Părinții mei au vândut sorii mele ,fără ştinţa mea,acum 6 ani,apartamentul proprietate personală a acestora,printr-un act de vânzare -cumpărare cu drept de abitaţie.Care este baza legala prin care parinţii mei au putut face un astfel de act?Cum poate fi reparată ,după mine ,această nedreptate?
buna ziua!
poate ca ap valora 82000 Euro, dar nu cred ca la nivelul anului 2003 aceasta era valoarea lui.
mergeti la bnp si rugati sa vi se dea val de grila a ap din anul 2003, si functie de pretul platit, respectiv 450 mil, vedetidc este un pret derizoriu sau nu!
ca mostenitor rezervatar puteti cere reductiunea liberalitatilor care incala rezerva dvs succesorala, dar un contract de vanzare cumparae prin care parintii isi rezerva un dr de habitatie viagera nu intra in aceasta categorie.
ulterior decesului parintilor puteti solicita in instanta, desfiintarea acestui contract .
dvs veti avea calitatea de mostenitor rezervatar, in favoarea carora statul instituie rezerva succesorala. ;)
Dacă am înțeles bine,rezerva succesorala reprezinta 30% din bunul vândut de către părinti.Din rezerva succesorala pot beneficia doar de 50%,adică 15% din valoarea bunului.și de restul vândut nu pot beneficia.În concluzie actul respectiv nu poate fi anulat.
Donatia
angeladiana
Buna ziua.poveste incepe asa..acum 6 ani parintii sotului meu i-au dat lui apartamentul in care locuim sub forma de donatie(sotul meu are 3 frati).intrbarea ... (vezi toată discuția)