In decursul lunii trecute, am avut cateva concedieri la societatea la care lucrez pe motivul desfiintarii posturilor. Am acordat angajatilor previzul legal de 20 de zile lucratoare si tot atunci i-am si informat despre posibilitatea de a absenta 4 ore pe zi de la munca sau prin cumul acordarea de zile libere. Unul dintre angajatii disponibilizati ( angajat problema de altfel) a optat ca in primele 10 de zile de preaviza sa vina program de 8 ore urmand ca ultimele 10 de preaviz sa beneficieze de zile libere prin cumul ( am declaratie angajatului privind aceasta optiune). In ultima zi in care angajatul a venit la munca, a 10 de preaviz, am si intregistrat la ITM decizia de concediere dar surpriza...la cateva zile dupa, angajatul a venit cu 2 concedii medicale care acopereau si celelalte zile de preaviz. Concediul medical suspenda perioada de previz dar nu as putea considera ca el de fapt a efectuat tot preavizul ? ( adica cele 10 in care a venit full time)? Mai citeam ceva cum ca se suspenda perioada de preaviz si se ia in considerare medicalul dar in cazul in care este adus anterior emiterii deziciei de concediere ( in cazul nostru a fost adus ulterior emiterii deciziei de concediere). Sau cumva am gresit, grabindu-ma sa inregistrez la ITM decizia? Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz pentru a proceda corect si a nu avea probleme ulterioare? ( am uitat sa va zic, ca am depus si o solicitare la Casa de asigurari pentru a efectua o verificare la medicul de familie care a eliberat concediile medicale pentru ca sunt pe diagnostice diferite si chiar daca nu se va intampla mare lucru cu casa de asigurari poate macar se mai gandesc si medicii inainte sa elibereze atatea certificate medicale prin care isi bat joc de angajatori)