avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Parcare mai mica fizic decat in acte
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Parcare mai mica fizic decat in acte

In urma cu un an am achiziționat o garsonieră intr-un complex de la marginea Bucureștiului, totodată am cumpărat si un loc de parcare. Toate bune si frumoase, dupa ce m-am mutat (in primăvara acestui an) am observat ca locul de parcare fiind la mijloc, daca vecinii aveau mașinile parcate e practic imposibil sa ies din mașină. Am măsurat terenul si in loc de 12 mp sunt doar 10mp. Am anunțat firma de la care am cumpărat, au adus un expert in topografie si raspunsul acestuia a fost ca într-adevăr parcare este cu 2 mp mai mica. Acum singura propunere a dezvoltatorului a fost sa rascumpere parcarea. Problema e ca eu am nevoie de acea parcare, personal as dori sa schimbam actele, sa corespunda cu realitatea. Daca dezvoltatorul refuza propunerea mea si insista ca singura varianta e sa ii vand parcare, il pot acționa in instanță, tinand cont ca fizic e o suprafață iar in acte mi-a vândut alta suprafață?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 09:12, 26 Iulie 2018
De fapt ce doriți? Terenul nu se va dilata, chiar dacă veți obține o hotărâre judecătorească. Logic e ca dezvoltatorul să retraseze liniile la 12 mp, iar cei câțiva care nu mai au loc să-și primească banii înapoi. Dar până la soluția logică e drum lung..m

Personal vad doar 2 soluții, ori schimbam actele cu dimensiunea reala ori imi da inapoi banii aferenți celor 2 mp (am platit 12 mp si am doar 10).
Adrian Dimitriu a scris:

De fapt ce doriți? Terenul nu se va dilata, chiar dacă veți obține o hotărâre judecătorească. Logic e ca dezvoltatorul să retraseze liniile la 12 mp, iar cei câțiva care nu mai au loc să-și primească banii înapoi. Dar până la soluția logică e drum lung..m

Personal vad doar 2 soluții, ori schimbam actele cu dimensiunea reala ori imi da inapoi banii aferenți celor 2 mp (am platit 12 mp si am doar 10).
Adrian Dimitriu a scris:

Se poate cere resciziunea contractului (anularea completa) din cauza informatiilor false furnizate in acte autentice
Include:
1) returnarea banilor platiti;
2) cheltuieli notariat/obtinere credit/diverse imbunatatiri aduse imobilului si care nu pot fi recuperate altfel
3) timpul pierdut de munca pentru perfectarea actelor
4) plata cu timpul ce va fi pierdut pentru gasirea unui alt imobil si inlocuirea acestuia.
Plus o amenda gigantica de la Protectia consumatorului pentru reprezentari inexacte (false) ale produsului vandut (aici trebuie vazut daca imobilele intra in bunurile de la protectia consumatorului).
Amenda de la Inspectoratul in constructii.
Amenda de la Primarie, ma intreb cum au facut receptia.

Efectiv poti primi toate cheltuielile efectuate de familia ta pentru obtinerea acestui imobil cu caracteristici prezentate fals.

Daca vrei sa ramai acolo, poti primi o suma de cel putin 10.000 euro drept despagubiri (prin mediere, nici nu e nevoie sa mergi in instanta) pentru daunele provocate pentru necorespunderea tehnic-descriptiva a imobilului.
Dar gandeste-te, daca au furat la suprafata de parcare, gandeste-te ce altceva au mai furat din cladire: Nu au pus armaturi, izolatie inferioara stas-ului, materiale constructie inferioare...
La primul cutremur... nu mai vorbesc.
Mai bine pleci si iti gasesti un imobil rezonabil, nu asa, imobile construite ilegal.
Mobila este inclusă in diverse îmbunătățiri?

Alberto Kurtyan a scris:

Se poate cere resciziunea contractului (anularea completa) din cauza informatiilor false furnizate in acte autentice
Include:
1) returnarea banilor platiti;
2) cheltuieli notariat/obtinere credit/diverse imbunatatiri aduse imobilului si care nu pot fi recuperate altfel
3) timpul pierdut de munca pentru perfectarea actelor
4) plata cu timpul ce va fi pierdut pentru gasirea unui alt imobil si inlocuirea acestuia.
Plus o amenda gigantica de la Protectia consumatorului pentru reprezentari inexacte (false) ale produsului vandut (aici trebuie vazut daca imobilele intra in bunurile de la protectia consumatorului).
Amenda de la Inspectoratul in constructii.
Amenda de la Primarie, ma intreb cum au facut receptia.

Efectiv poti primi toate cheltuielile efectuate de familia ta pentru obtinerea acestui imobil cu caracteristici prezentate fals.

Daca vrei sa ramai acolo, poti primi o suma de cel putin 10.000 euro drept despagubiri (prin mediere, nici nu e nevoie sa mergi in instanta) pentru daunele provocate pentru necorespunderea tehnic-descriptiva a imobilului.
Dar gandeste-te, daca au furat la suprafata de parcare, gandeste-te ce altceva au mai furat din cladire: Nu au pus armaturi, izolatie inferioara stas-ului, materiale constructie inferioare...
La primul cutremur... nu mai vorbesc.
Mai bine pleci si iti gasesti un imobil rezonabil, nu asa, imobile construite ilegal.

Alte discuții în legătură

Loc parcare mai ingust decat majoritatea -- cf colectiv Gyo92 Gyo92 Buna ziua, Am cumparat de curand, un apartament, intr-un ansamblu imobiliar nou, cu parcare subterana. Pentru parcarea subterana este CF colectiv, unde sunt ... (vezi toată discuția)
Formalitati pt. schimb teren aliteo aliteo Buna ziua, Am si eu o problema referitoare la un schimb de terenuri intre familia mea si una vecina. Noi la ora actuala detinem un teren cu o deschidere f ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in cazul in care suprafata utila a unui apartament ... Atacant Atacant Ce se poate face in cazul in care suprafata utila a unui apartament ii marita in acte si cu balcoanele,? deci in actele de vanzare-cumparare anterioare, precum ... (vezi toată discuția)