avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire din CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire din CCC

Buna ziua,

O angajata face cerere de revenire din CCC la munca. In mod normal va reveni pe acelasi post , insa daca angajatorul nu ii mai poate oferi acelasi post si ii ofera un alt post, si daca ea nu este de acord ce se face mai departe?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 28 August 2018
Doar sa o sanctionati disciplinar , aplicand celelalte sanctiuni prevazute de art.248 C.mun.
Pai pe baza a ce sa o sanctionez disciplinar?Care e motivul?Ca nu doreste? Si sanctiunea daca ar fi ar putea fi desfacerea disciplinara a CIM pe motiv ca nu doreste a;t loc de munca oferit??
Concedierea este interzisa ...

art.40 alin.2 C.mun.
Salariatului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:
a) obligatia de a realiza norma de munca sau, dupa caz, de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului;
b) obligatia de a respecta disciplina muncii;
c) obligatia de a respecta prevederile cuprinse in regulamentul intern, in contractul colectiv de munca aplicabil, precum si in contractul individual de munca;
.....
Cred ca nu sunt prea clara in ceea ce doresc sa va spun.
Vine angajata din CCC si face cerere catre angajator de revenire pe post
Angajatorul face adresa catre angajata si transmite acesteia ca postul s-a desfiintat in baza deciziei....
In aceeasi adresa angajatorul specifica faptul ca i se ofera postul X la punctul de lucru Y
Angajata revine catre angajator in scris si specifica , ca nu doreste aceasta schimbare ci doreste sa revina pe acelasi post specificat in CIM.

Care este urmatoarea etapa?Ce fac cu ea?
Din ce inteleg de la dumneavoastra eu deschid cercetare disciplinara pentru ea in baza a ce ati spus mai sus dar cercetarea o fac unui angajat nesuspendat si atunci eu daca incetez suspendarea unde o bag eu pe ea cat timp ii fac cercetarea?si daca fac cercetarea ce rezolv?care e rezolvarea?
Eu astea nu le inteleg
Potrivit legii, revenirea din CCC se face la acelasi loc de munca sau la unul echivalent.

Dvs veti emite decizia de revenire pe postul respectiv (cel din mesajul initial). Motivul pentru care ii oferiti un loc echivalent, nu prea sta in picioare in situatia unei actiuni in instanta (parerea mea).

Daca faceti cercetarea ii puteti aplica oricare din sanctiunile prevazute la art.248 C.mun., cu exceptia desfacerii disciplinare a c.i.m. (vedeti art.25 alin.2 si 3din OUG 111/2010).

p.s.
Am inteles destul de bine ce doriti .
====

"Practic, norma de protecție nu exonerează salariata de răspundere disciplinară, ci limitează posibilitatea angajatorului de a aprecia în sensul că abaterile săvârșite sunt atât de grave încât justifică măsura concedierii, individualizarea concretă a sancțiunii disciplinare aplicată urmând să se facă doar prin raportare la celelalte sancțiuni disciplinare prevăzute de lege."
[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 28 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca nramona nramona Buna ziua. Problema mea suna cam asa, sunt angajata la firma unde lucrez de vreo 6 ani, in ultimi 2 ani m-am transferat pe acelasi post de la un punct de ... (vezi toată discuția)
Abatere disciplinara vs suspendare cim nicusan nicusan Un salariat trebuie convocat la sedinta Comisiei de cercetare disciplinara prealabila, dar intre timp intra in concediu medical pana la data de 31 ianuarie, ... (vezi toată discuția)