Noi lucrăm prin rotație sambata 4 ore( de la 9-13). Ce compensatie ar trebui să primim conform codului muncii actualizat 2018?
Pana acum angajatorul ne dădea o zi liberă în cursul săptămânii, acum ne-a transmis că putem beneficiem doar de 3 ore libere.ex : lucrezi sambata 4 ore si ai dreptul la liber până luni la ora 12 ???!!!! Asa ceva nu am mai auzit !!!
Ma puteti lamuri ?
Multumesc
lucrul sambata este inafara normei de 40h/5z.Ore suplimentare,care,conform legii,se platesc cu spor de minim 75%.Eu,doar am "convertit" in timp liber acei 75%. :)
Munca suplimentara se refera strict la munca peste durata normala a timpului de munca ... munca in zilel de repaus saptamanl nu este munca suplimentara.
Adevarat,dar aceasta este practica,sambata se lucreaza 4 ore,se ponteaza 8.Deci,spor de 100%.Eu am fost mai zgarcit :) ,am luat sporul minim pt ore suplimentare,75% :)
din 96,de cand m-am apucat eu de munca si pana acum cativa ani,era regula,mai ales in domeniul constructiilor.Am avut,intr-o vara,acum 5 ani,peste 100 de interviuri de angajare.Toti,lucru sambata. :)