Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema : sunt contabil si am fost intrebata de un potential client care este in insolventa - primul termen este peste o saptamana - daca este mai bine sa mearga in continuare cu insolventa - plan de reorganizare - sau ar fi mai indicat falimentul in conditiile in care contabilitatea lui este praf facuta in sensul ca balantele au niste anomalii grave in ele , are datorii mari la stat si si la furnizori , dar la ei nu foarte mari; si daca mai are rost sa isi refaca contabilitatea in oricare din cele doua cazuri. Mentionez ca persoana care i-a facut contabilitatea nu mai este de gasit si ar trebui sa il ajut eu cu refacerea daca se mai merita sa o faca , el nemaidorind sa salveze aceasta firma.
Chiar daca legea falimentului prevede ca se va reface contabilitatea, de regula lichidatorii numiti declara in rapoarte ca nu e de gasit administratorul sau daca la gasit acesta nu are acte contabile fiind la un presupus contabil, daca se inscriu la masa credala - finantele, bancile si cateva societati comerciale care au abonament la BPI, se constituie tabelul pt masa credala, daca din corespondenta efectuata de lichidator cu directia fiscala de unde isi are sediul debitorul rezulta ca nu are bunuri mobile si/sau imobile, nu exista sursa de unde sa se indestuleze creditorii din lista si....... la insistentele creditorilor se atrage raspunderea administratorului care de regula nu mai are nici un bun pe numele lui.
Am lucrat la o firma care a intrat in faliment iar lichidatorul a spus clar si raspicat ca daca e conta varza el nu e interesat sa o refaca, a fost multumuit cu ceea ce a gasit, a promovat actiune in atragerea raspunderii administratorul pentru suma cu care s-au inscris creditorii in tabel si gata.
Insolventa
D Tiberiu
Am 34 ani societatea pe care o detin si o conduc activeaza de mai bine de 8 ani are activitatea principala comert cu ridicata. Fiind nascut in Timisoara numit ... (vezi toată discuția)