avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechestru Masina
Discuție deschisă în Executare silită

Sechestru Masina

Cum pot afla daca exista sechestru pus pe o masina si daca pot iesi in strainatate cu ea? Sunt din alt oras si masina mea e pe numele parintilor
Ultima modificare: Luni, 13 August 2018
aliceTudor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Stamate1991 , utilizator 11:57, 22 Februarie 2024
Buna ziua!
In cazul unui sechestru asigurator se numeste un custode pana la solutionarea definitiva a cauzei in grija caruia se lasa autoturismul. Parintii Dvs. cunosc acest aspect?
Autoturismul este inmatriculat in Romania?
Am intalnit situatii in care se specifica pe Cartea de identitate a vehiculului sau pe Anexa la Certificatul de inmatriculare la rubrica Mentiuni/Observatii, de exemplu: vehicul reclamat furat la data X (in situatia in care exista un litigiu pe rol pana la solutionarea si lamurirea cauzei). Cunoasteti existenta vreunui dosar aflat in litigiu sau aveti o simpla banuiala? Va intreb intrucat in situatia aceasta, puteti formula o cerere la dosarul cu numarul respectiv si sa solicite custodele permisiunea de a parasi tara cu autoturismul in perioada Y-Z, urmand ca in data X sa va reintoarceti si sa o motivati. Daca obtineti aprobarea sa iesiti din strainatate cu autoturismul, sa aveti asupra Dvs. si acel accept.
O zi frumoasa!
Ultima modificare: Luni, 13 August 2018
Carmen Matei, Avocat
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns. Autoturismul este inmatriculat in Romania iar parintii spun ca au un proces cu o firma de cablu TV unde aceasta cere 3000 lei ca urmare a faptului ca parintii s-au mutat la alt furnizor de cablu fara sa ii anunte. Nu am mai multe detalii asa ca as vrea sa verific si eu independent informatia inainte sa plec din tara. Actele aferente vehiculului nu au inca nici o mentiune privind acest sechestru. Vreau sa ies din strainatate cu ea fara sa fiu oprita la punctul de frontiera. Este posibil sa sun la un numar, pentru a face in avans verificarea pe care organul de politie o face pentru numarul de inmatriculare a masinii? (Din cate am inteles, daca exista sechestru raportat la politie, o poate confisca pe loc) Am motive sa cred ca informatia nu este corecta, ca masina nu este sub sechestru, dar nu as vrea sa fiu sigura de veridicitatea acestei informatii abia la punctul de frontiera cand sunt oprita.

Va multumesc,
O zi frumoasa va doresc!
Ultima modificare: Luni, 13 August 2018
aliceTudor, utilizator
Buna ziua!

Este vorba in acest context despre un Sechestru asigurator in materie civila. In acest caz, ma indoiesc ca firma de cablu TV ar fi solicitat si infiintarea unui sechestru asigurator asupra autoturismului parintilor Dvs., intrucat aceasta poate fi obligata la plata unei cautiuni intr-un anumit cuantum fixat de catre instanta, daca firma dovedeste intentarea unei cereri de chemare in judecata si doreste sa puna sub sechestru anumite bunuri. In practica, in materie civila, mai rar se intalneste solicitarea de instituire a unui sechestru asigurator, cu atat mai mult cu cat suma de recuperat nu este atat de mare.
As putea sa va indrum unde ati putea verifica existenta instituirii unui sechestru, insa din cauza unor informatii suplimentare de care as avea nevoie si tinand seama de datele cu caracter personal, pe forum nu vi le pot solicita, iar daca doriti, va rog sa imi scrieti in privat.
Buna ziua! O situatie similara am si eu si as vrea sa stiu daca am pus sechestru pe masina.Unde m as putea interesa de asta? Pt un credit de nevoi personale in valoare de 30000 se poate pune sechestru pe bunuri in acelasi timp cand exista o poprire pe toate conturile?Mentionez ca in momentul actual nu am primit nicio instiintare prin posta sau email ca as fi data in judecata,iar in urma cu 2 zile mi s a pus poprire pe conturi.Cum ar fii cel mai bine sa actionez?Va multumesc!
Buna ziua,am întâmpinat o problema la transcrierea unei mașini ,mașina a fost cumpărată în decembrie cu contract și fiscal și în ianuarie sa pus sechestru pe ea ,care ar fi pași de urmat

Alte discuții în legătură

Buna seara! am un litigiu bancar, cu poprire, sunt la al 3 lea ... Cipy81 Cipy81 Buna seara! Am un litigiu bancar, cu poprire activa pe salariu, sunt la al 3 lea termen in instanta, dar am si un sechestru pe autoturism. As vrea sa plec in ... (vezi toată discuția)
Autoturism strain cu asigurare romaneasca? manole silviu manole silviu Este valabila o asigurare facuta in Romania pentru un autoturism inmatriculat in Austria? (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism din spania sub sechestru Cristian25 Cristian25 Buna,se poate inmatricula o masina din Spania cu sechestru eu nefiind proprietar.Ce acte ar trebuii sa fac cu proprietarul masinii ptr inmatriculare masinii in ... (vezi toată discuția)