avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... CONCEDIU FARA PLATA-HOTARARE DE GUVERN
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

CONCEDIU FARA PLATA-HOTARARE DE GUVERN

Buna ziua.Daca sot si sotie sunt bugetari,sunt nevoiti amandoi sa plece in cele 10 zile de concediu fara plata?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: stelarman , utilizator 09:39, 30 Noiembrie 2009
Doriti baza legala? probabil e o gluma. Astazi am primit o hirtie, nu e decizie, doar informare, ca in baza minunatei legi 329/2009 se vor reduce cheltuielile de personal pe lunile nov-dec prin reducerea timpului de lucru, cu 2 ore, cu 4 ore sau zi libera (31 dec). La solicitarea salariatilor ca aceste ore sa fie comasate in zile libere intregi s-a raspuns ca NU SE POATE! Inteleg ca mi se va reduce salariul pe novcu 15,5%, pe dec cu 15,5% dar cel putin orele astea neplatite sa le petrec acasa! deci cele 6-8 zile sa fie zile intregi libere si nu fractionate in citeva ore pe zi
oricum se asigura continuitatea si lucrarile se efectueaza iar programul cu publicul (cine il are) nu are de suferit.
Ce parere aveti?
Mie asta mi se pare bataie de joc.... si mi se pare si contrar legilor si Constitutiei... Nu e nimeni mai pregatit profesional pe aici, sa ne poata da un sfat? :(
Daca se comunica printr-o decizie (oare un jurist ar semna asa ceva?) reducerea programului de lucru/salariului, ar fi putut fi contestata, dar un bilet informativ unde sa-l ataci? Deci si cu salariul taiat si fara zile libere #-o, desi legea 329 e chiar clara: zile libere, reducerea programului de lucru, combinat sau masuri echivalente pentru reducerea costurilor de personal.
Legea nr. 329/2009
"
ART. 10
(1) În vederea încadrării în constrângerile bugetare determinate de situaţia de criză economică, în perioada octombrie - decembrie 2009, conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice, indiferent de modul de finanţare, au obligaţia de a diminua cheltuielile de personal, în medie cu 15,5% lunar, prin aplicarea uneia dintre următoarele măsuri:
a) să acorde personalului propriu, indiferent de statutul acestuia, zile libere fără plată pentru o perioadă de până la 10 zile lucrătoare;
b) să reducă programul de lucru;
c) să dispună o măsură ce combină alternativele prevăzute la lit. a) şi b);
d) altă măsură cu efect echivalent."
O masura administrativa.... se ia printr-un act administrativ, emis, in cond legii, de catre ordonatorul principal de credite. Actul, ar trebui sa contina masura luata ( a) ,b), c) ,d)), precum si zilele, persoanele, etc, astfel incat, sa se poata asigura continuitatea activitatii. Personal, voi contesta acest act... sigur, nu stiu ce sanse de castig am... dar, voi incerca. :)
Va pot trimite "informarea", eu i-as spune mai degraba "bilet".
Ma intreb alte institutii cum au procedat

Alte discuții în legătură

Legea 329/2009 - zile libere neplatite camelusa camelusa Azi intra in vigoare Legea 329/2009. Referitor la zilele libere neplatite (art. 10) eu interpretez asa: - se aplica doar pentru lunile noiembrie si ... (vezi toată discuția)
Rog urgent lamurire ContSters23466 ContSters23466 lucrez in sistemul sanitar de stat. menagerul ne-a solicitat sa semnam o varianta pentru reducerea cheltuielilor conform legii 329/2009. nu am semnat nici o ... (vezi toată discuția)
Legea 329/2009 referitor la reducerea cheltuielilor cu personalul vodax vodax buna ziua, ma numesc cristi s si lucrez in domeniul medical (asistent medical) as dori sa intreb daca este prevazut undeva in aceasta lege ca 15.5% sa fie ... (vezi toată discuția)