avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Constatare tamponare ușoară: polițistul a decis că ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Constatare tamponare ușoară: polițistul a decis că de vină e șoferul autotrenului fără să accepte alte explicații sau declarațiile martorilor. Cum credeți că ar trebui procedat?

Se da urmatoarea problema. O intersectie semaforizata. Doua benzi pe sens, in apropierea intersectiei 3 benzi pe sens. Banda 1 mers inainte, banda 2 inainte sau la stanga, banda 3 la stanga. Pe banda 2 un autoturism, pe banda 3 un autotren(tir). Se face verde, demareaza amandoi, dupa 10 metri( cand incepe virajul la stanga propriu-zis) autoturismul vireaza inaintea autotrenului (ii taie fata) si il acroseaza(?) Cu usa stanga spate si aripa stanga spate in usa dreapta fata cap tractor si bara fata. Soferii nu se inteleg, merg la politie unde politistul cand aude ca e vorba de autotren decide: soferul autotrenului e vinovat ca a luat virajul larg pentru a se inscrie in viraj si a intrat peste autoturism. Nu se accepta alte explicatii, nu se accepta martori de pe trotuar care au vazut impactul. Cum credeti ca ar fi trebuit procedat? Politistul dadea semne clare ca are ceva p[ersonal cu camionagii, spunand printre altele" Lasa ca stiu eu cum se baga astia cu tirurile, profita de faptul ca sunt mari". Totusi imi e greu sa pricep cum se poate stabili vinovatia in cazul unei tamponari din birou, fara ca politistul sa vada locul, masinile sau eventuale urme ramase pe asfalt. Din cate am inteles contestatia se poate face doar laa judecatoria pe raza careia s-a intamplat evenimentul. Daca e asa, probabil politistul l-a scos vinovat pe camionagiu vazand ca e din alt judet si ca e camionagiu, fiind sigur ca nu va face contestatie din cauza distantei si a timpului liber limitat in meseria asta.
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Radu70 , utilizator 08:56, 13 Septembrie 2018
A, si atentie ca s-a modificat legislatia de ceva ani, la virajul la stanga nu se mai ocoleste sensul imaginar al intersectiei decat daca acesta este delimitat fizic (insule, borduri...).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
""Doua benzi pe sens, in apropierea intersectiei 3 benzi pe sens. Banda 1 mers inainte, banda 2 inainte sau la stanga, banda 3 la stanga. Pe banda 2 un autoturism, pe banda 3 un autotren(tir).""
Intrebarea e ce cauta autotrenul pe banda 3 daca putea sa faca la satnga din banda 2 pentru a putea face virajul cat de larg poate si pentru a ajunge dupa viraj in banda 1 daca drumul pe care intra avea 2 sau mai multe benzi pe sens?
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
Radu70, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident în sens giratoriu: am fost lovit de șoferul unui tir în paralel cu care mă oprisem. cine este vinovat, și ce riscuri pot apărea? florindumitrasc florindumitrasc Buna ziua, Am avut un accident intr-un sens giratoriu cu un autocamion. Acesta era deja intrat in sensul giratoriu pe banda 2 (spre interiorul sensului), cu ... (vezi toată discuția)
Legislatie: iesirea dintr-un sens giratoriu stelian222 stelian222 Am si eu o nedumerire legata de incadrarea corecta pe benzi, atunci cand iesi dintr-o intersectie cu sens giratoriu sau chiar si dintr-o intersectie ... (vezi toată discuția)
Giratoriu cu 4 benzi,săgeți clare pe jos ,primele 3 benzi obligatoriu ... Iammaxim Iammaxim Giratoriu cu 4 benzi,săgeți clare pe jos ,primele 3 benzi obligatoriu înainte ultima la stânga.Incadrat pe banda 2 la ieșire am fost lovit în aripa ... (vezi toată discuția)