avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata zugravit casa scarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata zugravit casa scarilor

Sunt student, am in proprietate un apartament primit ca donatie si mi s-a solicitat sa platesc 150 de lei zugravitul pe casa scarilor.
Apartmanetul este nelocuit de 6 ani.
Nu am sursa de venit. Sunt obligat sa platesc aceste cheltuieli?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 09:38, 13 Septembrie 2018
Casa scarii este parte comuna
Conform dispozitii in vigoare,proprietarul are obligatia sa achite lunar cota individuala de intretinere inclusiv partea comuna
Chiar vdaca apartamnetul nu este locuit,proprietarul are obligatia sa chite lunar c/v parte comuna
Pentru a preintampina situatii neplacute este de preferat sa faceti efortul sa achitati c/v zugravire scara,pentru a nu fi obligat sa achitati suplimentar penalitati
Daca nu achitati riscati sa fiti executat silit
Daca nu dispuneti de suma respectiva este de preferat sa negociati incheierea unui angajament de plata cu asociatia de proprietari
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intretinerea sau... doar tinerea unei proprietati prezinta costuri. Nimic nu e gratuit, nici macar a avea o proprietate. Daca nu aveti bani de impozit, intretinere, cheltuieli obligatorii, poate e bine sa o vindeti. Orice avantaj vine cu obligatii, cam asa este construita legea.
Spuneți-mi și mie ce merită șefii penali ai Asociației noastre, știind că au în contul Fondului de Reparații suma de 1 miliard de lei vechi, dar ei nu recondiționează nicio scară din acel cont ?
VEDEȚI CUM ARATĂ SCARA MEA, NE-REFĂCUTĂ DE PESTE 30 DE ANI:
[ link extern ]
Șefii penali ai Asociației noastre ne-au forțat să montăm 3 ochiuri de geam Termopan la etajul 4, în valoare de 1700 de lei (ne-au anunțat printr-un afiș lipit pe geamul de la intrarea în scară, abia cu o zi înainte de a veni firma pentru montarea geamurilor Termopan !), cu toate că n-au avut acordul a 1/2 + 1 din totalul proprietarilor scării noastre (trebuiau minim 9 semnături).
Noi avem în cont 1 miliard de lei, dar interiorul scărilor arată jalnic ... și pe deasupra numai de Termopane nu aveam nevoie (doar la etajul 4) !?
Vedeți cum arată Termopanele, alături de pereții scării noastre, ne-refăcuți de peste 30 de ani: [ link extern ]
flory_mr....aveti dreptate sa fiti suparat pe conducerea asociatiei....rar vezi asa ceva...
VĂ ROG, ȘTIU CĂ AVEȚI EXPERIENȚĂ ÎN DOMENIU.
Ce mai putem face, știind că ni se cer bani și pentru Fondul de Reparații (din care nu se cheltuie nimic), dar și pentru fiecre lucrare de reparații, direct pe lista de plată.
Nu pot certifica faptul că banii din acel Fond de reparații a fost devalizat, doar că noi plătim aiurea pentru două sisteme care nu-și au rostul.

Alte discuții în legătură

Fond reparații Dorești Dorești Bună ziua, Am o problema la fondul de reparații am avut suna de 480 lei din care pentru zugrăvească interioara a blocului trebuia sa extragă doar 300 de ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari si fondul de reparatii Bv15xip Bv15xip Poate o asociatie de proprietari sa oblige proprietari de apartamente sa plateasca o anumita suma de bani pentru reparațiile spatiilor comune in afara asa ... (vezi toată discuția)
Termopane instalate pe scara fara instiintarea si fara acordul proprietarilor ! asa123 asa123 Administratorul Asociației noastre (care am aflat că nu are Atestat de la Primărie) a hotărât intempestiv, împreună cu ceilalți din conducerea ... (vezi toată discuția)