avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond reparații
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond reparații

Bună ziua,
Am o problema la fondul de reparații am avut suna de 480 lei din care pentru zugrăvească interioara a blocului trebuia sa extragă doar 300 de lei precum au pus și afiș ca fie care apartament trebuie sa plătească 300 lei, dar mie mi-au extras toată suma,nu mi-se pare normal sa plătesc toată suma având în vedere ca trebuia doar 300 lei sa plătesc și nici măcar nu am văzut o chitanță pe suma totala pe care s-a făcut interventia.Este legal acest lucru? Dacă nu ce trebuie sa fac?
Va mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2018
Dorești, utilizator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 01:28, 2 August 2018
Pentru a fi mai sigur, am înregistrat-o pe contabilă de două ori când a zis că în contul Fondului de Reparații există aproape 1 miliard de lei ... și ei ne cer bani în continuare pentru acel fond care pare un fel de F.N.I., dar ne și impun să plătim orice lucrare lunară pentru proprietatea comună.
Și atunci, care mai e scopul acelui Fond de Reparații, doar să se acumuleze bani en-gros, fără a-i cheltui pe reparații ? Chiar și numele acestui Fond de Reparații spune că banii sunt destinați pentru reparații - dar ai noștri impostori dovediți de Instanțe refuză normalitatea !
Ce ziceți, am putea să cerem în Instanță intrarea în legalitate, să ni se returneze acei 1 miliard de lei vechi, deoarece se încalcă grav Legea 230/2007, art.45, alin.3, care spune că „reparațiile se plătesc din Fondul de Reparații” ?
Eu vad ca aveti in fondul de reparatii 837.9.lei (pentru o scara)....de unde miliardul??Ca a zis cenzora? Sa demonstreze...sau sa spuna de unde si pana unde...
Cu ce scop v-aș minți, sau cu ce scop m-ar minți contabila, pentru că e grav dacă procedează la modul ăsta, să nu plătească reparațiile din acel Fond, care e destinat clar pentru reparații la proprietățile comune ? Este evident că acel miliard de lei s-a acumulat în vreo 5 ani fiscali !
Este logic că au acumulat mulți bani în acel Fond de Reparații, deoarece șefii noștri ... n-au plătit niciodată reparațiile din acel Fond de Reparații, punându-ne să plătim lunar orice reparație, dar ne impun să plătim și Fondul de Reparații.
Deja aici vorbim de un nou F.N.I., dacă se acumulează bani de la noi numai pentru Fondul de Reparații de aproape 1 miliard de lei, dar cele 28 de scări ale Asociației sunt ne-refăcute de peste 30 de ani !
Asta-i culmea prostiei, să ai aproape 1 miliard de lei destinați reparațiilor, dar să nu plătești nicio reparație !
La ce articol din Codul Civil sau chiar și din cel Penal să încadrăm fapta șefilor noștri de a nu plăti reparațiile din Fondul de Reparații ?
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2018
flory_mr, utilizator
Daca aveti suspiciuni de frauda puteti sa faceti plangere penala.La mine la bloc a fost facuta o astfel de plangere,pe cand eu eram cenzor,pentru un miliard.Politia o sa incadreze fapta.Am fost si am dat declaratii...cei care au facut plangerea aveau niste tabele de intretinere pe marginea carora au notat tot ce le-a spus un proprietar...ca acolo e frauda,ca in partea aia e miniciuna,ca acolo au trecut mai mult.M-a intrebat politista ce parere am....am spus ca trebuie o expertiza judiciara.'' Da,de acord,dar cine plateste?''...Logic,cine face plangerea.Proprietarii au platit expertiza,au cerut pe vreo 4 ani,s-a facut doar la apartamentele lor.Au platit 8 mii de lei...si rezultatul a fost ca le-am calculat mai putine penalizari...Mai bine isi plateau intretinerea...
Ideea este ca trebuie sa faceti plangere la politie si veti afla adevarul.
Nu, eu v-am rugat să-mi spuneți ce se întâmplă dacă șefii Asociației nu au plătit niciodată bani din acest Fond de Reparații, care de obicei este alimentat și din Fondul de Penalizări și din Fondul de Chirii (citiți legea) ?
REPET: Ei niciodată n-au plătit reparațiile din acel Fond, ci ne-au luat și banii pentru acel fond dubios, dar ne-au și pus să plătim toate lucrările direct, pe lista lunară de plată ! Ori plăteam doar Fondul de Reparații, ori plăteam direct, în rate, acele reparații, așa cum se proceda înainte de 2013 ?
Chiar și dacă era vorba de un bec, ni-l impunea la plată direct, nu plăteau absolut nimic din acest fond special destinat reparațiilor la părțile comune.
Este logic că dacă în acel fond s-au acumulat cei 1 miliard de lei, banii luați de la noi din Fondul de Reparații l-au ținut blocat acolo, fără plăti vreodată reparațiile.
Cred că ați înțeles care e situația dubioasă în speța relatată de mine !

Alte discuții în legătură

Fond reparatii Daniela Mihaela 9 Daniela Mihaela 9 Daca pt fond reparatii se taie chitanta separata, atunci acesta nu se mai poate include pe lista de plata, in coloana separata, inainte de total, ca pana acum. ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis de la casa scarii eduardpetcu eduardpetcu Buna ziua. Asociatia de proprietari are obligatia legala de a repara acoperisului casei scarii revine blocului? (vezi toată discuția)
Liste de plată cu valori ciudate. flory_mr flory_mr În Asociația de Proprietari de care cu rușine și jenă aparținem (forțat), există asemenea ciudățenii de liste de plată, unde la rubricile Fond de ... (vezi toată discuția)