca pt fond reparatii se taie chitanta separata, atunci acesta nu se mai poate include pe lista de plata, in coloana separata, inainte de total, ca pana acum. ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis de la casa scarii eduardpetcu eduardpetcu Buna ziua. Asociatia de proprietari are obligatia legala de a repara acoperisului casei scarii revine blocului? (vezi toată discuția)
Liste de plată cu valori ciudate. flory_mr flory_mr În Asociația de Proprietari de care cu rușine și jenă aparținem (forțat), există asemenea ciudățenii de liste de plată, unde la rubricile Fond de ... (vezi toată discuția)