avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amânare termen cercetare disciplinară
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amânare termen cercetare disciplinară

Buna ziua,as vre daca se poate un model de cerere de amanare termen cercetare disciplinară
Cel mai recent răspuns: bogdan64 , utilizator 20:20, 19 August 2018
Buna ziua Domnule avocat,as vrea sa stiu daca se poate va rog mult de tot;Dacă aman termenul de cercetare disciplinară,până la noul termen îmi mai pot da demisia cu acordul părților?
Cu cercetarea disciplinară ce se întâmplă atunci?
Dacă nu îmi dau demisia și sa presupunem ca ei câștigă cercetarea disciplinară,îmi afectează cu ceva pe viitor adica mai exista desfacerea contractului cu litera 'I'?Va rog mult de tot sa imi răspundeți mai detaliat va rog mult din suflet!mersi frumos

Cornel Vasile a scris:

Nu va ajuta cu nimic sesizarea catre ITM ... singura autoritate in stat care poate decide legalitatea cercetarii disciplinare este instanta de judecata.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista demisie cu acordul partilor ... demisia poate fi cu sau fara preaviz sau sepoate solicita incetarea c.i.m. cu acodul partilor.

In cazul incetarii c.i.m. cu acordul partilor nu se acorda preaviz si trebuie acordul angajatorului. In situatia demisiei ,asa cum am mai mentionat, aceasta poate fi cu sau fara preaviz si nu trebuie aprobata de angajator.

In cazul in care va dati demisia , angajatorul va trebui sa o ia in considerare .

Incetarea disciplinara a c.i.m. nu ar trebui sa va afecteze la o noua angajare. Primordial, ar trebui sa fie aptitudinea dvs de a va a indeplini atributiile corespunzator fisei postului ocupat.
Multumesc mult de tot Domnule avocat!eu tot timpul mi am făcut atribuțiile și norma pe care mi au ceruto(cu toate ca e o norma nelegala mai mult de cat poti face intro ora si robot sa fii.Totul a început când nu am mai fost de acord să fac ore suplimentare,am înregistrări cu Doamna Directoare când mă amenința că nu îmi mai da zilele de concediu la care am dreptul daca nu fac ore suplimentare. Mai am și alte înregistrări audio tot cu Doamna Directoare când mă amenința că dacă nu fac ore suplimentare ma da afara pe motive de indisciplină.AU VALOARE ACESTE ÎNREGISTRĂRI?ÎNCĂ o dată va multumesc din suflet pentru că va-ți făcut timp pt ami citi și a mi răspunde la problemă mea.DOMNUL SA VA BINECUVANTEZE PE DUMNEAVOASTRĂ ȘI FAMILIA DV.

Cornel Vasile a scris:

Nu exista demisie cu acordul partilor ... demisia poate fi cu sau fara preaviz sau sepoate solicita incetarea c.i.m. cu acodul partilor.

In cazul incetarii c.i.m. cu acordul partilor nu se acorda preaviz si trebuie acordul angajatorului. In situatia demisiei ,asa cum am mai mentionat, aceasta poate fi cu sau fara preaviz si nu trebuie aprobata de angajator.

In cazul in care va dati demisia , angajatorul va trebui sa o ia in considerare .

Incetarea disciplinara a c.i.m. nu ar trebui sa va afecteze la o noua angajare. Primordial, ar trebui sa fie aptitudinea dvs de a va a indeplini atributiile corespunzator fisei postului ocupat.

Ultima modificare: Duminică, 19 August 2018
bogdan64, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz demisie ContSters242720 ContSters242720 Eu lucrez in prezent, am primit o oferta de lucru importanta si nu pot sta in preaviz... iar seful meu nu este deacord si ma obliga sa stau in preaviz..As vrea ... (vezi toată discuția)
Concediul medical si demisia nyky79 nyky79 Buna ziua, Am si eu o problema. In data de 22 iulie m-am angajat la o firma dar mi-a inregistrat Cartea de munca cu data de 20 august.Eu nu mai doresc sa ... (vezi toată discuția)
Incetare cim cu art. 61/a carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Pentru ca o decizie de incetare a CIM pt. absente nemotivate - si neprezentare a salariatului la data convocarii - este de ajuns art. 61/a sau ... (vezi toată discuția)