avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna dimineata!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna dimineata!

Ce presupune trecerea angajatilor de pe o firma pe alta a aceluiasi angajator? intocmirea dosarelor de personal, operare si transmitere revisal a CIM cu o zi inainte de inceperea activitatii, operare si transmitere revisal incetare CIM exact in aceasi zi de incepere a activitatii astfel incat salariatii sa nu aiba nici o zi intrerupere. Astfel, daca trecerea salariatilor se face incepand cu 01 septembrie, in 31 august se va transmite revisal cu noile CIM-uri si pe data de 03 septembrie se va opera si transmite revisal cu incetarea activitatii ? Multumesc !!
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 08:25, 10 August 2018
Buna seara,

Da, e ok totusi interpretarea din HG 905 /2017.

Termenul de transmitere in REVISAL poate fi cel mai tarziu duminica 02.09.2018 pentru contracte in care se specifica inceperea activitatii in 03.09.2018.

Dar HG 905 nu exclude varianta mai comoda a transmiterii in REVISAL in 31.08.2018 sau in 30.08.2018 cum a existat mereu in practica ITM.
In cazul transmiterii in 02.09.2018,departamentul de resurse umane va fi pontat suplimentar pentru lucrul in weekend referitor la prestarea muncii de transmitere in REVISAL si/sau incheiere contracte si sau alte activitati .
Se duc special la birou duminica sa faca transmiterea inteleg...

Ramane sa decida angajatorul care este varianta este aleasa.

Ironiile nu isi au locul in acest Forum ... Transmiterile in zilele de sambata si duminica discutia nu-si are rostul , avand in vedere cum pot fi efectuate in practica.

Ceea ce ati postat dvs anterior este total eronat :
a) la angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la lit. a)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;
b) elementul prevazut la lit. g) se completeaza si pentru contractele individuale de munca deja inregistrate, in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari;
c) elementele prevazute la lit. h) se inregistreaza in registru in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii;
d) elementele prevazute la lit. i) se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca;
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
De acord cu dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare limita de varsta Ilie88 Ilie88 Buna ziua, Am un salariat care a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta (reducere varsta standard de pensionare pt conditii deosebite) si ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal neon butterflies neon butterflies daca cererea de incetare a cim cu acordul partilor este facuta incepand cu data de 30.05.2011, in cat timp trebuie despus revisalul? (vezi toată discuția)
Semnez cim, vreau sa stiu termenul limita cand angajatorul este obligat sa-l inregistreze larafabian larafabian dupa ce semnam cim, care este termenul de depunere de catre angajator al acestuia la itm? (vezi toată discuția)