avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit ipotecar în timpul căsniciei. Am aceleași ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit ipotecar în timpul căsniciei. Am aceleași drepturi cu soțul meu dacă nu lucrez, deci nu pot fi codebitor?

Buna ziua! Am si eu nevoie de o informatie. Sotul meu va face credit ipotecar pe numele lui pentru dobandirea unui imobil. Eu inca nu am serviciu si nu pot fi codebitor.
Nelamurirea mea este daca am aceleasi drepturi de proprietate dpdv juridic cu sotul meu. La actul de vanzare va fi mentionata partea care cumpara numele meu si al sotului sau doar al lui si casatorit cu mine?
Mii de multumiri!
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:08, 3 August 2018
Multumesc mult de tot pt ajutor. Cu alte cuvinte nu trebuie sa ma ingrijorez prea mult cu impartitul si nici nu cred ca poate emite pretentii ( redevente) pt perioada in care am stat impreuna si am platit rate. Perioada dupa parasirea domiciliului banuiesc ca iese oricum din acest calcul.

As mai avea o nelamurire: se considera parasire de domiciliu conjugal daca nu aveam mutatie facuta pe adresa respectiva? Noi avem domiciliu in acte in alta localitate si de abia ne-am achizionat noua locuinta si nu am apucat sa modificam si domiciliul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am spus nici ca ar trebui sa va ingrijorati, nici sa nu va ingrijorati, pentru ca necunoscand clar situatia, nimeni nu va poate spune una sau alta. Conteaza mult si modul in care sotia abordeaza problema.
Dupa cum ati citit mai sus - Calitatea de bun comun nu trebuie să fie dovedită. si Dovada că un bun este propriu se poate face între soți prin orice mijloc de probă. - cu alte cuvinte nu sotia trebuie sa dovedeasca ca bunurile sunt comune (fiind instituita in acest sens o prezumtie legala), insa dvs trebuie sa dovediti ca bunul nu-i comun, ci propriu (adica sarcina probei va revine, ceea ce-i mai complicat).

Cat priveste domiciliul conjugal, acesta este mai degraba o stare de fapt, asa incat nu are o relevanta prioritara daca aveti mutatie sau nu acolo unde locuiti sau daca domiciliul din buletin este la alta adresa. Domiciliul conjugal este acolo unde sotii au vietuit/convietuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire domiciliu ady58 ady58 sunt casatotit de 28 ani si sotia a parasit domiciliul luandu-si doar lucrurile personale . ce se poate face legal nefiind cale de intoarcere /? nu avem copii ... (vezi toată discuția)
Conventie sau comunitate legala albinnuta albinnuta Buna ziua!!! Am o garsoniera dobandita inaintea casatoriei. Ce trb sa fac...as vrea ca, daca la un posibil divorț el sa nu aibă parte...credeți ca se ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare ionut_marcel ionut_marcel sotul meu a cumparat un apartament ca bun propriu in timpul casatoriei cu mine cine-l mosteneste? intra si nepotii sotului? el nu are copii din casatoria ... (vezi toată discuția)