avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl minorului refuză să plătească pensia de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl minorului refuză să plătească pensia de întreținere majorată. Ce pot să fac?

Buna dimineata! Am cerut de curand majorare pensie de intretinere a fiului meu minor, are 12 ani, deoarece tatal lui vine o data la doi ani sa il vada, nu ma ajuta cu nimic, in afara unei pensii minime pe venit, din 2014, dupa o sentinta civila din 2014, era dator la 130 lei, pe motiv ca nu avea un venit dovedit. El s-a recasatorit de 6 ani si de atunci nu ii mai da atentie fiului sau. In iunie cand a venit, a.c., l-am rugat, atat eu, cat si mama mea, sa mai puna si el ceva bani la pensia stabilita, macar pana la 200 lei sa ma ajute lunar, a aprobat de ochii mei si de gura mea, apoi s-a facut nevazut si nu a mai dat nici un ban in plus de atunci. Desi s-a angajat de 3 ani, nu ma ajuta, ultima oara punandu-l in executare acum doi ani. Vreau sa aduc martora pe mama mea in instanta, ca a spus ca mai da bani, poate si pe fiul meu, daca legal poate fi audiat de un judecator? A venit scoala, de-abia am avut bani sa incalt copilul. Ce pot sa fac, va rog sa ma ajutati?
Ultima modificare: Duminică, 5 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti face cerere de marire a pensiei de intretinere si nu va costa nimic si nu aveti nevoie nici de avocat . Iar daca stiti unde lucreaza, puteti cere ca pensia de intretinere sa ii fie retinuta direct de la angajator.
Multumesc! Da, voi face cerere de ajutor public judiciar. Dar vreau sa va mai intreb ceva: eu știu locul de munca al paratului. Pot sa merg sa cer adeverință de venit a lui de la angajator?/Ce șanse am? Sau îl obligă pe el să / o aducă la interogatoriu? Mulțumesc! O zi/ frumoasa!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti asta instantei prin cererea de chemare in judecata. Gasiti pe net modele de cerere. Cereti 1/4 din venituri si informati instanta unde lucreaza paratul, solicitandu-i sa faca adresa la ANAF si la Directia de Taxe si Impozite locale ptr a determina exact veniturile lui. Mentionati in cerere ca solicitati majorarea pensiei de la data introducerii cererii.
Buna seara! Am făcut o cerere de ajutor public judiciar, mi s-au cerut o gramada de acte și le-am adus la îndemână instanței, la termen. Dar mi-am văzut acum dosarul pe net ca domnul președinte mi-a amânat soluționarea cererii până la termenul de 30 octombrie. Și scrie că "prin art.396 alin.2 Cod Civil "pune la dispoziția părților și prin mijlocirea grefei instanței". Asta chiar nu stiu ce mai înseamnă, daca e de râu, sau e de bn. Să înțeleg că mi-a respins cererea, deși era justificată prin acte, că nu dețin nimic pe numele meu și am făcut dovada ultimelor / doua cupoane de 375 lei, însemnând o indemnizație de handicap gr..2, din acești bani, eu întrețin și minorul. Va rog, cu un răspuns și o lămurire! Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
teoretizati foarte mult,nu v-a respins nimic a fost doar amanata pronuntarea pt o alta data probabil din cauza volumului mare de dosare.Daca va respinge sau va admite o sa gasiti solutia pe net.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu pensia de intretinere daca hotararea este atacata prin apel? ContSters114133 ContSters114133 buna ziua! in urma hotararii judecatoresti data de prima instanta ,s-a stabilit pensia de intretinere pentru minor in cuantum de 25% din venitul net lunar al ... (vezi toată discuția)
Baza calcul pensie intretinere minor itoma itoma In anul 2007, in urma divortului, instanta a hotarat ca pensia lunara de intretinere pentru minor sa fie in cuantum de 97,50 lei, la vremea aceea salariul ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere diminuare pensie intretinere minor ioana-03 ioana-03 Buna ziua, tatal biologic al copilului meu in varsta de 4 ani, a cerut diminuarea pensiei de la 188.25 lunar la 110 lei lunar pe motiv ca din cei 1000 de lei ... (vezi toată discuția)