Buna ziua,
avem o factura emisa si neincasata in martie 2008 in valoare de 21000 lei. In septembrie am avut proces, s-a emis hotararea, la recomandarea avocatului ne-am luat executorul, i-am platit pe amandoi cu suma specifica procentuala din suma de recuperat. Au fost cateva intalniri cu datornicii si noi+av+exec, au platit cam 10% din suma datorata prin factura initiala (cheltuielile de judecata si de executare sunt tot in sarcina lor cf hotararii judec.). Acum, noua ni se pare ca executorul nu prea mai are interes sa mai recupereze ceva, caci el oricum si-a luat banii. Intr-adevar firma respectiva nu are decat 2 leasinguri pe masini si trei spatii inchiriate, iar marfa lor este alimenatara, perisabila. Executorul zice sa mergem noi la ei sa-i rugam sa ne dea banii. Insa frate pentru ce i-am mai platit???? Ce se poate face? In primul rand care este procedura in acest caz? Nu avem cum sa le luam masinile daca nu ne dau banii????? Si executorul ce ar trebui sa faca pentru banii pe care i-a luat deja??? Sa ma puna tot pe mine sa caut datornicii si sa-i "rog frumos" sa-mi dea banii pentru care nici penalitati
n-am cum sa iau, caci a fost factura si nu contract!! Ajutati-ma va rog cu un sfat, multumesc.
Ok, deci executorul ales de mine la decizia mea face un serviciu de interes public, este platit de mine pentru a rezolva o problema pentru care nu are nici un interes spre a o finaliza caci el oricum si-a luat banii si nu ar castiga nimic daca si-ar da mai multa silinta ... tipic romanesc...#-o
Asadar de leasing nu ne putem atinge?
De bunurile administratorului?
Firma este in pierdere in 2008 insa vad pe mfinante ca are in stoc marfa in valoare de 7 ori datoria catre mine...insa cum spuneam marfa lui este fff perisabila.....asa ca nu sper la disponibilitati de acolo...
Ideea este ca incerc sa aflu mai multe detalii sa am o baza de discutie cu executorul, sa-mi dau seama care sunt responsabilitatile lui...insa observ ca nu are nici una...
Poate ma lamuriti cu intrebarile de mai sus. Multumesc
1. Firma de leasing este proprietarul masinii, debitorul dvs. este doar utilizator deci nu aveti cum sa urmariti (executati silit) acele bunuri.
2. Nu, nici de bunurile admin nu va puteti atinge in aceasta faza dar..va recomand cu caldura procedura insolventei daca aveti suma ceruta de L:85/2006.
Introduceti cerere de deschidere a proc.insolventei, taxa de tb este mica..sa vedeti ce amabil devine debitorul cu dvs. Sau ma rog, asa ar trebui. In fond in baza acestei proc. poate ramane fara societatea care o administreaza. Tot in cadrul acestei proceduri, la cererea lichidatorului, judecatorul sindic poate dispune ca o parte a pasivului debitorului, persoana juridica, ajuns in insolventa, sa fie suportat de membrii organelor de supraveghere din cadrul societatii sau de conducere.
Multumesc frumos pentru raspuns. Insa problema cu insolventa este echivalenta cu falimentul daca nu ma insel, iar daca societatea are datorii de inca 6 ori suma datorata mie...nu stiu daca mai apuc ceva...
Insa mai e ceva: cred ca el deja si-a deschis alta firma pe care activeaza - pot sa-l urmaresc si pe acea firma?
Merita executarea?
liveomars
Mama are la tara o casa in care nu locuieste nimeni.Acum un an si jumatate i-au disparut niste bunuri din casa respectiva,a chemat politia,in urma anchetei au ... (vezi toată discuția)
Executare silita
sebyxvs
Am urmatoarea situatie:
Prin anul 2009 am luat o masina de transport noua in leasing (pe societate comerciala) cu plata unui avans de 25%. Dupa cateva luni, ... (vezi toată discuția)