avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... banca actionata in judecata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

banca actionata in judecata

In conditiile in care am cerut scris bancii o reesalonare,amanare a imprumutului ipotecar care mi-a fost acordat acestia au refuzat pot actiona in istanta banca cerand o reesalonare din partea justitiei? va multumesc:sorry:
Buna seara.Fiti amabila puteti fi putin mai explicita? Va multumesc.
buna ziua.Aveti idee ce inseamna din punct de vedere financiar deschiderea unui proces cu banca(taxe)? Acum au mers si au facut proces verbal de stare,nu vor sa spuna nimic de esalonare dar cred ca nu vor,oare e cazul sa mai astept?Sau sa incep treaba prin istanta?Va multumesc anticipat ptr.amabilitate
Va sfatuiesc sa va platiti creditul. Nu aveti nicio sansa sa obtineti reesalonare din partea Instantei. Conventia legal facuta are putere de lege intre partile contractante ( 969 Cod Civil). Instanta nu poate interveni peste intelegerea partilor, o astfel de cerere va fi respinsa.
Costuri? ... onorariul avocatului dumneavoastra si al avocatului bancii.
Sanse de castig? Doar daca aveti sotia judecator la acea Instanta. Mult trambitatele spete date de Urban pe site, asa au fost castigate si nu pentru ca consumatorul ar fi avut dreptate.

Orice banca acorda o reesalonare. Este in interesul lor. Problema este ca termenul maxim de reesalonare este de 4 ani.

Afirmatia cu forta majora este lipsita de acoperire. Nu este forta majora, si cu atat mai putin nu este vina Bancii.
Multumesc,dar pe mine ma intereseaza o prelungire de 1-2 ani pana pot plati creditul,de asta doream sa apelez la justitie mai ales ca in contract nu prea sunt toate in regula dupa cum am citit,bancile au dreptul sa faca ce vor cu noi?
Aveti posibilitatea sa sesizati OPC-ul, anterior formularii in justitie a unei actiuni, daca apreciati ca sunt clauze abuzive in contractul de credit sau daca banca refuza in mod nejustificat reesalonarea platii creditului.
Poate reusiti totusi sa solutionati cererea dvs. pe cale amiabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbrare rezolutionare antecontract clauze abuzive danasimo danasimo Buna dimineata, Vreau sa reclam clauzele abuzive dintr-un antecontract de vanzare cumparare imobil nou si sa obtin anularea lor sau rezolutiunea ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Daca intr-un contract de credit dobanda variabila este considerata clauza abuziva, judecatorul nu are dreptul sa modifice clauza ci este obligat sa o elimine ... (vezi toată discuția)
Executat silit- fara bunuri in proprietate yoanna2002 yoanna2002 Buna ziua. Am contractat un credit de nevoi personale in franci elvetieni in 2008. Am achitat pana in octombrie 2012, apoi nu am mai avut posibilitatea de a ... (vezi toată discuția)