avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE ALIMENTARA SERAL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE ALIMENTARA SERAL

as vrea si eu sa ma ajutati va rog ,daca poate o persoana de 19 ani care este elev la liceu seral si nu lucreaza sa primeasca pensie alimentara de la unul din parinti ?
Pensia de intretinere se primeste de cei ce frecventeaza o forma de invatamant la zi si limita de varsta este de 25 ani.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
Crissa C, Consilier juridic
Dupa stiinta mea, pentru a beneficia de pensie de intretinere, este necesar ca beneficiarul sa nu aiba depasita varsta de 25 de ani si sa urmeze forma de zi a unei institutii de invatamant. In cazul dumneavoastra avand in vedere ca sunteti elev la forma serala a unei institutii de invatamant, este posibil sa nu mai puteti beneficia de aceasta.

Va recomand totusi sa va adresati unui avocat si in functie de discutia cu acesta, avand in vedere ca aveti peste 18 ani, va trebui sa deschideti dumneavoastra actiunea in instanta pentru a obliga parintele la plata pensiei de intretinere.

Succes !
Pana la 26 de ani , daca urmati cursuri unei forme de invatamant, neavand nicio relevanta ca sunt universitare, masterale, doctorale , puteti beneficia de pensia de intretinere, in conditiile in care nu prestati vreo munca remunerata.

Practica judiciara e neunitara, cu privire la efectuare de studii la ID sau FR.
Asa incat, daca se justifica sustinerea prin sume de bani in vederea intretinerii , poate fi incuviintat acest drept , in pofida studiilor sub forma frecventei la ZI , FR sau ID.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere ContSters92721 ContSters92721 Pensia de intretinere se plateste pana la varsta de 26 ani cand copilul urmeaza cursurile unei facultati la zi.Am citit aici ca instantele au acordat pensie de ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie alimentara marryy_lm marryy_lm Buna. Am urmatoarea situatie. Dupa terminarea divortului fetita a ramas mamei.Mama a solicitat instantei acordarea pensiei de intretinere de la tata pina la ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere pt.un adolescent de 21 de ani Tyrol1978 Tyrol1978 Buna ziua!Am si eu o intrebare,si as vrea sa ma lamuriti si pe mine.Daca un adolescent de 21 de ani ,urmeaza cursurile unui liceu particular ,tatal lui poate ... (vezi toată discuția)