avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu compansatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu compansatoriu

cererea pentru salariu compensatoriu poate fi depusa si in ultima zi de preaviz?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:31, 5 Noiembrie 2009
1. 30 de zile calendaristice de la data cand ati semnat ca ati primit decizia de concediere.
2. Pentru a da in judecata pe angajator nu e nevoie de cererea de solicitare a salariului compensator.
daca maine este ultima zi de preaviz inseamna ca in cursul zilei de maine trebuie sa-mi fie data decizia de concediere+restul de plata(adica plata pt cele 20de zile de preaviz+salariu compensatoriu) chiar daca data la care se dau salariile este pe 30nov?
Decizia de incetare a contractului individual de munca trebuie sa va fie comunicata. Aceasta se poate contesta la Tribunal in termen de 30 de zile calendaristice din momentul comunicarii.
Dar salariu compensator se poate obtine pe calea instantei de judecata si fara a contesta decizia de incetare a CIM. Fiind un drept salarial, acesta se poate solicita in termen de 3 ani de la data incetarii CIM.
de la data primirii deciziei de incetare cim in cat timp trebuie sa primesc salariul compensatoriu ca sa am o baza legala pentru a da in judecata angajatorul?
1. Nu este un termen expres pevazut de lege dar ar trebui ca la data cand primiti salariu pe ultima luna lucrata sa primiti si salariul compensator.
2. Faceti o scrisoare catre angajator in care ii cererti sa va dea salariul compensator intr-un termen scurt (7-10 zile) si-i scrieti ca daca nu ii primiti in acest termen il dati in judecata. S-ar putea sa se sperie si sa va dea banii.
3. Daca nu ii da il dati in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala sau colectiva? meeri_m meeri_m Buna seara! Va rog, daca se poate sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: lucrez (inca? ) la o societate care in momentul de fata mai are aproximativ ... (vezi toată discuția)
Somaj mihalinatt mihalinatt Cu ce articol trebuie incheiata cartea de munca pentru a putea beneficia de somaj? Ce pasi trebuie urmati a.i. sa nu se comita greseli. Multumesc (vezi toată discuția)
Concediere individuala...un sfat, va rog! lilisor24 lilisor24 Incepand cu 3 ian 2009, postul pe care l-am ocupat s-a desfiintat. Mi s-a prezentat o decizie de restructurare a postului pe care am semnat-o. Precizez ca este ... (vezi toată discuția)